Şimdi Ara

DİZEL OTOMATİK HB ARAÇ SEÇİMİ LÜTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba 9 ay önce araç tercihi için açtığım konuda yardımlarınızla bir araç aldım çok sağolun

Şuan eşiminde kullanabilmesi için dizel otomatik hecbek araç araştırmasındayım fiyat max 53 bin lira civarı yaptığım araştırmalar sonucunda sizce şu 3 seçenekten hangisini almalıyım yada başka öneriniz varmı ?

1) Opel Astra 1.3 dizel 2011 model enjoy paket max 120bin km de yaklaşık 43bin lira

2) Toyota Auris 1.4D4 dizel 2011-2012 model comfort extra yada plus paket max 120bin km de 48bin lira

3) Wolksvagen Golf 1.6 dizel 2010 model comfortline 130bin km de 53bin lira

Astra için 1.3 motor bide otomatik diye çok hantal diyorlar, Toyota için konforu düşük otomatiyi çok iyi deyilmiş, Golf için dsg otomatik sorun yapabilir bide bu araca okadar para verilmezmiş diyorlar e ben ne alacam peki kafam çok karıştı...

Daha öncede bu araçların hiçbirini kullanmadım test etme imkanımda yok sizce bu 3 araçtan hangisini almalıyım ve neden artıları eksileri nelerdir bilgisi olanların yardımını bekliyorum yada sorunsuz dizel otomatik ne alabilirim şimdiden herkese teşekkürler keyifli forumlar

• Astra H kullanicisiyim.
    2011 model 100 binde.
    Arac ilk sahibi degilim ama arkadasim sifir almisti, ondan aldim. Gecmisini biliyorum.
    Astra'nin otomatigi can sıkıcı. Berbat diyemem, ama baski balata onemli unsur. Yeni degistirdim eskisine nazaran iyi.
    Ama en onemlisi basima gelince gordumki 100 bin civarlarinda sanziman beyni patlayan cok astra var, arastirirsaniz gorursunuz. Benimde gectigimiz gunlerde patladi. Basiniza gelirse can yakar. Servis 4 bin lira cekiyor.
    Kabin ici ses cok fazla.
    Direksiyon sert.
    1.3 motor ilk kalkislarda ve 2. Viteste kotu. 3ten sonra idare eder.
    Donanim iyi , surus keyfi idare eder.
    Yakit sehir ici 6.5 - 7 arasi. Sehirlerarasi 4.5-5.5 civari,
    Ama o km de arac caninizi yakabilir bunu kesinlikle goz ardi etmeyin.
    Baska bir sorunuz varsa cevaplayabilirim.
    50 bin civarina cikabiliyorsaniz C4 tavsiye ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardes size bu araclardan farkli bir alternatif sunacagim.

Kia ceed 2012 model uzeri 1.6 crdi 128 bg.lik motor concept plus donanimda olan araci incelemenizi siddetle oneririm. Bahsettigim arac motor ve sanzuman olarak oldukca basarili , donanim olarak emsallerinden daha dolu. Rakiplerine gore cok az bi yakit fazlasi var ancak onuda agirligina veriyorum. 1400 kg. civarinda bir agirligi var. Yol tutusu iyi guvenlik ekipmanlari standart olan bir arac. Ön yargili yaklasmayip araci incelemenizi öneririm. 55 bin tl civarinda iyi bir arastirma sonucu boyle bir arac bulunabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C4'lere de bak, motoru hem auris hem de astradan iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: bluemoon

Astra H kullanicisiyim.
    2011 model 100 binde.
    Arac ilk sahibi degilim ama arkadasim sifir almisti, ondan aldim. Gecmisini biliyorum.
    Astra'nin otomatigi can sıkıcı. Berbat diyemem, ama baski balata onemli unsur. Yeni degistirdim eskisine nazaran iyi.
    Ama en onemlisi basima gelince gordumki 100 bin civarlarinda sanziman beyni patlayan cok astra var, arastirirsaniz gorursunuz. Benimde gectigimiz gunlerde patladi. Basiniza gelirse can yakar. Servis 4 bin lira cekiyor.
    Kabin ici ses cok fazla.
    Direksiyon sert.
    1.3 motor ilk kalkislarda ve 2. Viteste kotu. 3ten sonra idare eder.
    Donanim iyi , surus keyfi idare eder.
    Yakit sehir ici 6.5 - 7 arasi. Sehirlerarasi 4.5-5.5 civari,
    Ama o km de arac caninizi yakabilir bunu kesinlikle goz ardi etmeyin.
    Baska bir sorunuz varsa cevaplayabilirim.
    50 bin civarina cikabiliyorsaniz C4 tavsiye ederim.

Hocam aracı nereye tamir ettirdiniz easytronic ne imiş sorunu komürler mi bitmiş yada başka birşey mj oldu ne kadara mal ettiniz

• Megane edc'ye de bakmanızı öneririm.

