Şimdi Ara

DSLR kamera canon & nikkon hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar DSLR kamera almayı düşünüyorum
    canon mu yoksa nikkon mu tavsiye edersiniz.
    2000-2500 TL arası hangi modelleri önerirsiniz.

lens olarak en az 18-105 /18-135 /18-140 düşünüyorum. ne dersiniz.
    bu işte tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

arkadaşlar DSLR kamera almayı düşünüyorum

Nikon D5500 + 18-140 ama galiba bütçenizi biraz aşar bu.

Canon 700D'ye hiç bakmam bile daha küçük sensörlü makinadan dahi zayıf bir sensör performansı var.

Nikon D5500'ün sensörü Canon 80D'den bile daha temiz fotoğraf verebilir. Bakınız,

Tabi gövde olarak 80D'nin imkanları daha ileridir. Tabi makinanın daha iyi olması eşit değildir kullanıcı daha iyi fotoğraf çekecek
    Şöyle bir bakmanızı öneririm :http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=31&t=895

Nikon D5500 ve kit lensle çekilmiş birkaç örnek :http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=70&t=1634

• fotoğraf makinesinden beklentilerinizi yazarsanız size daha spesifik cihazlar önerilir. (manzara mı çekeceksiniz, gece çekimi mi yapacaksınız, kuş fotoğrafı mı çekeceksiniz, makro mu çekeceksiniz, portre mi ağırlıklı olacak vs vs)
    lens konusunda da bu beklentilere göre tercih yapın.

auto moda alıp normal cep telefonu kamerası gibi fotoğraf çekmeyi planlıyorsanız soru sorarak zaman kaybetmenize gerek yok wi-fi bağlantısı olan ve ekranı dönen herhangi bir dslr çok ama çok yeterli olacaktır.
  • Gunumuzun crop sensorlu tum makineleri ayni fotografi ceker. Studio testlerine bakarak tercih yapma. Hepsi 6400 iso da sıçmaya başlıyor. O yuzden elde tutuş, kullanim kolayligi, lens fiyatlari vs bunlara bakarak tercih et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgi veren arkadaşlara teşekkürler, ancak biraz daha detaylı bilgilere ihtiyacım var, sorumun tam cevabını alamadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 1100D için lens tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    DSLR Kamera Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

arkadaşlar DSLR kamera almayı düşünüyorum

Daha önce de dediğim gibi kullanma amacınıza göre almanız gereken cihaz değişiklik gösterir.

ağırlıklı olarak düşük ışıkta çekim yapacaksanız iso değeri yüksek olan body
    ağırlıklı olarak hızlı hareket eden nesneleri çekecekseniz auto focusu hızlı olan body + lens
    ağırlıklı olarak portre çekecekseniz bu işe göre lens önceliğiniz olmalıdır.
    ağırlıklı olarak sokakta gördüğünüz nesnelere fotoğraf makinesini fırlatacaksanız ağır bir body işe yarayacaktır. bu linkteki cihaz bu iş için idealdir

sizin ne amaçla fotoğraf çekeceğinizi sizden başka kimse bilemeyeceği için beklediğiniz cevabı almanız imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 101000 yapar -- 26 Eylül 2016; 13:47:13 >

• 101000 yapar kullanıcısına yanıt
    genelde manzara ve portre yani genel amaçlar için kullanacağım profesyonel biri değilim ama yinede çektiğim resimler kaliteli olmalı, hem uzaktaki hemde yakındaki her nesnenin fotosu iyi çıkmalı karanlıkta değil ama ev veya bir eylence mekanındaki normal ışıklar altında resim çekebilmeliyim, örneğin nikkon 5100 18/105 ile çekilen resimleri gördüm bence yani benim açımdan güzeldi,
    bütce olarak 2000-2500 ve aklımdan geçen marka nikkon bu durumda hangi nikkon ve merceği almalıyım orijinal lens sanırım titreşim engelleyici vr kit dedikleri lensler 18/135 nasıldır yada başka önerilerinize açığım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.