Şimdi Ara

Dizel-Otomatik İstismarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiğiniz üzere araba almak istiyoruz ama kararsızlığımızdan ötürü bir adım atamadık. Kugayı bekle , kaşkayı bekle , captur'u trax'ı derken her modeli incelemek istiyoruz ve 0 a 0 kalıyoruz :)

Konuya gelirsek QQ fiyatlarına baktığımda 1.6 dci X-Tronic Tekna donanımlı versiyonun 110.000 TL olduğunu gördüm. Uzun uzun düşündüm . %45 ötv ile dCi motor ve cvt benzeri şanzımanlı bir aracın orta donanımı nasıl oluyorda 110 k oluyor diye. Sonra ix35 e baktım 2.0 vergisiyle 137 k olduğunu gördüm. Tiguaine baktım ki en büyük şok o oldu benim için. Kazıkçı doğuşun tiguain'i ''ucuz'' ix35 'ten yaklaşık 20 bin tl ucuz olması benim ilgimi çekti.

Bence dizel otomatik kombinasyonunda halkı istismar etmeyen tek firma Skoda. Yeni Yeti dizel otomatik orta donanımda 70 k . Süperb 80 k.

Şahsi fikrim bence hem vergileri hem akaryakıtları boykot etmemiz gerekir. Yoksa otomotiv sektöründen sömürülmeye devam edeceğiz.

• Evet boykota varim. Hic sifir arabam olmadi olmayacakta. Ben sifir almiyorum

Yav bu arada zaten sifir araba almak akil isi degil. Hele bu zamanda. Sifir araba almak icin paranizin hesabini bilmiyor olmaniz lazim. Onun yerine az kullanilmis temiz 2. el almak herzaman daha avantajlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 8 Mart 2014; 21:57:58 >
  • şu fiyatlara bak 110.000ler 137.000ler, ix35 gibi QQ gibi araçlara bu paraları veripte binenler var ciddi ciddi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Henastone

Merhaba arkadaşlar ,

Bildiğiniz üzere araba almak istiyoruz ama kararsızlığımızdan ötürü bir adım atamadık. Kugayı bekle , kaşkayı bekle , captur'u trax'ı derken her modeli incelemek istiyoruz ve 0 a 0 kalıyoruz :)

Konuya gelirsek QQ fiyatlarına baktığımda 1.6 dci X-Tronic Tekna donanımlı versiyonun 110.000 TL olduğunu gördüm. Uzun uzun düşündüm . %45 ötv ile dCi motor ve cvt benzeri şanzımanlı bir aracın orta donanımı nasıl oluyorda 110 k oluyor diye. Sonra ix35 e baktım 2.0 vergisiyle 137 k olduğunu gördüm. Tiguaine baktım ki en büyük şok o oldu benim için. Kazıkçı doğuşun tiguain'i ''ucuz'' ix35 'ten yaklaşık 20 bin tl ucuz olması benim ilgimi çekti.

Bence dizel otomatik kombinasyonunda halkı istismar etmeyen tek firma Skoda. Yeni Yeti dizel otomatik orta donanımda 70 k . Süperb 80 k.

Şahsi fikrim bence hem vergileri hem akaryakıtları boykot etmemiz gerekir. Yoksa otomotiv sektöründen sömürülmeye devam edeceğiz.

cvt benzeri, cvt yada zf olsa şanzıman 130 bin tl olurdu belki

• Kesinlikle her firma istismar ediyor şaka gibi fiyatlara dizel otomatik satıyorlar kurnazlıktan başka bir şey değil
  • Para varsa bi yerde şartlar musayitse eeeee olcagı istismar tabi vatandaşa
  • quote:

Konuya gelirsek QQ fiyatlarına baktığımda 1.6 dci X-Tronic Tekna donanımlı versiyonun 110.000 TL olduğunu gördüm. Uzun uzun düşündüm . %45 ötv ile dCi motor ve cvt benzeri şanzımanlı bir aracın orta donanımı nasıl oluyorda 110 k oluyor diye.

bahsettiğiniz donanım seviyesinin fiyatı 93.000 TL... 1.6 dCi motor çok da eleştirilecek bir motor değil.. tamamen vergi politikası ve kur nedeni ile bu noktalara gelindi ve her arabanın fiyatı oldukça arttı.

