Şimdi Ara

Doping ADSL rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar artık kafayı yemek üzereyim 5 seneyi geçti bu adslyi kullanalı bugüne kadar böyle sorunum yoktu şu son 2 aydır internetim rezalet içinde pingler uçusuyor hattım gerçek hızını alamıyor dibimizde santral olmasına rağmen. Müşteri hizmetlerini arıyorum karşıma bu işlerden anlayan biri cıkmıyor ekip bile yollamıyorlar hat kaliteniz iyi deyip geçiştiriyorlar. bazen gece 12 den sonra netim anlık düzeliyor ama gün içinde acayip kalitesizleşiyor hat. Köyde oturuyorum santral uzak diye dibimize santral kurdular fiber hizmeti bile veriyor yani köyde 50-60 hane anca vardır. yogunluk diyenler olabilir diye söyledim yani yogunlukla alakasıda yok tamamen Doping adslye baglıyorum bu sorunu artık 2010 dan bu yana kullanıyordum cok memnundum ama 2 aydır rezalet oldu internetim taahütüm bitmesine 7 ay falan var yenilemiştik. cezasını ödeyip süper online geçmeyi düşünüyorum lütfen yol göstericek arkadaslar yorumlarınızı bekliyorum süperonline ceza bedelinin bir miktarını ödüyormu?

Doping ADSL rezaleti

Doping ADSL rezaleti

• 17 aralık'tan beri Türk internetini çökertmek için ağır siber saldırılar düzenleniyormuş. Bu durumdanda en çok Ankara ve İstanbul etkileniyormuş. O yüzden bu tip şikayetler normal.

ISS değiştirsen bile istediğin kadar düzelme olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 2 Ocak 2016; 22:51:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

17 aralık'tan beri Türk internetini çökertmek için ağır siber saldırılar düzenleniyormuş. Bu durumdanda en çok Ankara ve İstanbul etkileniyormuş. O yüzden bu tip şikayetler normal.

Alakası yok 50 metre uzagımda amcaoglum süperonline ile hızın dibine kadar alıyor ping sorunuda yok siber saldırıdan o etkilenmiycekte ben mi etkileniyorum burda bu sorunu yasayan sadece benim buda dopingin sorunudur.
  • öncelikle modeminizde hat değerlerine baktıdınız. Noise margin dediğimiz gürültü değeri çok kötü görünüyor. Öncelikle kendi lokalinizdeki kabloları yani iç tesisatınızı kontrol ediniz. Modemi nereden almıştınız. Yeni bir modemle hattınızı test edin derim. Doping yani Millenicom interneti Türk Telekom 'dan kiralayıp size satıyor. Sonuçta onların açtığı arıza kayıdınız Türk Telekom bakıyor. Ping süreleri demişsiniz.Ping paketlerini gönderdiğiniz network adresine göre süreleri uzayabilir de kısalabilir de bunun sonucunda tracert veya traceroute kullanırsanız hangi hopda kalıcağınız görebilirsiniz. Superonline hizmetini alan kişinin modemini kendi hattınıza takın aynı sorunlar var mı? Hatta modemi resetleyip sizin ayarlarınızı kurun ve 1 gün test edin. Baktınız sorun yok.Modem değiştiriniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemtasarim

öncelikle modeminizde hat değerlerine baktıdınız. Noise margin dediğimiz gürültü değeri çok kötü görünüyor. Öncelikle kendi lokalinizdeki kabloları yani iç tesisatınızı kontrol ediniz. Modemi nereden almıştınız. Yeni bir modemle hattınızı test edin derim. Doping yani Millenicom interneti Türk Telekom 'dan kiralayıp size satıyor. Sonuçta onların açtığı arıza kayıdınız Türk Telekom bakıyor. Ping süreleri demişsiniz.Ping paketlerini gönderdiğiniz network adresine göre süreleri uzayabilir de kısalabilir de bunun sonucunda tracert veya traceroute kullanırsanız hangi hopda kalıcağınız görebilirsiniz. Superonline hizmetini alan kişinin modemini kendi hattınıza takın aynı sorunlar var mı? Hatta modemi resetleyip sizin ayarlarınızı kurun ve 1 gün test edin. Baktınız sorun yok.Modem değiştiriniz.

