Şimdi Ara

Dragon Age: The Veilguard (Çıktı) [PC ANA KONU] (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
564
Cevap
16
Favori
23.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GameSpot dan 70 ,gayet yeterli,woke akar.

• RocK__StaR kullanıcısına yanıt

İçinde Asyalı veya siyahi karakter barındıran her oyun Woke mudur? İçinde cinsel yönden davranış bozukluğu bulunan her karakteri içeren, trans karakter içeren oyun Woke mudur?

Hayır değildir. Peki bir oyunun Woke olup olmadığını ne belirler.

Belki çok şaşıracaksınız ancak dışarıda yasayan tüm siyahi veya asyalılar aşırı sol siyasi aktivist değildir ve böyle düşünmezler. Belki çok şaşıracaksınız caka onlarda sıradan vatandastır sizin ve benim gibi.

Yani eğer bir oyuna farklı renkte bir karakter ekliyorsanız bu sorun değil ancak bu karakter nonbinary, she /they, transgender sohbet seçenekleri vb ekliyorsa o oyun Woke dur.

Qunaei adı verilen ve aşağıdaki gibi görünen evren gereği panseksüel olan bir karakteri bundan :

Dragon Age: The Veilguard (Çıktı) [PC ANA KONU]

Buna çeviriyorsunuz oyun Woke dur.

Kısacası oyunumuza eklediğiniz diversity karakterler normal insan gibi konuşmak yerine sürekli politik nutuk atıp, normalde insanların konuşmadığı bir dille konuşuyorsa oyun ideolojik bir dayatma dır ve doğal değildir.

Örneğin Yüzüklerin Efendisi filmlerinde elinde kılıç gidip Witchkingi öldüren bir kadın vardır. Fakat bunun varlığı filmi woke yapmaz çünkü o kadın o evren içinde doğal karsılanmaz, ataerkil bir toplumda oldugunu ve kendisinin bunu yapmasının tüm kadınlar tarafından değil kendine has bir durum oldugunu evren bize gösterir.

Fakat Güç Yüzkleri dizisinde ise gercek ilik yoktur. Birtakım kadınlar sürekli erkek gibi davranır, bugunun sözde güçlü kadını ve çoğulculuğu heryerde gösterilir. Politik mesajlar doludur ve toplumsal değerler, evrenin ahlak anlayışı sanki yokmuşçadına davranılır buda çok yapay ve eğreti hissettirir çünkü normal insanlar öyle davranmaz, normal kadınlar öyle davranmaz, tüm renkli insanlar sol politik aktivist değildir.

Bir eserde eklediğin karakterler doğal davranıyorsa, seriye sanki hersey normalmiş gibi değilde mantıklı biçimde ekleniyorsa, normal insan gibi düşünüp konuşuyorsa o woke değildir. Fakat karakterler gökten zembille öyle iniyor, herkes sol aktivist ütopyadaki gibi bunu kamıksadıysa kullanılan politik dili kimse garipsemiyormuş gibi davranıyorsa o eser wokedur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Ekim 2024; 16:33:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Maalesef oyun kötü gözüküyor. İncelemeleri izlediğim de (3-4 farklı) kötü durduğunu söylemek mümkün. İşin kötü yanı karakterlerin cidden "woke" konseptinde olduğunu ve izlerken rahatsız ettiğini söylemek yanlış olmaz. Oyunun son 3-5 saatlik kısımları dışında oyunun pek elle tutulabilir bir tarafı yok gibi gözüküyor. Bu woke muhabbetini insanların abarttığını düşünüyordum. Ama şuan aynı görüşte değilim. Aşırıya kaçılmış. En kötü kısmı Bioware orjinal Mass Effect evreninin devamı sayılan 4. oyununu yapıyordu. Artık Bioware'den oyun beklemek bu saatten sonra zor duruyor. Şirket politikası gün geçtikçe daha da kötüye giderken, ısrarcı şekilde oyunlarını kötüleştiren bir şirketin ayakta kalması zor. İnsanların combat üzerinden yürüyeceğini düşünen arkadaşlar muhtemelen mutsuz olacak. Oyunun hikayesinde ki karakterler bu kadar kötü dururken sadece oyunu combat'la kurtarmak çok akla yatmıyor. Oyunu karşı büyük beklentiye girmeme ve ön siparişte almama rağmen beklentiyi karşılayamayacağını kabul etmek daha makul duruyor.

• ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt

Hiçbir oyun 10/10 olamazsa Elden Ring'e gelen bi ton 10/10 puanlar hangi tarikata bağlı hocam?

