Arkadaşlar Kırmızı eti severim.Yanlız ne yaparsam yapayım ; Ya eti kurutuyorum kurumasına karşın halen lastik gibi ... Döküm tavalar dikkatimi çekmeye başladı.. Bu tavalarda daha etkili yapabilir miyim.
Eti soğan zeytinyağı süt veya yoğurt terbiyesinde bekletincede tadı gidiyor.... yada kapanabilenler var onlardan mı tavsiye edersiniz?
attci
kullanıcısına yanıt
bende lava döküm vardı aynı dertten muzdariptim etler ızgara gibi olmuyordu ... sonunda bir üyeden (adını hatırlarsam yazarım buraya) öğrendim, püf noktası şu; et yaklaşık 2 parmak kalınlığında olacak ... oda sıcaklığına gelmesi için 2 saat önceden buzdolabından çıkarılacak ve ızgaraya konmadan az önce sadece tuz serpilecek üzerine zeytinyağı gezdirilecek ...
döküm tava tam 15 dak. yüksek ateşte kızdırılacak yani elini bir karış mesafeden üstüne tuttuğunda sıcaklığı hissedeceksin ... eti koymadan hemen önce biraz zeytinyağı gezdirilecek tavaya, ardından et yavaşça yayılacak ve dokunulmayacak ... keyfe göre 3-5 dak bir tarafı sonra diğer tarafı da aynı süre ızgara yapılacak, et ızgara olurken karışılmayacak ... iş bitince bir kesme tahtası üzerine alınacak, istenirse üstüne kekik, karabiber serpilecek ve 2-3 dak bekletilecek ... ardından operasyona geçilecek, afiyet olsun ...