Şimdi Ara

DSG/STRONIC GÖRÜNCE KOŞARAK UZAKLAŞIN BUGÜN 12500 tl ÖDEDİK (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
0
Favori
27.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu 10 yıl garanti olayını araştırıyorum.

Bildiğim kadarıyla bu sadece belirli bir model yılında ABD de satılan araçlar ile sınırlı.

Yani satılan ve satılmakta olan her araca verilen bir garanti değil.

Nitekim aşağıdaki belge de böyle diyor.

https://www.autosafety.org/wp-content/uploads/2011/08/VW-DSG-recall-warranty-extension.pdf

Şimdi vw web sitesine baktım, orada bu yıl garantinin 6 yıla uzatıldığı yazıyor. Tek istisna Tuareg, o 10 yıl.

Standart 10 yıl garantiye ilişkin bilgi paylaşabilir misiniz?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

Yav sen manuel araba kullanirken servis sana 60binde bir debriyaj kavramani degistirecez diyor mu guzel abim onu hele bi soyle

Manuel aracta kavraman bitince sana “Bu parca sanzimanin mekanik bir parcasi oldugundan komple sanziman degistiricez” mi deniyor bir de bunu dusun.

Ardindan sakince bana sanziman kavramasinin omurluk bir parca olmak zorunda oldugunu kanitlarla konus.

Varsa duz vites bir arabada su km’de kavrama degistirilir diye bir servis manueli onu ekle. Bir de sanzimanin bir parcasi oldugu icin komple sanzimanla degistigine dair bir ornek goster, konuyu kapatalim.

Alıntıları Göster
    evet kimse bana 60.000km'de kavrama değişeceksin demez, diyemez

çünkü garantiye dahil bir parçadır, sarf malzeme değildir

bak bunu biliyormuşsun, neden beni yordun be?

kavraması bozulmayan yığınla araç var, bi vag sahipleri mi kötü kullanıyor aracı?

yoksa vag mı hatalı dsg kullanıyor

yalaka olmak zordur, bunları da bir yanıtla da bağlılığını görelim...

• öncelikle çok gecmıs olsun fakat bu araçların böyle sorunu olduğunu bellı zaten alırken basta kabulleniyoruz onun ıcın he zaman soylerım dsg lı araçlar mutlaka servis bakımlı olmalı benım araç 2016 model gecen kavrama arızası verdı bedelsız karşılandı tabı garantı kapsamında ıdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SARIMSAKLI MAYONEZ

Başka bir Avrupa ülkesinde iyi niyet vb gerekmeden 10 yıl bakıyor Audi araçlara.

Ama bizim ülkemizin her konumunda olduğu gibi bu konumda da Doğuş adında işgüzar bir firma olduğu için vatandaşı nasıl silkelersem kardır diyor.

Araçla gelen kauçuk paspas ı bile araçtan alıp yerine velur paspas koyup kauçuğu parayla satan bir firma daha neler yapar neler.
    Bunu yazmak için gelmiştim, sırf Avrupa değil, ABD falan da dahil. Problemleri kabul edip 10 sene garanti verdi adamlar, Doğuş ise "iyi niyet garantisi" gibi süper "art niyetli" bir işe girişmiş, hem sizi mecbur olmamanıza rağmen yetkili servise getirtiyor, hem de çok acayip iyilik yapıyormuş gibi "sizden sadece işçiliğin yarısını alıyoruz" diyip, garantiden değiştirdiği ve 0 TL verdiği parçalar için halen para kazanmaya devam ediyor.

Ne güzel değil mi?

Bu konuda hakkını kovalayıp, yurtdışı ile yazışıp vs. yapıp Audi'sinde DSG'yi komple değiştirten ve 0 TL ödeyen var. İyi niyet garantisi vs. de hikaye, işçilik bile ödemiyorum garantisi var bunun demiş adam. Kullanıcı Türk, arattırın bulun okuyun.

Tüm bunların üzerine bir de hala "DSG kullanmayı bilmeyenler var", "DSG Kronik sorunlu değildir, sahipleri sorunludur" diyenler çıkıyor ya, ağzımla gülemiyorum artık.

• 2.el dsg şanzımanlı araç almak saatli bomba. Diyelim aldığınız kişi vitesi doğru kullanmıyordu sürekli yokuşa parkedip p’ye aldıktan sonra el frenini çekiyordu. Sadece bu bile dsg’nin ömrünü yer. Bu yüzden kumar oynamış ve kaybetmişsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TormentedSoul

evet kimse bana 60.000km'de kavrama değişeceksin demez, diyemez

çünkü garantiye dahil bir parçadır, sarf malzeme değildir

bak bunu biliyormuşsun, neden beni yordun be?

kavraması bozulmayan yığınla araç var, bi vag sahipleri mi kötü kullanıyor aracı?

yoksa vag mı hatalı dsg kullanıyor

yalaka olmak zordur, bunları da bir yanıtla da bağlılığını görelim...

