< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dolar 20 TL’ye geri döner mi? (7. sayfa)
-
-
Dolari dusurme gibi bir dertleri yok mehmet simsek kendisi soyledi gelme amacim turkiyeyi gri listeden cikarmak diye.Elde kalan son kurumlari maksimum fiyattan satmak istiyorlar bunun icin gri listeden cikarmaya calisiyor yoksa dolar 40 olmus 100 olmus onemi yok.Plana sadık kal
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dalgamı geçiyorsun. şu tahıl krizi aşılmasın bak sana diyim. yılbaşıda 50 tl.
-
Aynen düşüyor,bi sıfır atarlar 3 lira olur :)
-
Merkez bankası başkanının son açıklamaları dolar açısından olumlu karşılanabilir mi?
38 kişi "sayın bezmenler" misali sıraya girmiş :D
-
Baskılama mı var?
burada üretip tüm dünyaya dövizle mal/ürün satarsan o zaman düşer.
öncelikle cari açık kadar bu dediğimi yapman lazım. o zaman herşey normale döner.
cari açık fazlası satış yaparsan o zaman devlet zenginleşir,halk zenginleşir.
tabi bunlar teorik olarak böyle.
pratikte makam sahipleri arada çalma çırpma yaparsa döviz 1 tl olsa ne olur büyük soru işareti.
-
Olmaz mı?
Döner
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tavuk , et?
tavuk yarım ekmek 70, et yarım ekmek 150 . adam da dolar 20 olur mu diyor...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Doların 20 TL düşmesi için
5 Bin tane 1000 kişilik fabrika kurman gerekir (20 yıllık periyotta yılda 250 adet kurman gerekir)
10 Bin tane 500 kişilik fabrika kurman gerekir (20 yıllık periyotta yılda 500 adet kurman gerekir)
20 Bin tane 100 kişilik fabrika kurman gerekir (20 yıllık periyotta yılda 1000 adet kurman gerekir)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 10 Ağustos 2023; 13:8:52 > -
Dolar 200 TL olup TL'den 1 sıfır attığında döner, neden dönmesin.
Üretimle alakası yok. Yönetimi değiştirmek lazım. Bak Rusya üretimin kralını yapıyor da ne oluyor? Yakın çevrenizi izleyin biraz. Rusya'da 1 dolar nerdeyse 100 ruble oldu! Eskiden 1 dolar 20 rubleydi!
Düşünün Çin gibi bir üretim devinde neden dolar düşmüyor? Ben size nedeni söyleyim.
Avrupa ve Amerika gibi kendi insanına değer veren, onların alım gücünü yüksek tutan ülkelerin para birimi değer kaybetmez.
Belçika'ya bakın. Parası değer kaybediyor mu? Peki ne üretimi var? 3-5 çikolatadan başka ne üretiyor? Ama vatandaşına 3000 euro asgari ücret veriyor.
İnsanına değer ver ki, paranın değeri korunsun. Bakınız Lüksemburg!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 12 Ağustos 2023; 5:7:7 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
değer verme konusunda, haklısın. ama iki şeyi unutmamak gerekiyor.
ilki bizim sömürü sistemine dahil olmuş olmamız. diğeri de nüfus olayı:
belçika'nın şu anki nüfusu olsa olsa 11.720.000 kişidir.
lüxemburg için de olsa olsa en fazla 670.000 kişidir.
bizde nüfus 86.000.000 kişi. (%15,2 genç nüfus)
-
Neyle alakalı
Ülke denince nüfusları karşılaştırcaksın
640 bin nüfuslu ülkeyi Türkiye ile karşılaştıramazsın senin dediğine göre o ülkeyi koç ailesini karşılaştır milyar euro maaş alırsın
Ekonomiyi 3 kağıt işiyle döndüremezsin (Ayrıca ekonominin başına iktisadi idari bilimlerden eleman atarsanız 3 kağıt işi yapmış olursunuz ekonominin e sini bilmezler profları dahil Erbakan, Babacan ..... mühendislerin olduğu ekonomide alım gücü en yüksek seviyeye ulaşmıştır)
Ekonomi = Güven = Alım gücü
KDV si yüksek olan fabrikaların kurulması ülkenin kurtuluşudur (Çikolata cips fabrikası demiyorum)
1 - İşsizlik azalacak
2 - Devletin kasasına para girecek
3 - Hırsızlık azalacak
4 - Kültür Değişecek
5 - Güven oluşacak
6 - Yatırımcı gelecek
7 - Asimile olmayacaksın (bugün kim 3 çocuk doğurup kaliteli gıda, sağlık ve eğitim veriyor veremiyorsan asimile olmaya mahkumsun)
.
.
.
.
.
SONUÇ = ALIM GÜCÜN ARTACAK ( Asker ve polis devleti olmaktan kurtulacaksın)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 12 Ağustos 2023; 11:2:41 >
-
-
İlk yurtiçinde standartlar yükseltilmeli sonra o zaten dışarı taşar. İibf değil mühendis atayacaksın diyen abi ben mühendislik okumadım ama iktisat ile bir mühendislik bambaşka dersler öğretiyor diye düşünüyorum. Para işini iibf yönetir. Ama ülkede adam tutma şeyleri olmamalı ve açık fikirli insanlar olmalı. Kendi çıkarını düşünmeden önce geneli düşünmeli
-
Saray'ın aylık giderleri hamdolsun tam gaz devam süper güç olmaya devam ediyoruz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X