Şimdi Ara

donmuyoooorrrrrrr

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bırı bana bu hdd motorunu nasıl surdurecegımı anlatsın devre fln lazım dıyolar 3-5 parca bıseyle yapılacaksa onuda alırım hırs yaptım ya bu motor doner yada ben kafayı sıyıracam ne gerekıyosa alabılırım 12 v luk 2 adaptor var 1i yazıcının 12v 1,2 a dıgerı 12v 600 ma lehım makınası multımetre fln var devre yapabılecek yetenekde var yardııımmm

donmuyoooorrrrrrr

donmuyoooorrrrrrr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qasva -- 9 Ocak 2013; 16:58:45 >

• takip Sanırım ac o motor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

takip Sanırım ac o motor ...
    Step motor o doğal olarak step motor sürücü devrelerinden yapman gerekiyor ama nasıl bir devre işini görür bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0M42

Step motor o doğal olarak step motor sürücü devrelerinden yapman gerekiyor ama nasıl bir devre işini görür bilemiyorum.

Alıntıları Göster
    şimdi suna bı karar vermemız lazım stepmı ac mı dc mı bu motor
  • quote:

Orijinalden alıntı: qasva

Alıntıları Göster
    fırçasız dc motor, esc(electronic speed controller) ile sürülür ve ayrıca escyi kontrol etmek için de ekstradan bi elektronik karta daha ihtiyacın var. yani elektronik ve yazılımla aran iyi değilse pek kolay iş sayılmaz.. yine de hazır sürücü ve pwm generatör satın alabilirsin..
  • quote:

muhtemelen step motor değil fırçasız dc motordur o, sürmek için devre ve kontrolör gerekir. 16F84A ile bu işi yapabilirsin.İnternette bazı sitelerde yazılımı bulabilirsin hatta belki microchipin kendi sitesinde de vardır.

http://en.wikipedia.org/wiki/Brushless_DC_electric_motor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT237 -- 10 Ocak 2013; 1:15:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT237

quote:

muhtemelen step motor değil fırçasız dc motordur o, sürmek için devre ve kontrolör gerekir. 16F84A ile bu işi yapabilirsin.İnternette bazı sitelerde yazılımı bulabilirsin hatta belki microchipin kendi sitesinde de vardır.

http://en.wikipedia.org/wiki/Brushless_DC_electric_motor

Alıntıları Göster
    teşekkur ederım bılgı ıcın bu 16F84A devresını kendım satın alsam parcalarınmı yapabılırımıyım

• quote:

teşekkur ederım bılgı ıcın bu 16F84A devresını kendım satın alsam parcalarınmı yapabılırımıyım

dediğim gibi yazılım bilgisine ve pic programlayıcısına da ihtiyacınız olacak.. internette belki hazır yapılmış bir yazılım bulabilirsiniz ama sadece pic yeterli değil, motor az akım çekmiyor dolayısı ile motor sürücüsü de yapmanız ya da esc almanız gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

quote:

dediğim gibi yazılım bilgisine ve pic programlayıcısına da ihtiyacınız olacak.. internette belki hazır yapılmış bir yazılım bulabilirsiniz ama sadece pic yeterli değil, motor az akım çekmiyor dolayısı ile motor sürücüsü de yapmanız ya da esc almanız gerek..

Alıntıları Göster
    husranmı yanı

• quote:

husranmı yanı

bilginiz veya azminiz yok ise evet..
  • quote:

husranmı yanı

Alıntıları Göster
    ama eger yapabılecek bılgıyı saglarsanız sade benım ıcın degıl cok ınsan ıcın faydalı olacaktır resımlı belgesel gıbı bısey hazılarım her evresını fln paylasırım sızlerle benım bellı bı eglencem yok tek hobım bu motorlar fln
  • quote:

ama eger yapabılecek bılgıyı saglarsanız sade benım ıcın degıl cok ınsan ıcın faydalı olacaktır resımlı belgesel gıbı bısey hazılarım her evresını fln paylasırım sızlerle benım bellı bı eglencem yok tek hobım bu motorlar fln

