Şimdi Ara

Düğüne Gittim Kendimden Utandım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
0
Favori
10.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sariemir06

Bu sorun eskiden bende de vardı.Çözümü ise ;
    1-Kişisel özgüven
    2-Rahat olmak.Kimsenin aslında seni düşünmediğini anlamak.Çünki herkezin derdi kendine zaten.
    3-Benim neyim eksik diye düşünmek.Kimseden eksiğin yok gir muhabbete ne olacak sanki.

denicem
  • Kardeş heralde biraz yaşın küçük, yanlış anlamada bu tür durumlar genellikle küçük yaşlarda yaşanıyor. (14-15) Önlemi ise hemen dışarıya çıkıp hayatın akışına katılmak. Eğer bu şekilde PC başında kalmaya devam edersen, 18-19'undada böyle olursun, yani karakterin bu şekilde oturur sonra herşeyde sıkıntı çekersin. Yol yakınken hemen ortamlara çıkmaya başla, unutma ağaç yaşken eğilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRoM24

Galiba asosyalsin

harbiden hiç mi aklına gelmedi bu arkadaşın asosyal olabileceği ...

• quote:

Orijinalden alıntı: MrFellowxCc

quote:

Orijinalden alıntı: oxata

quote:

Orijinalden alıntı: Menor.Loco

Bunu atlatmak için dikine gitmen yani inadına dışarı çıkman lazım.Zamanla göreceksinki kimse sana bakmıyo.

bu arkadaşın dediklerini yap

ama nasıl hiç arkadaşım yok tek başıma gezmeye gitmek biraz saçma olmaz mı

nasıl hiç arkadaşın olmaz yaa ...
    valla çok ilginç o zaman sende sadece asosyallik değil başka problemlerde var kusura bakma ...

• İnsanlar kendini nasıl mutlu hissediyorsa öyle yaşar.
    Topluluk içinde mutlu olunacak diye bir kural yok.
  • Dısarı cık Gez Dolas Pc Basında Oturma.
    Insalarla ortak bır yon bulmaya calıs onun ustunde sohbet et arkadaslıgın ılerler.
    Dıs gorunusune fazla bakma.
    Gırısken ol cok mantıklı olmasada ortaya bır fıkır at.
  • yaşım 15
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrFellowxCc

yaşım 15

O Avartardaki Resim Ne la Öyle... Dışarda Varsa Öyle Kız Asosyalin Sende A'sı Düşmesi Lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 24 Temmuz 2009; 16:22:50 >
  • tek çözüm

Düğüne Gittim Kendimden Utandım
  • ya o diilde metroda filan biri size baktımı napıonuz. şöle oluo o size bakıo siz baktıını görce baska yere bakıonz bakıomu die konrol edince hala baktıını görüyonuz. napıonuz siz? bn bazen inadına bnde ona bakarım
  • ben inadına bakamam kafamı çeviririm
  • zamanında bende o yollardan geçtim. ancak şunu bilmekte fayda var. asosyallik ve sosyal fobi ayrı şeyler. sosyal fobik, insanlardan çekinen kişere denir. asosyal biri ise sadece sosyal aktivitelerden uzak bireydir. yani asosyal bir insan aynı zamanda vurdum duymaz olabilir. en ufak utanma zerresi bulundurmayan bir insan bile olabilir

önce kendinize teşhis koyun. sosyal fobiniz varsa psikloğa gidin, yoksa sadece asosyalseniz, nedenlerini araştırın.

yetersiz arkadaşlıktansa, bir ortama girmeye çalışın (bunu en iyi olduğunuz yeteneğinizi veya bir hobiniz varsa onu kullanarak yapın).

fakat arkadaşlarınız var olabilir, teklifte geliyor olabilir ama yinede dışarı çıkmak istemiyorsanız, anti-sosyal siziniz. tedavisi yok

eğer dışarı çıktığınızda insanları küçümseyerek bakıyorsanız, ve sizin sevdiklerinizi sevmeyen, ve sizin düşüncelerinze aykırı olan insanları sevmiyor ve küçümsüyorsanız, yine anti-sosyalsiniz. ama en koyusundan

içeriyi dışardan daha zevkli buluyorsanız, yanlış bir çevre ve yanlış zevklere sahip insanlarla yaşıyorsunuz demektir. başka ilçelere hatta illere yönelin olmadı internetten aynı il içinde aynı zevkleri paylaşan arkadaş bulun.

edit: unutmadan söylim. eskiden 20 saat pc başında oturup 4 saat uyuyan biriydim. bütün gün okulda uyur ve geri gelirdim (aslında hala öyle ama). zamanında
    yukarda dediklerimi uygulayarak bir müzikle ilgili bir ortama girdim. yeni arkadaşlar edindim ve bas gitara başladım. sonra o ortamdan çıkıp yeni ortama girdim. ortamdan ortama derken birsürü arkadaşım odu. şimdi ise birkaç arkadaşla kendi ortamımızı kurmak için çalışıyoruz....