• RailFlexboost R kullanıcısına yanıt
    Serviste tamir ettirdim.
    15günlük bir süre sonunda pazarlıklar ve pazarlıklar nihayetinde araç servis bakımlı olduğu için cüzi bir fiyata değiştirdiler beyni.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluemoon

Serviste tamir ettirdim.
    15günlük bir süre sonunda pazarlıklar ve pazarlıklar nihayetinde araç servis bakımlı olduğu için cüzi bir fiyata değiştirdiler beyni.
    hocam bu üç araç da canınızı yakabilir bulaşmayın derim.

bende 2015 aralık ayında sizin gibi bir bütçe ile dizel otomatik araç arayışındaydım. öncelikle bu paraya dizel otomatik alabileceğiniz araçlar bravo 308 ve c4 olur.

bu üçünün şanzımanı yarı otomatik denen robotik tek kavrama şanzımandır. 1 den 2 ye geçişte biraz sarsıntı olur ama alıştıktan sonra işin raconunu öğrenip o sarsıntıyı da bertaraf ediyorsunuz.

ben bravo tercih ettim 120 bg 300 tork bir araç. dualogic şanzıman ise bakımı kolay masrafsız ve sorunsuz. ayrıca esp yokuş kalkış desteği vs. standart.

• mehmetmansur kullanıcısına yanıt
    Hocam bir kere bende araç işine bakarken öncelikle senin bütçe gibi bir bütçe ile bakıyordum zamanında neyse ben astra h aldım ama 308 e de baktık c4 e de ben tavsiye ederim araç ilk 2 viteste hantal ama 3.vites ten sonra iyi gidiyor bir kere ülkemizde easytronic e karşı bir önyargı var ancak piyasa bakarsan bu saydıkların arasında en çok da 2.el de astra satılıyor bravo dan uzak dur hem 2.eli yok gibi hem de önünde ki amblem fiat!! başka marka olsa dünyanın parası olur 308 bakıyor isen forumda kral1840 cevap verir sana o 308 in üstadı ben astra için nacizane olarak tavsiye ederim olumlu yani yakıtı şanzıman 1.2 sarsar ağır ve oturaklıdir piyasası Her zaman vardır

Hocam araç yanında hangi tip otomatik şanzuman olacağı bence daha öncelikli bir karar olmalı.

Tek kavrama olacaksa 308 e-hdi , çift kavrama olacaksa megane 3, tam otomatik olacaksa da Ceed yada İ30 tercihim olurdu.

Muhtemelen içlerinde piyasada en çok tutulanı Megane 3, Renault un motor ve şanzuman uyumu diğerlerine göre çok daha başarılı.
    üç aracında hem km.leri hem de fiyatları yaklaşık 3.000 tl fazla, bence 53.000 bütçeye 6-7 yaşında araç almak çok mantıklı değil,

birkaç arkadaş önermiş, kia ve hyundai düşünülebilir, eğer dsg endişeniz yoksa 2014-2015 1.6 tdi ya da 1.2 tsi leon incelemenizi tavsiye ederim...
  • Cevaplarınız için teşekkürler ama bulunduğum Hatayda kia, seat, hyundai, peugeot, citroen gibi markaların piyasa ve servisi vasat durumda ki c4 yada i30 düşünsem 55bin gibi bi para koymam gerekecek golf 2010 130bin kmde olsa bile bu araçlardan çok daha sağlam ve kullanışlı deyilmi ?

• Hemserim bende hatayliyim.
    Dsgli araba ikinci elde garantisi bitmisse o araba saatli bombadır.piyasa arabasi ariyorsaniz adres belli aslinda;
    Vw opel honda toyota ford.
    Toyotadaki sanziman problemi cozuldu servis bakimli arac bulabilirseniz alin.
    Opel de aynı sekilde.
    Performans endiseniz olmasin iki arac da rallici degilseniz yetiyor.

• Auris dışındakilerin hepsinin km fazla.
    Bir aracın motorunun aşırı yorulmadığının göstergelerinden biri de yıllık 15.000 km kullanılmış olarak hesaplanmasıdır.
    2010 üzeri araç alacaksanız 90.000 km çok geçirmemenizde fayda var.

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Bu markalara renaultuda ekleyebilirmiyiz bikaç arkadaş megane 3 ü önermiş birde renaulta bakmışken 2013 yenl clio gördüm full paket düşük km 53 bin edermi yoksa düşük km auris mi bakayım ?

• Meganein bu arabalar gibi esnaf arabasi olmadığını belirteyim.clionun daha cok musterisi var fakat o parayi clioya verirseniz zarar edersiniz.geriye toyotayla opel kaliyor,artik hangisinin temizini bulursaniz

• Başka kullanıcı deneyimi yokmu ya kimse otomatik araç kullanmıyormu ?

• Bayan için alınacaksa tam otomatiklere bakmanızı tavsiye ederim. Hem daha uzun ömürlü ve sıkıntısız olurlar hem de sorun yapma ihtimalleri çok çok düşük olur ve yokuşta geri kaçırma vb. problemler olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e30 m3 -- 17 Haziran 2016; 14:38:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e30 m3

Bayan için alınacaksa tam otomatiklere bakmanızı tavsiye ederim. Hem daha uzun ömürlü ve sıkıntısız olurlar hem de sorun yapma ihtimalleri çok çok düşük olur ve yokuşta geri kaçırma vb. problemler olmaz.
    Bildiyim kadarıyla yarı otomatik araçlardada donanıma göre geri kaydırma yapmıyor gelen cevaplarla zaten golf dsg den vazgeçtim i30 tam otomatik düşünülebilir yada aurise yoğunlaşıcam başka önerileriniz deneyimleriniz yada kullanan varsa açıklama yaparsa sevinirim
  • C4 mcp 2013 model confort plus bulunabilir bu fiyata. Yokuşta kaydirmama (hill holder) var. Yakit performans iyidir. Mcp yarı otomatikler arasinda en iyilerden.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.