Alıntıları Göster
    aklıma çekırge geldı dıyo ya "bana balık yemeyı degıl balık yakalamayı ogret" :) baslıyacagım noktayı bı bulsam
  • Hdd motoru spindle motordur. Çoğu 3 fazdan daha fazlasıyla çalışır. Hazır alacağın esc muhtemelen bu motoru yeterli güçte çalıştırmayacaktır. Benim ilk aklıma gelen en basit çözüm ne555 4017 ve bir kaç diyot. Motorun bağlantı şeklini belirleyip 4017 nin çıkışlarını diyotlarla toplayıp 555 ile pals uyguladığında motor yavaş da olsa dönecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultra_sonic

Hdd motoru spindle motordur. Çoğu 3 fazdan daha fazlasıyla çalışır. Hazır alacağın esc muhtemelen bu motoru yeterli güçte çalıştırmayacaktır. Benim ilk aklıma gelen en basit çözüm ne555 4017 ve bir kaç diyot. Motorun bağlantı şeklini belirleyip 4017 nin çıkışlarını diyotlarla toplayıp 555 ile pals uyguladığında motor yavaş da olsa dönecektir.
    ılk ıs ne 555 bulmak bı anakart bı cd rom bıde hdd nın kartları var bakıyım orda varmı
  • quote:

ılk ıs ne 555 bulmak bı anakart bı cd rom bıde hdd nın kartları var bakıyım orda varmı

Alıntıları Göster
    bana basıt de bı sema cızsen allah razı olsun derım
  • Bahsettiğim parçalar elindeki kartlarda bulunmaz. Elektronik malzeme satan bir dükkana git. Toplasan 3 tl tutmaz. Ne555 için kondansatör direnç vs gerekecek. Önce internetten 555 ile yapılmış devreleri araştır.

Bunun gibi bir devre yapman gerekecek. Tabi diyotlar faz başına eşit miktarda olmalı. Led olan yerlere motorun fazları bağlanacak. Misal motorun 4 bacaklıysa muhtemelen 3 tanesi faz 1 tanesi şase dir. Aslında diyot kullanmadan da bu devreyi yapabilirsin. 4017 nin 4. Çıkışını resetleme bacağına bağlarsan 3 çıkışdan sora kendini resetleyip tekrar 1 den başlayacaktır. Böylece motorun dönüş hızı da artmış olur.
  • Şu linkte adamlar bahsettiğim yöntem ile fakat 74164 kullanarak yapmışlar. Sürücü olarak da l293 kullanmışlar.

http://letsmakerobots.com/node/2898

Clock pulse yazan yere ne555 ile yapacağın devreyi bağlamakısın. Pals hızı nekadar fazla olursa motor okadar hızlı dönecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ultra_sonic

Şu linkte adamlar bahsettiğim yöntem ile fakat 74164 kullanarak yapmışlar. Sürücü olarak da l293 kullanmışlar.

http://letsmakerobots.com/node/2898

Clock pulse yazan yere ne555 ile yapacağın devreyi bağlamakısın. Pals hızı nekadar fazla olursa motor okadar hızlı dönecektir.
    bır kac dakıkanı ayırdıgın ıcın cok tesekkur ederım yukardakı daha basıt gıbı once ben malzemelerı alıyım 1 adet ne 555 6-7 tane dyot bana bı yardımcı olda bı lıste cıkartalım onları alıyım terımlerı cok ıyı anlıyamıyorum ama bu ısı cozersem daha ıyılerını yapabılecek kapasıteye ulasabılırım benım almam gereken lıste verırsen bu semaya bakarak buyuk ılerleme kaydedebılırım sımdıden cok tesekkur ederım

• quote:

bır kac dakıkanı ayırdıgın ıcın cok tesekkur ederım yukardakı daha basıt gıbı once ben malzemelerı alıyım 1 adet ne 555 6-7 tane dyot bana bı yardımcı olda bı lıste cıkartalım onları alıyım terımlerı cok ıyı anlıyamıyorum ama bu ısı cozersem daha ıyılerını yapabılecek kapasıteye ulasabılırım benım almam gereken lıste verırsen bu semaya bakarak buyuk ılerleme kaydedebılırım sımdıden cok tesekkur ederım

bu hdd motorundan ne yapmayı düşünüyorsunuz yüksek devirde dönse bile çok güçsüz parmağıızı biraz bastırınca durur
  • Helicopter ama daha cok yol var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.