okula fazla önem vermem sosyallik konusunda ama okulda da yine arkadaşlarım oldu. şimdi belkide zamanında kendine sosyal diyen bir insandan çok daha sosyal oldum. bu yüzden dediklerime kulak verin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofistike Sinist -- 24 Temmuz 2009; 16:53:12 >

• lem niye utaniyonuz onlar baktikca sizde daha derin bakin ,

ha yok ben yapamiyorum diyorsaniz aha cozum
     Düğüne Gittim Kendimden Utandım
  • tuttuğun takımın maçlarına gik kırathaneye-kafeye her neyse
    15 yaşındaysan liseden basketle-futblla ilgisi olan arkadaşın varsa irtibata geç bir defa maç yaptınmı ozellikle halı saha çorap sokugu gibi gerisi gelir surekli yaparsın halı saha..

izmir deymişsin ailenle denize-havuza gidebilirsin insanı en çok aile ile birşeyler yapmak rahatlatır bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Forest

zamanında bende o yollardan geçtim. ancak şunu bilmekte fayda var. asosyallik ve sosyal fobi ayrı şeyler. sosyal fobik, insanlardan çekinen kişere denir. asosyal biri ise sadece sosyal aktivitelerden uzak bireydir. yani asosyal bir insan aynı zamanda vurdum duymaz olabilir. en ufak utanma zerresi bulundurmayan bir insan bile olabilir

önce kendinize teşhis koyun. sosyal fobiniz varsa psikloğa gidin, yoksa sadece asosyalseniz, nedenlerini araştırın.

yetersiz arkadaşlıktansa, bir ortama girmeye çalışın (bunu en iyi olduğunuz yeteneğinizi veya bir hobiniz varsa onu kullanarak yapın).

fakat arkadaşlarınız var olabilir, teklifte geliyor olabilir ama yinede dışarı çıkmak istemiyorsanız, anti-sosyal siziniz. tedavisi yok

eğer dışarı çıktığınızda insanları küçümseyerek bakıyorsanız, ve sizin sevdiklerinizi sevmeyen, ve sizin düşüncelerinze aykırı olan insanları sevmiyor ve küçümsüyorsanız, yine anti-sosyalsiniz. ama en koyusundan

içeriyi dışardan daha zevkli buluyorsanız, yanlış bir çevre ve yanlış zevklere sahip insanlarla yaşıyorsunuz demektir. başka ilçelere hatta illere yönelin olmadı internetten aynı il içinde aynı zevkleri paylaşan arkadaş bulun.

küçümseme degil de sevmiyorum

• 1-Yalnızlığa Övgü

Hiç düşündünüz mü niye küçüklüğümüzden beri yalnızlığın / yalnız kalmanın çok kötü bir şey olduğu, insanların, birşey başarmak istiyorsa, devamlı birlikte, grup halinde olması gerektiği öğretilir?

Tek başına olan insandan ürkülmesi gerektiği, onlardan her türlü hıyanet ve melanet gelebileceği, bu tip �asosyal� insanlardan kimseye yarar gelmeyeceği bilgileri verilir bize?

İnsanın doğaya üstünlüğünün romanı Robinson Cruose�un bile tek başına başarmasına göz yumulmamış yanına bir Cuma verilmiştir.

Netice itibarıyle �bir elin nesi var�?� değil mi ama?

Hatta bu �insanın tek başına/yalnız olmaması gerektiği� saplantısı küçüklükten bile değil ondan çok daha önce de başlayabilir:

-Hayatım, tek çocukla kalmayalım, ona bir kardeş yapalım diyorum

-Haklısın sevgilim, geçenlerde bir makalede okumuştum, ailedeki tek çocuklar ilerki hayatlarında problemli ve toplumsal yönden başarısız oluyorlarmış

Biraz büyürsünüz, evde kendi başınıza güzel güzel oynuyorsunuz:

-Yavrum, çıkıp dışarıda arkadaşlarınla oynasana.

-Niye, ben böyle iyiyim, sana bir zararım var mı?

-Hayır ama bak arkadaşların ne güzel eğleniyor, sen de çık, biraz da hava almış olursun.

-Hava almak istersem, çıkar alırım ama bu halimden memnunum.

-Hey Allah�ım, ne yapacağız biz bu çocukla, yabani oldu çıktı.

Biraz daha büyürsünüz, okuldasınız:

-Oğlum çeksene elini, cevabı göreyim

-Niye?

-Ne demek niye, aynı arkadaş grubunda değil miyiz?

-Aynı grupta olmakla ne ilgisi var?Sen benim sınava hazırlığımı ve çalışmışlığımı sömürmek istiyorsun.

