Şimdi Ara

Dün Sınavda Çıkmış MAT-1 Sorusu Kafayı Yicem Çözemedim.!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • a ve b sıfırdan farklı gerçel sayılar olmak üzere

a.b = a / b = a - b

Olduna göre a+b toplamı kaçtır?

a) -3/2
    b) -3/4
    c) 0
    d) 1/2
    e) 2/3

Bana cevap değil çözümü lazım nasıl yapıldığı. Ya ilk 10 mat 1 sorusunda bi bunu çözemedim kafayı yicem yarım saattir uğraşıyorum.

• hocam her iki tarafta aya böleceksin ama bende yapamadım o atmosferde eve geldim kafayı yedim bu soruyu niye yapamam diye
  • ben bunu nasıl yaptıgımı anlatayım....bütün cevapları denedigim için kısa yoldan söyleyecem -3/2 neyle neyin toplamı.-1/2 yle -2/2 nin.aya -1/2 verdim byede -2/2 yerlerini koydum.bakdım sagladımı saglamadımı diye sagladı.öbürküleride denedim.onlar saglamadı.üstüne üstlük bu işlemler sadece 45 snmi aldı.Bazen ders kitaplarındaki formüllere ihtiyaç yoktur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLUETOOTH57

ben bunu nasıl yaptıgımı anlatayım....bütün cevapları denedigim için kısa yoldan söyleyecem -3/2 neyle neyin toplamı.-1/2 yle -2/2 nin.aya -1/2 verdim byede -2/2 yerlerini koydum.bakdım sagladımı saglamadımı diye sagladı.öbürküleride denedim.onlar saglamadı.üstüne üstlük bu işlemler sadece 45 snmi aldı.Bazen ders kitaplarındaki formüllere ihtiyaç yoktur.

ona gerek yok a.b=a/b de içler dışlar çarpımı burdan b +-1 çıkıo daha sonra sağdaki 2 tane eşitlikte içler dışlar b ye 1 werirsen a lar yok olur bunun için b -1 herhangi bi eşitliktede b nin yerine -1 wer dene ordanda a -1/2 cevap -3/2 neyle neyin toplamına kayarsa bu iş şansa kalır...

• Arkadaşlar B'ye -1 verdiğimiz zaman sonuca gidiliyor ama bunun daha bi kısa yolu olmalı diye düşünüyordum sonuçta sınavda tek tek böyle değer veremyiz ya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baycan87

quote:

Orjinalden alıntı: BLUETOOTH57

ben bunu nasıl yaptıgımı anlatayım....bütün cevapları denedigim için kısa yoldan söyleyecem -3/2 neyle neyin toplamı.-1/2 yle -2/2 nin.aya -1/2 verdim byede -2/2 yerlerini koydum.bakdım sagladımı saglamadımı diye sagladı.öbürküleride denedim.onlar saglamadı.üstüne üstlük bu işlemler sadece 45 snmi aldı.Bazen ders kitaplarındaki formüllere ihtiyaç yoktur.

ona gerek yok a.b=a/b de içler dışlar çarpımı burdan b +-1 çıkıo daha sonra sağdaki 2 tane eşitlikte içler dışlar b ye 1 werirsen a lar yok olur bunun için b -1 herhangi bi eşitliktede b nin yerine -1 wer dene ordanda a -1/2 cevap -3/2 neyle neyin toplamına kayarsa bu iş şansa kalır...

senin dediginde olur ama benimki daha garanti

• ab = a/b = a – b

ab = x dersek

b = +1 ve -1 için

x = a ya da x = -a

Şimdi ikinci bölüme geçersek;

b= 1 için;

a = a – b

a - a = - b

0 = -b olamaz.

Ya da

b= -1 için;

- a = a – b

-2a = - b

2a = b

a = - ½

b = -1 idi

a+b = - 3/2

Değer vermiyoruz.

ab = a/b ise b’nin + ya da – 1 olduğunu biliyoruz.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 19 Haziran 2006; 20:05:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • a.b = a / b = a - b

a.b=a/b de içler dışlar çarpımı yapınca b.b=1 çıkar

a/b=a-b de de bir içler dışlar çarpımı yapılır

a=a.b-b.b işleminde değerleri yerinde koyarsak:a=a.b-1 ve a.b yerine de yukardaki eşitlikten a-b yi koyarsak

a=(a-b)-1 --->b=-1

herhangi bir yerde b değerini yerine koyarsak

a.b=a-b--->a.(-1)=a-(-1)

a=-1/2

ve sonuç ta a+b=(-1/2)+(-1)=-3/2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stinger01 -- 19 Haziran 2006; 22:36:53 >
  • bu soruyu bos bırakmasaydım mat 1 full dü ama sağlık olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: otakanla

Arkadaşlar B'ye -1 verdiğimiz zaman sonuca gidiliyor ama bunun daha bi kısa yolu olmalı diye düşünüyordum sonuçta sınavda tek tek böyle değer veremyiz ya.

iyide b için zaten iki değer çıkıyor.Birisi 1 diğeri ise -1
  • arkadaşlar değer vermeye gerek yok,işlem sadece verilen eşitlikleri yerine koyma sorusu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.