arkadaşlar size çok saçma olsada bir soru soracağım.bilgisayarımızdaki bir klasörü otomatik olarak kullandıktan sonra ya da bilgisayar kapandığında gizlemeye ayarlamanın bir yolu yok mu? teşekkürler.
arkadaşlar lütfen bir cevap yazın.
Gizliyeceğin dosyayı sağ tıkla,Özelliklere gir orada Gizli yazan kutucuğu işaretle Dosyan gizlendi, Dosyayı görüntülemen içinde Windows Gezgini/Araçlar/Klasör Seçenekleri/Görünüm/Gizli Dosyaları Göster, Hadi Kolay Gelsin
arkadaş anladığım kadarıyla onu sormamış.otomatik olarak gizlenmeyi sormuş herhalde.eğer buysa sorusu bende merak ediyorum.
Arkadaşım yukarıda anlatıldığı gibi ilgili yolları izlersen dosyanı veya dosyalarını gizli yaparsın. Açacağın zamanda @Mnyükselin söylediği yolu izler açar bakarsın. İşin bitincede tekrar aynı yolla gizli dosyaları gösterme dersin ve pc ni veya dosyanı kapatırsın. Çok istiyorsanda bununla ilgili bir çok gizli dosyaları muhafaza eden programlar var onlardan bi tane kurar gizlyeceğin dosyaları onun içine atarsın. Dosyanı inceledikten sonra kapatmak için ilgili butona basınca dosyaların yine gizli konuma geçer.
Mesela ben magic folder diye bir program kullanıyorum. Gizli dosyalarımı açıp inceledikten sonra veya ekleme yaptıktan sonra bir butonu var ona bastıktan sonra program otomatik olarak tekrar gizli hale getiriyor dosyaları.
Bu işlemler dışında daha pratik olabilecek başka bir prog. veya uygulama duymadım bende. Varsa da buradan bizde öğrenmiş oluruz.