Şimdi Ara

DOĞRU BOY NASIL ÖLÇÜLÜR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Doğru Boy Nasıl Ölçülür

Boyunu doğru bir şekilde ölçmek, sağlık ve zindelik hedeflerine ulaşmak için gereklidir. İşte evde doğru boyunu ölçmenin adımları:

• Bir duvar veya düz bir yüzeye düz dur. Ayakların çıplak olmalı ve topukların ve başının duvara değdiğinden emin olmalısın.
    • Başının üstüne bir cetvel veya mezura yerleştir. Cetvelin veya mezuranın sıfır noktasını başının tepesine hizala.
    • Cetveli veya mezuranı aşağı doğru kaydır. Topuklarının tabanına ulaşana kadar cetveli veya mezuranı yavaşça kaydır.
    • Boyunu oku. Cetvel veya mezura üzerinde topuklarının tabanına denk gelen sayı, boyundur.

İpuçları:

• Boyunu her zaman çıplak ayakla ölç. Ayakkabılar boyunu etkileyebilir.
    • Bir arkadaşından sana yardım etmesini isteyebilirsin. Bu, özellikle uzun boyluysanız yardımcı olabilir.
    • Farklı günlerde ve saatlerde birkaç ölçüm al ve ortalamasını hesapla. Bu, en doğru boy ölçümünü elde etmene yardımcı olacaktır.

Önemli Not: Ciddi tıbbi durumlar boyunu etkileyebilir. Uzun süreli boy değişiklikleri yaşıyorsan, bir sağlık uzmanına başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Amuda kalkarak...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yere yan uzanıyorsun sonra turbolinea yanına gelerek mezurayı ayağının ucundan başına doğru uzatıyor (tabi bu arada mezura ayak parmaklarının arasında olsun) ve böylece boyunuzu çok doğru şekilde ölçmüş oluyor.
  • uzun çıkmayında nasıl ölçerseniz ölçün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kollarını iki yana açıp orta parmağindan diğer orta parmağinin arasini ölcüyorsun.

• çıplak ayak ayna karşında metre ile

• Tamamen soyun yanındaki kılları filan kes iyice tertemiz olsun etrafı sonra al mezurayı topların bittiği haşmetlinin başladığı yere kadar dik olarak(dimdik olsun doğru ölç hatta önce biraz tokatla dik dursun)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geniş omuz nasıl anlaşılır?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kapının kenarına dümdüz yaslan sonrada biri kafanın hizasında kapı kenarını kalem ile cizsin ardından mezura ile ölçersiniz.

• öyle 1.68 çıkıyorum ama 1.70 im diyen kişilerden 2 3 cm uzun gözüküyorum o tarafı anlamadım o yüzden
  • boy abdesti almazsan sonuc yanlis cikar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.