Kur seviyesinin bu saatten sonra çok da aşağı gelmesini beklemek anlamsız. FED para basmayı kademeli olarak azaltıp bitirecek ve sonrasında da faizleri artıracak. Ülkemizdeki dolarlar da anavatanına dönünce döviz fiyatları bugünkünden kesinlikle daha yüksek olacak.

Asıl beklenilmesi gereken acaba devlet vergilerde indirim yapar mı? Özelleştirecek varlığımızın kalmadığı ve tek gelir kaynağının vergi olduğunu düşünürksek vergi indirimi de hikaye olur diye düşünüyorum.

uzun lafın kısası bu fiyat seviyeleri ile yaşamaya alışmamız lazım... tüketimi kısarak ancak bayi karlarından indirim alabiliriz kampanya vs ile ama bu saatten sonra da gelecek indirimler kimseyi tatmin etmeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ingolstadt

quote:

Konuya gelirsek QQ fiyatlarına baktığımda 1.6 dci X-Tronic Tekna donanımlı versiyonun 110.000 TL olduğunu gördüm. Uzun uzun düşündüm . %45 ötv ile dCi motor ve cvt benzeri şanzımanlı bir aracın orta donanımı nasıl oluyorda 110 k oluyor diye.

bahsettiğiniz donanım seviyesinin fiyatı 93.000 TL... 1.6 dCi motor çok da eleştirilecek bir motor değil.. tamamen vergi politikası ve kur nedeni ile bu noktalara gelindi ve her arabanın fiyatı oldukça arttı.

Kur seviyesinin bu saatten sonra çok da aşağı gelmesini beklemek anlamsız. FED para basmayı kademeli olarak azaltıp bitirecek ve sonrasında da faizleri artıracak. Ülkemizdeki dolarlar da anavatanına dönünce döviz fiyatları bugünkünden kesinlikle daha yüksek olacak.

Asıl beklenilmesi gereken acaba devlet vergilerde indirim yapar mı? Özelleştirecek varlığımızın kalmadığı ve tek gelir kaynağının vergi olduğunu düşünürksek vergi indirimi de hikaye olur diye düşünüyorum.

uzun lafın kısası bu fiyat seviyeleri ile yaşamaya alışmamız lazım... tüketimi kısarak ancak bayi karlarından indirim alabiliriz kampanya vs ile ama bu saatten sonra da gelecek indirimler kimseyi tatmin etmeyecektir.
    İstismarın sebebi alıcılar.. Yakıttan 3 krş kar etmek için arabaya 5 krş fazla verip, benim arabam az yakıyor diye geziniyoruz..

• quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

İstismarın sebebi alıcılar.. Yakıttan 3 krş kar etmek için arabaya 5 krş fazla verip, benim arabam az yakıyor diye geziniyoruz..

Alıntıları Göster
    Şu yerli otomobil dizel otomatik olarak tek seçenek çıksa kapış kapış gider ha.

Acayip bir dizel otomatik sevdası var öyle böyle değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Evet boykota varim. Hic sifir arabam olmadi olmayacakta. Ben sifir almiyorum

Yav bu arada zaten sifir araba almak akil isi degil. Hele bu zamanda. Sifir araba almak icin paranizin hesabini bilmiyor olmaniz lazim. Onun yerine az kullanilmis temiz 2. el almak herzaman daha avantajlidir

0 araba alıcaktık araştırmaya başladığım gün şoka uğradım. Geçen kasımda pego 38.000 tl olan 208 suanda 47.000 fiyat etiketine sahip (aynı donanım motor). Şimdi ikinci ele bakıyorum ama o fiyatlarda uçmuş. Ya kriterlerimi iyice düşüreceğim yada şu seçim sonrasına bırakacağım. Ama ümidim yok seçimden sonra gene karışır ortalık.