Alıntıları Göster
    Ya allah askina kavramasi bitmeyen arac icat oldu da ben mi bilmiyorum? Cift kavramali sanzimanlarin hepsinin kavramasi biter. Calisma prensibi budur, otomatiklestirilmis sanzimandan ibarettir bu sanzimanlar ve debriyaji kullandigi surece kavramadan az cok yer.

İster duz vites olsun ister cift kavramali sanziman olsun kavrama kullaniyorsa illa bitecektir kavrama boyle calisir.

Hayatinizda hic 150bin km ustu manuel arac kullandiniz mi bilemiyorum. Debriyaj balatan bittiginde ya bu araba uretim hataliymis allah muhendisin belasini versin diyeceksin heralde...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi niyet garantisi adı altında 950 TL ye kavrama değiştiği ile ilgili konu açmıştım.

Oradaki yorumlar da ilginç idi. Ucuz olmuş diyen de vardı, kendin kaşınmışsın diyen de.

çok ilginç insanlar var vesselam. Hak arama yok bir de üstüne firma savunma var.

DSG li araç sahibi değilim ve mecbur kalmadıkça satın almayacağım. ( nasıl mecbur kalacaksam )

Çevremde alma dediğim 1 kişi, satış temsilcisinin "2013 ten sonrakilerde sorun yok" demesine inanıp satın aldı. 30.000 km de titrek manda gibi vites değiştiriyor araç. garanti bitti. 1-2 bakımı da bosch car service de yaptırdı. Şimdi okkalı bir fatura bekliyor kendini...
  • İnsanlar bile bile lades diyor. Ben de alabilirdim ama bulaşmadım ve manuel tercih ettim. İlla otomatik deseydim başka marka bakacaktım. Şimdi kafam rahat, ayrıca 2. yılım dolduğu anda özel servise gitmeye başladım. 700 lira dedikleri bakımı 225 liraya yaptırdım.
  • Otomatik arabayı daha kolay sanan cahiller yüzünden dsg'nin adı çıktı. Manuelden çok daha fazla dikkat edilmesi gereken bir şeydir otomatik vites. Tork konvertörlü otomatikler de dahil nazlıdır. Ama Türk milletine göre otomatik araba oyuncaktır. Suyuna yağına bile bakmana gerek yok o kadar otomatik.

Dsg patlatan kaç kişi kullanım kılavuzunu okudu diye anket yapalım. %100 herkes okumuştur kesin. Ama ne hikmetse yokuşta frensiz durur, dur kalk trafikte hiçbir zaman tam fren yapmaz. Asla boşa almaz vs. vs.

• scorn kullanıcısına yanıt
    Dur kalk trafikte bosa aldiktan sonra manuel alinir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinir bozucu bir iş. neye yanmazsın ki..
  • DSG/S Tronic araçlar biraz fazla hassas. Bu yüzden sık sık sorunlarla karşılaşılıyor.
  • DSG sorunludur diyoruz anlatamıyoruz.
    bir konuda yazılmıştı dsg kullanımı için trafikte manuele alıp 1. vitesi kullanmak gerekiyor sonra boşa alacaksın vs, dsg problemli kullanıcı olarak kendi biliyor fakat manuel kullandığı araca otomatik gözüyle bakmanın anlamı yok.
    2. el dsgli araç alırken 2500 euro kenara ayırmak gerekiyor sanırım.
  • quote:

"Servis bakımlı 2013 model golf un DSG si için 1 lira para ödemeden kavrama değişti faturası mevcut. Karalama yapmaya gerek yok."

araç arıza vermiş
    ki artık sağır sultan duydu bu şanzıman sorunlu
    sorunlu şanzımanı kabul etmiyoruz
    toz kondurmuyoruz
    aracımız bozuldu diye üzülmüyoruz sinirlenmiyoruz
    para almadan tamir ettiler diye seviniyoruz
    bunu dile getirene bundan rahatsız olana ise karalama yapma diyoruz

hatta bunun bir tık ilerisi var
    açık açık
    "garanti bitene kadar binerim
    garanti bitmeye yakın birine itelerim" diyen de var
    çok enteresan bir durum
  • Millette çıkmış yok paramız değersiz yok vag şöyle böyle diyor sanki şirketin yöneticisi.

Yıllardır onlarca arabam oldu özellikle vag grubunun arabalarını da çok beğenirim a5 olsun golf olsun 1.4 tsi motorun da hayranıyımdır. O hacimden o kadar garip garip güçler çıkarmaları vs vs.
    Ama şu dsg varken bu arabayı sıfır olsun ikinci el olsun alan adamın aklına şaşarım. Ben bu kadar dandik bir şanzıman görmedim. Millette kendini yok çift kavrama çok iyi yürüyo sarsıntısız vs diye avutup duruyor sonra bacak arasına 10-20 bin kaçınca yandım anam diyor.

