Dolap uygulaması üzerinden intel core 2 quad Q6600 işlemci sattım.İşlemciyi çalışan sistemimden söküp gönderdim (ben Q9400 geçtim). Alacak kişiye isterseniz telefon numaranızı yazın çalışırken videosunu atayım dedim cevap vermedi. Sisteminizin destekleyip desteklemedigini ögrenin ona göre sipariş geçin diye uyarmıştım. Ürünü kargoladım iade talep etmiş. İade sebebi işlemci çalışmamış ürün sistemine uymadıgından yada işlemci eski oldugu dolayısıyla bozuk olabilirmiş ondan iade talep etmiş. Bende itiraz ettim ama iadeyi onayladılar. Dolap'a göre resimler belli olmuyormuş. Alıcıda itiraz ederken resimleri yüklemiş işlemcinin üzerinde Q6600 yazıyor. Özellikle bu 775 pinde herkes quad serisine yada xeon serisine geçip overclock peşinde.İşi bilende alıyor bilmeyende. Geçende sahibinden msi 775 pin anakartta başıma geldi. Sistem eski olunca hiç anlamayan insanlarla ugraşıyorsunuz. İşlemci istanbulu şöyle bir gezmiş oldu Bende boşuna ugraşmış oldum. Kargo ücretini ödememde cabası olacak. Zaten 100 tl elime geçecekti |
Dolap Uygulamasında Satılan Ürünün Haksız Yere İade Sorunu
Dolap uygulamasında satış yaptığın zamanlarda, alıcılar çeşitli nedenlerle ürün iadesi talep edebilirler. Dolap iade süreci, alıcıların iade taleplerini işlemek için belirlenmiş kurallara sahiptir.
Ancak bazı durumlarda, satıcılar haksız iade talepleriyle karşılaşabilirler. Bu gibi durumlarda, Dolap iade itiraz sürecini başlatmak mümkündür.
Dolapta iade var mı? Evet, alıcılar teslimat tarihinden itibaren 3 gün içerisinde iade talebinde bulunabilirler. Ancak, her iade talebi kabul edilmez.
Dolap iade talebi reddedildi ise, bu durumda satıcılar Dolap iade itirazı yapabilirler. İtiraz sürecinde, satıcılar iadenin haksız olduğunu kanıtlayan deliller sunmalıdır.
Satıcılar, itirazlarında Dolapta telefon numarası vermek yasak mı sorusunun cevabını da göz önünde bulundurmalıdır. Dolap uygulaması, kullanıcıların kendi güvenlikleri için telefon numaralarını vermelerini yasaklar. Bu nedenle, satıcılar itirazlarında alıcılarla doğrudan iletişime geçemezler.
İtiraz sürecinin ardından, Dolap uygulaması iade talebini yeniden değerlendirir ve nihai kararı verir. Eğer itiraz kabul edilirse, iade talebi iptal edilir ve ürün satıcıya iade edilir.
Haksız iade talepleri ile karşılaşmamak için, satıcıların ürün açıklamalarını doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlamaları önemlidir. Ayrıca, ürünleri özenle paketleyerek nakliye sırasında hasar görmemelerini sağlamalıdırlar.