Şimdi Ara

donanım dünyası ve sars

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SARS virüsü nedeniyle donanım satışlarında büyük bir düşüş var.
    SARS virüsünün donanımlara bulaşma olasılığı var mı?

• Doktor varmı aramızda ona sormak lazım
  • Bu olay ayni bundan 1-2 sene evvel gsm telefonlarına virus bulasti şu gün sakın açmayın telefonlarınızı gibi bir haber bültenine çok benziyor.Ya hiç böyle şey olur mu yaa.Bende uzmanlarının yalancısım, bu virüs normal ortam şartlarında en fazla 1-2 saat yaşabiliyormuş yani bu virüs çinden buraya gelene kadar fosil olur.Valla millet PC parçasından şüpeli ise ben bağış kabul ediyorum ona göre.

Saygılar

Saygılar
  • evet var, virüs dışarıda 8 ila 12 saat canlı kalabiliyor, yani herşeye bulaşabilir, sars uzakdoğuda, donanım uzakdoğuda vs.. ama donanım'ın örneğin çinden çıkıp 8 saat içinde kullanıcıya ulaşması gerekiyorki virüs ölmeden bulaşabilsin, saçma yani...
  • Ben doktor değilim ancak Sars virusunu epeyce araştırdım,bu risk maalesef var.Çünkü sars virusu havada uzun süre tutunabiliyor (genellikle viruslerin havada yaşama süresi saatlerle ifade edilirken sars günlerce varlığını sürdürebiliyor),temas ile bulaşabiliyor,ayrıca ısı farklılıklarına karşı da çok dayanıklı,ve çok bulaşıcı bir virus.Yalnız şunu vurgulamakta yarar var,doğal olarak bütün dünyanın korku kaynağı oldu Sars bu doğru, ama Aids v.b gibi bakmamak gerek.Bu kadar kıyamet kopuyor ama Sarsa yakalananların ölüm oranı % 4 (dört).Bildiğimiz grip de bu kadar (belki biraz daha az) ölüm riski taşıyor.Tabiiki çoğumuzun yılda birkaç kez yakalandığı soğuk algınlığı ile gribi birbirine karıştırmamak lazım.
  • Ya herkes farklı bişey söyledi, doğrusu ne bunun arkadaşlar telaşlanalım mı t.lanmayalım mı?
  • Agalar paketleme makinelerinde sistemlerde parçalaa biz açana kadar hava bile değmiyor..bir de o kada düşük basınçlı havada kargoda nasıl canlı kalır onlar??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • virüsler özellikleri itibarı ile çinden buraya donanım ile taşınabilecek yeterliliğe sahipler. sıcaklık, havasızlık onları etkilemez. hatta kristal kabuk oluşturup yıllar sonra aktif olabilen virüslzrin var olduğu söyleniyor.
    yine de OEM'cilerin bu olaya bir çare bulmuş olabileceğine inanıyorum. paketlemede sterilize falan ediliyor olmalı. koskocaman uçaklar bile uzaksoüuya gidince sterilize ediebiliyorsa bir küçük kartı SARS'tan temizlemek çok zor bir çaba olmasa gerek.
    kısacası : RAHAT OLUN.
  • ?
  • genelde mallar uçakla gelmiyor türkiyeye bu virüs bir kaç gün dış ortamda yaşayabiliyormuş. Mallar deniz yolu ile geliyor buda 3-4 hafta tutuyordur kesin. Burda sorun yok ama gemidekiler aktif taşıyıcı ise sorun yaratabilir belki.
  • bazılar açmış donanım aletini alınca dezenfekte etmek lazım
  • bbyurt ne alakası var onu anlamadım . Donanim dandamı sars bulasıyomus havadan sonra.
  • https://tr.m.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eiddetli_akut_solunum_yolu_sendromu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.