-İyi, hatırlat da seni sınav çıkışı bir döveyim, öküz!

Biraz daha büyürsünüz, işyerinde performans kağıdınızda �grup çalışmalarına yatkın olmama� özelliğiniz terfinize engel olur.

Biraz daha büyürsünüz, bir arkadaşınızın düğününe gitmişsiniz:

-Haydi abi, bak biz bu kadar oynuyoruz, sen bir sahneye çıkıp döktürmedin.

-Yok, ben böyle iyiyim, sağol, hem ben oynamasını bilmem.

-Olur mu ya, hangimiz biliyoruz ki ?Maksat birlikte eğlenmek.

-Yok, yok, dışarıdan seyretmek daha eğlenceli, siz keyfinize bakın

-Aaa, valla olmaz, bak Allah�ın adını verdim, oynuycaz abi, hadi, kırma beni

Peki niye?Yalnızlık niye kötü, yalnızlık niye �Allah�a mahsus�?Niye yalnız kalmak isteyenler, tek başına bir şeyler başarmaya çalışanlar, grup, topluluk, tarikat, ordu, parti, dernek gibi insanların yalnız kalamadığı kalabalıklara girmek istemeyenler, yalnız olmaktan zevk alanlar, �yardım edilmesi, topluma kazandırılması, bu mümkün değilse ayıklanması gereken zavallılar� olarak görülür?

Niye sürüden ayrılanı kurt kapar?

Benim düşünceme göre bunun arkasında yatan en büyük korku, o yalnız insanın bir şeyler başaracak olması fikri : �Ya o başarırsa, ya diğerleri de onu örnek alırsa?� kaygısı.BEN�in tek başına başaracağından duyulan kocaman bir endişe.

Böyle bir durum gerçekleşirse, hemen arkasından insanları birbirine bağlayan o �toplumsal bağ� incelecek, daha doğrusu o bağın tanımının daha doğru, daha hakça ve daha verimli olarak belirlenmesi imkanı doğacaktır.

Grup çalışmalarında herkesin aynı katkıda bulunmasına olanak yoktur ancak ödül veya ceza bütün grup üyelerine aynı şekilde paylaştırılır.Bu, iş yapmamayı ama en azından yapıyor gözükmeyi teşvik, daha fazla girdi sağlayanı ise demotive eden bir durum değil midir?

Arkadaşlarla konuşurken şu örnek akıllarına geldi:Bir düşünün bundan 550 yıl önce Fatih Sultan Mehmet İstanbul�u fethetmek için Meclis-i Mebusan azalarını ikna etmeye çalışıyor. �Ya sevgili mebuslar bu olay bir çağı kapatacak, bir başka çağı açacak, milletimiz için çok faideli bir fetih olacak.Bizden sonra gelenler bizi sevgi ve rahmet ile yadedecekler�� �Öyle demeyin devletlûm� diyor muhalefet �bir yeniçerinin tabutunun kalkmasının bedelini ödeyemeyiz.Allah�tan korkun.�

Ve tezkere salt çoğunluk sağlanamadığı için reddediliyor.

İnsan, tek başına kaldığında daha güçlüdür demiyorum ama daha dürüst olduğu, daha kendisi olduğu kesin.İnsanın diğer hayvanlara olan üstünlüğünü ortaya koyan �görev paylaşımı ile daha fazlasını, daha kısa zamanda elde etme� özelliği bireyselliğe zarar vermemeli.Yani daha iyisini elde etmek için en dürüst halimizden uzaklaşıp diğer insanlarla birlikte olmaktan hoşlanır gözükmek zorunda kalmamalıyız

ALINTI.

• önemli olan şey yaşın kaç? 13-14-15 se kafana takma. bende öyleydim şimdi sorun yok o konuda. ha sürekli dışardamıyım tabiki değilim arkadaşlarım ne zaman müsait olursa o zaman çıkar gezeriz. yaşın ilerledikçe düzelir.
  • ya bende de aynı durum sözkonusu bi de tipsiz ve uzun-ince biriyim ve bonus kafayım ama gerçekten de herkes bana bakıyo yani sevmiyorum bu durumu hiç
    şöyle amerika gibi olsa herkes rahat olsa kimse birbirini takmasa uzun uzun bakıyolar filan sinir oluyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: bruft_

ya bende de aynı durum sözkonusu bi de tipsiz ve uzun-ince biriyim ve bonus kafayım ama gerçekten de herkes bana bakıyo yani sevmiyorum bu durumu hiç
    şöyle amerika gibi olsa herkes rahat olsa kimse birbirini takmasa uzun uzun bakıyolar filan sinir oluyom

bende aynı şeyi düşünüyom
  • düğünde boş oturana herkes bakar bu neden böyle diye
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.