• quote:

Orijinalden alıntı: ingolstadt

quote:

Haklısınız yanlış görmüşüm kusrua bakmayın . Platinum 110 bin miş. Teknada sunroof opsiyon ve fiyatı 4.300 lira . Bence f/p aracı 2005 Jeep GC 2.7

• quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Türkiye otomobil üretecek Hemide dizek - otomatik Hayal bunlar ...
  • Henastone H kullanıcısına yanıt
    yetinin dizel otomatiği çıktımı... 2 yıl önce 1.2 benzin otomatk aldık yakıt çok üzdü lpg de takılmayınca elden çıkarttık.. yeti dizel otamatik varmı şimdi üretimde yada verileri ve fiyatı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

yetinin dizel otomatiği çıktımı... 2 yıl önce 1.2 benzin otomatk aldık yakıt çok üzdü lpg de takılmayınca elden çıkarttık.. yeti dizel otamatik varmı şimdi üretimde yada verileri ve fiyatı..

Var , hemde çok başarılı olmuş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Türkiye otomobil üretecek Hemide dizek - otomatik Hayal bunlar ...

Hayal bedava kardeş ya :) fiat desteğiyle yarı yerli neden olmasın :)
  • almayın siz de kardeşim, ben araba kullanmayı otomatik'te öğrenmeme rağmen şimdi düz vitese alıştım hem de İstanbul trafiğinde,

dizel yerine de Benzin+LPG yaptın tadından yenmez,

madem onlar istismar ediyor siz de çakallık yapın.
  • quote:

quote:

Var , hemde çok başarılı olmuş.

evet siz söyleyince baktım 1.6 dsg ile yeni yeti çıkmış ancak bu nedir arkadaş fiyatına baktımda sanruf metalik renk 85bin tl yi bluyor bi ikide aksesuar navi falan al sana 90k.... hocam ben 43k ya almıştım 2011de sıfır.. 90k yı verdikten sonra citroen ds5 gibi bi donanım manyağı araç alınıyor..

ancak hakkınıda yiyemem aracın dış görünüşü eskisine göre çok hoş olmuş.. ancak fiyatıkeşke 60 falan olsaymış düşünmeden yapamazdım heral... dsg ye rağmen...

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

almayın siz de kardeşim, ben araba kullanmayı otomatik'te öğrenmeme rağmen şimdi düz vitese alıştım hem de İstanbul trafiğinde,

hocam iyi diyorsunuzda lpg de her araca uyumlu değilki.. olsa bile 6-7bin tl lere maal oluyor... sizin dediğiniz atmosferik bi motorlu araç alacağız 2-3k ya lpg taktıracağız..
  • quote:

quote:

almayın siz de kardeşim, ben araba kullanmayı otomatik'te öğrenmeme rağmen şimdi düz vitese alıştım hem de İstanbul trafiğinde,

hocam iyi diyorsunuzda lpg de her araca uyumlu değilki.. olsa bile 6-7bin tl lere maal oluyor... sizin dediğiniz atmosferik bi motorlu araç alacağız 2-3k ya lpg taktıracağız..

hocam 6-7bin tl ye mâl olması için Turbo benzinli olması lazım ki Turbo-Benzinli'ler dizellerle benzer tüketimi yakalıyor,

yani ya Turbo-Benzin ya Atmosferik-LPG tercih edin dizel devri bitti artık.

• quote:

quote:

quote:

hocam 6-7bin tl ye mâl olması için Turbo benzinli olması lazım ki Turbo-Benzinli'ler dizellerle benzer tüketimi yakalıyor,

yani ya Turbo-Benzin ya Atmosferik-LPG tercih edin dizel devri bitti artık.

yok hocam görüşünüze sagı duyarım ancak asla katılmam... evde 1.2 turbo benzinli otomatik b sınıfı araç (1.1ton ) şehir içi 8-9 litre arası benim mpv 1.6 dizel otomatik c4 picassom(1.7 tonluk araç) aynı kullanım koşullarında 5.5-6 litre arası nereye aynı yakıyor hele o araç 1ton değilde 1.7 ton olsun da bakalım..

dizel her zaman çok karlı ancak alım gücü ile alakalı çünkü benzine göre pahalı ilk alımda pahalı zamanla kara geçirecek... az yakmasa daha sağlam olmasa neden pahalı olsun ki...neden daha çok tercih edilsin ki...

sizin dediğiniz gibi atmosferik lpg li araç sayısı her geçen gün azalıyor... çünkü atmosferik motor yakıt tüketimini sağlayamıyor özellikle şehir içi ve rampalarda...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.