Bildirim
DSLR kamera canon & nikkon hangisi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: engin_er_26
arkadaşlar DSLR kamera almayı düşünüyorum
canon mu yoksa nikkon mu tavsiye edersiniz.
2000-2500 TL arası hangi modelleri önerirsiniz.
lens olarak en az 18-105 /18-135 /18-140 düşünüyorum. ne dersiniz.
bu işte tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Nikon D5500 + 18-140 ama galiba bütçenizi biraz aşar bu.
Canon 700D'ye hiç bakmam bile daha küçük sensörlü makinadan dahi zayıf bir sensör performansı var.
Nikon D5500'ün sensörü Canon 80D'den bile daha temiz fotoğraf verebilir. Bakınız,
Tabi gövde olarak 80D'nin imkanları daha ileridir. Tabi makinanın daha iyi olması eşit değildir kullanıcı daha iyi fotoğraf çekecek
Şöyle bir bakmanızı öneririm :http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=31&t=895
Nikon D5500 ve kit lensle çekilmiş birkaç örnek :http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=70&t=1634
-
fotoğraf makinesinden beklentilerinizi yazarsanız size daha spesifik cihazlar önerilir. (manzara mı çekeceksiniz, gece çekimi mi yapacaksınız, kuş fotoğrafı mı çekeceksiniz, makro mu çekeceksiniz, portre mi ağırlıklı olacak vs vs)
lens konusunda da bu beklentilere göre tercih yapın.
auto moda alıp normal cep telefonu kamerası gibi fotoğraf çekmeyi planlıyorsanız soru sorarak zaman kaybetmenize gerek yok wi-fi bağlantısı olan ve ekranı dönen herhangi bir dslr çok ama çok yeterli olacaktır. -
Gunumuzun crop sensorlu tum makineleri ayni fotografi ceker. Studio testlerine bakarak tercih yapma. Hepsi 6400 iso da sıçmaya başlıyor. O yuzden elde tutuş, kullanim kolayligi, lens fiyatlari vs bunlara bakarak tercih et.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
bilgi veren arkadaşlara teşekkürler, ancak biraz daha detaylı bilgilere ihtiyacım var, sorumun tam cevabını alamadım -
hocam bunun cevabını kimse bilemez hangisi hoşunuza giderse onu alın ( canon veya nikon )
aöma aşağıda verdiğim linkten kameraları seçip karşılaştırma yapabilirsin.
https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/?attr18=daylight&attr13_0=samsung_nx300&attr13_1=pentax_k50&attr13_2=canon_eos5dmkii&attr13_3=canon_eos5dmkii&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=1600&attr16_1=1600&attr16_2=1600&attr16_3=1600&normalization=full&widget=1&x=1.0905225863596104&y=-0.9881219903691817
-
quote:
Orijinalden alıntı: engin_er_26
arkadaşlar DSLR kamera almayı düşünüyorum
canon mu yoksa nikkon mu tavsiye edersiniz.
2000-2500 TL arası hangi modelleri önerirsiniz.
lens olarak en az 18-105 /18-135 /18-140 düşünüyorum. ne dersiniz.
bu işte tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Daha önce de dediğim gibi kullanma amacınıza göre almanız gereken cihaz değişiklik gösterir.
ağırlıklı olarak düşük ışıkta çekim yapacaksanız iso değeri yüksek olan body
ağırlıklı olarak hızlı hareket eden nesneleri çekecekseniz auto focusu hızlı olan body + lens
ağırlıklı olarak portre çekecekseniz bu işe göre lens önceliğiniz olmalıdır.
ağırlıklı olarak sokakta gördüğünüz nesnelere fotoğraf makinesini fırlatacaksanız ağır bir body işe yarayacaktır. bu linkteki cihaz bu iş için idealdir
sizin ne amaçla fotoğraf çekeceğinizi sizden başka kimse bilemeyeceği için beklediğiniz cevabı almanız imkansız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 101000 yapar -- 26 Eylül 2016; 13:47:13 >
-
genelde manzara ve portre yani genel amaçlar için kullanacağım profesyonel biri değilim ama yinede çektiğim resimler kaliteli olmalı, hem uzaktaki hemde yakındaki her nesnenin fotosu iyi çıkmalı karanlıkta değil ama ev veya bir eylence mekanındaki normal ışıklar altında resim çekebilmeliyim, örneğin nikkon 5100 18/105 ile çekilen resimleri gördüm bence yani benim açımdan güzeldi,
bütce olarak 2000-2500 ve aklımdan geçen marka nikkon bu durumda hangi nikkon ve merceği almalıyım orijinal lens sanırım titreşim engelleyici vr kit dedikleri lensler 18/135 nasıldır yada başka önerilerinize açığım.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X