Hocam ilk öncelikle ilgilenip cevap verdiğiniz için duyarlılığınıza çok teşekkür ederim. hocam 3-4 tane modemim var hepsini denedim teker teker hatta gidip sıfır modem aldım sonuc yine aynı snr margin düşük diye hattımı 12 mbite bile çektirdim sonuç yine aynıydı.

• Ben memnunum vallaha doping ten büyük ihtimal hattından kaynaklanıyor bu olay niye diye dersen benim başıma gelmişti direkten kabloyu değiştirdiler gittiler yani doping türk telekoma bildiriyor bu olayı onlarda 3 günde falan bakıp ilgileniyorlar büyük ihtimal hattinizdan kaynaklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kul tigin kullanıcısına yanıt
    hattınızın değerleriyle alakalı bir durum değil durum tamamen doping'le alakalı kendi çıkış serverlerının yeteneksizliği.
    Size tavsiyem saha dolabınızda varmış geçin vdsl alın,ttnetden en stabil olan bağlantı onlarda malesef
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kablonet Nakil Rezilliği
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

17 aralık'tan beri Türk internetini çökertmek için ağır siber saldırılar düzenleniyormuş. Bu durumdanda en çok Ankara ve İstanbul etkileniyormuş. O yüzden bu tip şikayetler normal.

yahu ne alakası var saldırıyı yiyen devlet kurumları ISS'ler değil. Dediğin gibi olsa bahsettiğin şehirlerdeki her hane bu durumdan etkilenirdi ki öylede birşey yok. Ülkede internet zaten rezil hızlarda akk denen bir adilik söz konusu buna rağmen insanlara parasını ödedikleri hızları ''KASITLI OLARAK'' vermiyorlar. Bunun mantıklı başka bir açıklaması yok.
  • Arada bir gece 12 den sonra saat tam 12de hattım birden düzeliyor arada oluyor ama ping değerim 11ms ye kadar düşüyor zaten öncedende öyleydi. suan ping 50-100 arası ucuslarda indirme hızım 150kbyi gecmiyor arkadaslar saka gibi sanki 1-2 mbit net kullanıyorum hat değerlerimde en ufak bir sıkıntı yok kabloları sıfırdan yeniledim yine aynı artık daraltı geldi kafayı yemek üzereyim hic birşey yapamıyorum. müşteri hizmetlerinin aynı şeyleri söylemesinden bıktım artık yoldan geçenleri almışlar oturtmuşlar bilgisayarın başına ellerine bir yazı vermişler onlarda ezberlemiş hep aynı şeyi tekrarlıyorlar basit şeyleri kimse anlamıyor adama ping ms diyorum biz ona müdahale edemeyiz dedi bu kadar kaliteden adsl nin a sından anlamayan insanlarla muhattap olmak zorunda kalıyoruz. gece 12 de düzelmesinin sebebide anıl hocamızın dediği gibi serverlerinin yetersizliğinden kaynaklı ama gelin görünki sorunu kendilerinde oldugunu kabul etmiyorlar.

• 1,5 - 2 haftadır internetimin pingi +1500 falan. Modem bile değiştirdim ama nafile.
  • Bu sorunlar modemle alakalı olmadığını belirtmek isterim. Eğer download yapmadığınız halde yavaşlık varsa bunuda ping süreleriyle görebilirsiniz. Türk Telekom 'un routerında trafik takılıyor ve yavaşlıyordur ya da TT uluslararası çıkış yani trafiğin teslim noktasında sorun olabilir ya da yurtdışındaki operatörde olabilir. Gitmek istediğiniz web sitesine ping ve tracert komutlarını kullanarak trafiğin nerede takıldığını görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.