Edit: Yukaridaki "non-binary" gibi dialoglar cidden varsa yani fotoşok falan değilse cidden rezalet, o konuda katılıyorum. Bayağı rezalet hem de ha benim için kırmızı çizgi değil, oynayacağım oyunu hatta %100 leyeceğim ama rezalet bir dialog.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 29 Ekim 2024; 16:13:22 >
  • Kage. kullanıcısına yanıt
    Elden ring de 10/10 değil ki zaten. Gta ların hiçbirisi de 10/10 değil red dead redemption 2 de 10/10 değil. Hiçbir sony exc de 10/10 değil. 10/10 demek zerre kusur hata yok demek. Dolayısıyla öyle bir oyun da yok. Tatmin oldunuz mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt

DA için verilen 10/10lara malum tarikat demişsiniz, ben de soruyorum ki size Elden Ring gibi normal "woke" olmayan oyunlara gelen 10/10 puanlar hangi tarikata bağlı öyleyse? Ben size ER 10/10 bir oyundur demedim ki soru sordum.

• Kage. kullanıcısına yanıt
    Maalesef oyun basını da birilerinden para yediği için aynı sıkıntı onlar için de mevcut. Arkasında tarikat olması şart değil. Sizin kabul etmediğiniz sjw,woke tarikatı gazlamış bu oyunu veya tehdit etmiş. Linçleriz diye. Boşa anlatıyorum farkındayım size göre hepsi yalan nasılsa biz komplo teorisyeniyiz. Bildiğiniz yoldan devam 😉

• Çıktığında The Last of Us Part II yi yerden yere vuran tayfa buna laf söyletmiyor. Oyunun yönetmeni belli, üstte attık. Hala bu oyuna gazlanan varsa göz doktoruna gitsin. He oyunun bu gibi durumlardan rahatsız olmayacak varsa buyursun oynasın ona söylenecek söz yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet inceleme puanları yayınlanmaya başladı.Oyun patlak değil.Oynanabilir seviyede.Mükemmel birşey zaten beklemiyorum öyle bir beklenti hayal kırıklığı yaratır. Dragon Age 3,ü severek oynamışdım ve buda okadar tadı verse yeterli benim için ki çok daha fazlası olduğu söyleniyor.Kullanıcı yorumlarını asla dikkate almıyorum adam ben buna uyuz oldum 1 1 1 1 verir geçer.Tabiki yayıncıların Oyun basının dediklerini takip edicem bu işin uzmanları onlar beğensenizde beğenmesinizde.Zevkler ve renkler kişiye göre değişir Oyunu yerden yere vuran tayfa şimdi oturup gene ağlayabilir çünkü oyun hiçde fena puanlar almadı tamam herkese iyi oyunlar şimdiden.

• aboovv merlinin kazanı felaket gömmüş. kötü de olsa netten çeker stalker çıkana kadar bakarım diyordum ama indirmek için bile kararsız kaldım şimdi.

Dragon Age: The Veilguard (Çıktı) [PC ANA KONU]oyun haberleri - merlininkazani.com
    Dragon Age: The Veilguard İnceleme
    https://www.merlininkazani.com/dragon-age-the-veilguard-inceleme-126596
  • Jedi_masterr kullanıcısına yanıt

rezalet bir inceleme. baştan sona okudum ve dragon age serisinde hep olan şeyleri souls-like özentisi olaran değerlendirmiş :) bir oyunda boss var diye veya boss'un canı çok yüksek diye souls olmaya calısmak ne alaka ya ? tüm dragon age oyunlarında vardır bu muhabbet. origins'de bile high dragon'un canı bitmek bilmezdi, yarım saat uğraşırdın. o zaman origins'de souls özentisi :)

• Şimdiden atayım dursun şurada. Digital foundry nin optimize ayarları. Lazım olacak 😄

• Jedi_masterr kullanıcısına yanıt
  • Cinsel kimlik bunalımı yaşayan karakterlerle blight engellemeye çalışmak 😀

• Foxx Mulder kullanıcısına yanıt

dorian'a bak :D :D isabella'ya ne yaptınız abi siz ? o benim tek aşkımdı :) inqusition'da az aramadım onu :)

• Bu oyun için kesinlik çok fazla karakter tasarım modları şart, bu hali ile oynamak benim için işkence olacaktır.

• Merlin oyunu göme göme bitirememiş. İnceleme yazısına bakıyorsunuz, maksimum 10 üzerinden 2 falan alır herhalde hiç mi artı yanı yok doğru düzgün diyorsunuz. Ama puana bakıyorsunuz 72. İlginç.

• Bunun hypeı ile Inquisition tekrardan oynanır gibi yalnız. Dlclerinin yaması var mı acaba. Dlcsiz halini 50 saatte bitirmiştim diye hatırlıyorum. Bayağı da keyif almıştım gibi.

• Denuvo olmamasının tek dezavantajı pre-load olmaması, yarın akşam 100gb dosya indiricez şimdi Dragon Age: The Veilguard (Çıktı) [PC ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 30 Ekim 2024; 11:21:55 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.