Kardeş almayın ya bunlar araba şanzımdan da diğerleri bilyalı arabamı. Abime golf aldık bundan 2 yıl önce araba kullanmayı bilmiyordu otomatik istiyordu ama inatla golf istiyordu resmen 2 ay dil döktüm abi bak alma dsg manuel al bi şekilde öğrenirsin ya da git başka markalar bak diye. Sonunda ikna ettim hala sorunsuz biniyor arabaya aynı dönemde dsg alan 2 öğretmen arkadaşıda kucağına aldı şanzımanı abim hala iyiki manuel almışım diyor.

Ben nakliyeciyim çevremde binlerce kişi var çok fazla şoförde, arkadaşımda vag grubuna ait bu gerizekalı dsg şanzımanlı araba var. En aşşa 40 dsg li arabaya binmişimdir çevremdekilerin sorduğumda ya şanzıman indirmiş oluyorlar, ya o an dsg de sorun oluyor ya da hiçbirşeyden haberleri yok ben diyorum şanzıman pat küt ses yapıyo diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: gkon

İnsanlar bile bile lades diyor. Ben de alabilirdim ama bulaşmadım ve manuel tercih ettim. İlla otomatik deseydim başka marka bakacaktım. Şimdi kafam rahat, ayrıca 2. yılım dolduğu anda özel servise gitmeye başladım. 700 lira dedikleri bakımı 225 liraya yaptırdım.
    Sahine takilan polen filtresi hava filtresi vs vs taktirirsa herkes 225 liraya cikar.Bir de bunu ovunerek yaziyorsunuz ya sanki bir is yapmissiniz gibi.

Ben yerinizde olsam bu filtreleri aracima takacagima evden tul kesip filtrelere gerdiririm daha iyi.

• E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Bilmediğiniz konularda ahkam kesmemenizi tavsiye ederim. Aracıma hangi marka - model filtre takılması gerektiğini ve takıldığını ve fiyatlarını gayet iyi biliyorum. İsteyen fazla ödeyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkon

Bilmediğiniz konularda ahkam kesmemenizi tavsiye ederim. Aracıma hangi marka - model filtre takılması gerektiğini ve takıldığını ve fiyatlarını gayet iyi biliyorum. İsteyen fazla ödeyebilir.
    Ne biliyosun söyle bakalım,bilinen tek bir şey var ki aracınız vag grubundan sanırım vag orjinal parçasını ne idugu belirsiz sanayiye çıkartmıyor.Bosch felan deyip de kahkaha attırmayın bana burada.
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Merak etmeyin size kahkaha attırmayacağım. Yerli - yabancı kaynaklarda milyonlarca sayfada bu konuların tartışıldığını parça kodlarının, kaliteli - kalitesiz alternatiflerinin paylaşıldığını görebilirsiniz. Bu ürünlerin en kalitelileri dahi çok pahalı değildir. Ben garanti derdim olmadıktan sonra cam yıkama suyuna 50 lira yazan bir servise arabamı götürmem. Şu anda öyle bir derdim de yok. Ayrıca mahalle arasındaki servislere de gitmiyoruz. Ukala tavrınızı uzaktan görseydiniz muhtemelen kendinizden utanırdınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

Ya allah askina kavramasi bitmeyen arac icat oldu da ben mi bilmiyorum? Cift kavramali sanzimanlarin hepsinin kavramasi biter. Calisma prensibi budur, otomatiklestirilmis sanzimandan ibarettir bu sanzimanlar ve debriyaji kullandigi surece kavramadan az cok yer.

İster duz vites olsun ister cift kavramali sanziman olsun kavrama kullaniyorsa illa bitecektir kavrama boyle calisir.

Hayatinizda hic 150bin km ustu manuel arac kullandiniz mi bilemiyorum. Debriyaj balatan bittiginde ya bu araba uretim hataliymis allah muhendisin belasini versin diyeceksin heralde...

Alıntıları Göster
    aracım otomatik 150.000de (ilk aracım olunca eski aldık, param da çok yok)

pederde 2007 corolla var en az 200.000de manuel

range var rover bir dostumda, 300.000i geçti malumunuz otomatik

ssangyongun cipi var gene başka bi arkadaşta yanılmıyorsam 400.000 küsür gördüm ve otomatik

hiçbiri şanzıman ile ilgili arıza vermedi bizde

neden acaba?

kullanıldıkça biten kavrama dsg'ye özgü bir durum

birde konu şu

vag dsg arızasını biliyor

kaç yıldır biliyor

bunu gidermiyor, üzerine iyi niyet diye saçmalıyor

garanti bitince servise gitmezsen de öpüyor

takım tutar gibi firma tutmasak belki de düzelticekti adamlar

ne de olsa millet 3-5 ay kuyrukta bekliyor şanzımanı üç ay sonra eline almak için neden değiştirsin ki?

baskı balata ile aynı fiyat olsun 5.000de bir değiştirelim sıkıntı değil

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.