Şimdi Ara

DUNLOP SP SPORT FM800 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
2
Favori
86.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba, aynı araç bende de var. 2014 trafiğe çıkışlı Astra j 1.4 turbo, lastikler 215 50 17. Bu ölçüleri kime sorsam aracınız Astra değil mi diye soruyor, öyle lanet bir ebat :)
    Hankookları bugün emekli ettim, yerine Hankook VP 3 alacakken, Dunlop Sport FM 800'den aldım. 2018 son çeyrek üretimi, 2.200 TL bayıldım. 16 inch olsa yarı fiyatına alabiliyorsun.
    Lastiğin kauçuğu yumuşak, etikette 69 desibel yazıyor. Ancak uzun yola çıktığımda Hankook ile aradaki farkı anlayabilirim sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drowen kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam kafayı yiyeceğim aynı sınıftaki diğer araçların iki katı fiyatına lastik alıyoruz. Bende VP 2'leri değiştireceğim yakında 2019 üretimlilerin çıkmasını bekliyorum.

VP 3 ıslak zemimde çok kötü diye okumuştum bir kaç yerde.

Continental Premium Contact 6 ile Dunlop FM 800 arasında gidip geliyorum. Biri 750 TL diğeri 450 TL. Çelik sibop rot falan 3200 TL'yi bulacak Conti alırsam, çok para lastik için.

Lastik havalarını dördünü de 34 yapıyorum bu arada, sizin de öyle mi?

FM 800 ile ilgili tecrübenizi aktarmanız karar vermemde çok etkili olacak.

• arkadaşlar lastigi 2 yıldır kullanıyorum ama omru konusunda suphelrım var contınental premıum 5 den sonra bu lastık omru ondan bayagı kısa olacak gıbı cunku asınmaları gorebılıyorum. Biraz zaman sonra yazın ınceleme yapacagım km yı falan hesaplayacagım su an suda denıyorum lastıgı
  • we[AGRA] kullanıcısına yanıt
    Ben de 34 ön, 36 arkalar yaptırıyorum. Maksimum tavsiye edilen 40 psi, o da ekonomik kullanım için, ama konforu azalır biraz.

VP 3'ü lastikçi tavsiye etmedi, sert lastik dedi. Ben de Dunlop FM800 ile ilgili olumlu yorumlar okuduğum için Dunlop aldım, kauçuğu da yumuşak geldi bana.

Dün lastikleri taktırıp eve dönerken, frenlerin daha iyi tuttuğu hissiyatına kapıldım, ama lastikler çok yeni olduğu için olabilir. Bir de ıslak zeminde, uzun yolda denemem lazım. Hankooklarda ıslak zeminde ani kalkış yaparken hafif kıç atması oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowen -- 17 Şubat 2019; 14:45:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PowerShot58 kullanıcısına yanıt
    Ne yaptınız hangi lastiği tercih ettiniz? Ben de aynı şekilde Clio 4'te Eco Contact 5 yerine lastik arayışındayım.
  • powermoon kullanıcısına yanıt
    Aynı araç aynı lastikten sonra falken ze310 ecorun alacağım. Fiyat araştırması içindeyim. Dunlop FM800 ile ilgili hem tavsiye eden var hemde tekrar almam diyen. Emin olamadım. Falken f/p olarak daha iyi görünüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Astra J sahibiyim ben de.

225/50/R17 gibi saçma bir lastik ebatı var. Premium markaların lastikleri 800-900TL civarında. 4 lastiğe bu kadar para veremem.

Falken ZE310 Ecorun aldım. 4 lastik için balans dahil 1600TL para ödedim. Ben F/P olarak tavsiye ederim.
  • Otomotiv
    Fiyat iyimi arkadaşlar.petlas milestone derken ayni fabrikanin diğer ürünü radarda şuan.

FM800'leri iptal edip Almanya üretimi 205 55 16 Michelin Primacy 4 aldım hocam. Ben nedense güvenemedim bu yerli Dunlop ve Falken'lere.
    Boyut olarak ben değiştirmek istemedim malum bizim 195/55R16 oldukça pahalı ara boyut olduğundan. Büyük ihtimalle falken alacağım ben. Ekonomik durumlar biraz sıkıntılı bu ara. Hayırlı olsun tekerinize tas değmesin hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

FM800'leri iptal edip Almanya üretimi 205 55 16 Michelin Primacy 4 aldım hocam. Ben nedense güvenemedim bu yerli Dunlop ve Falken'lere.
    Fm800'lerin hepsi yerli üretim değil. Benim 225-45-17 olan lastiklerim yurtdışı üretimi.

• drowen kullanıcısına yanıt
    Lastikler yeni iken frenleme cokta iyi degil aslinda, lastik yere tam tutunmuyor. Ufak bir asinma sonrasi lastikler cok daha iyi hale gelecek.

Yumusaklik konusuna gelecek olursak, cidden yumusak hamurlu. Hatta cogu zaman yanaklar disari bombe yaptigindan lastikleri indimi acaba diye surekli kontrol ediyorum ama ciddi bir inme olmadigi halde yanaklari cok dik durmuyor ki.. benim yanaklar 55 olmasina ragmen bu sekilde.

Yumusakligi konforda avantaji artiriyor, yol tutusunda ise henuz bir dezavantajini hissetmedim. Umarimda hissetmem.

205'ten bence cekinmeyin, bizim ebatta ust seviye lastikler ne yazik ki cok pahali. Son dakika yine karar degistirip testlerde gayet iyi sonuclar alan 205 55 16 Hankook Ventus Prime 3 taktirdim, suan oldukca memnunum.

Hocam son araştırmalarımda kapı içindekinden farklı ebatı ağır kusur olarak alıp bırakıyorlarmış aracı muayenede bunun hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bu sefer 205 alıp muaynede patlamayalım
  • bende görüşlerimi yazayım lastiği alalı 10 bin km oldu neredeyse.

215/55 R16 ebadında citroen c4 sedanda kullanıyorum. Yanakları oldukça yumuşak arabayı durduğu yerde bile sağa sola ittiğinizde lastiğin üzerinde kolay geziyor araba. ebattan kaynaklanan bir tuhaflık var.

ancak son derece inatçı bir tutuşu var lastiğin. ıslakta da gayet güzel tutunuyor. frenajda gayet güzel. viraja girdiğinde otomobil biraz yanağın üzerine biniyor sonra inatçı bir şekilde tutunuyor. yol gürültüsü yok diyebilirim. bozuk asfaltta da iyi asfaltta da yol sesi gayet kabul edilebilir. yakıt tüketimi etiket değeri A diye geçiyor bana da iyi gibi geliyor. şehir içinde 5.7 yakıyor 4.8m'lik araba. bitmek üzere olan pirelli cinturato p7 de 6.7lt gibi geziyordu.

dayanıklılık açısından da sırt deseni hala ilk günkü gibi görünüyor. çok sert bir iki çukur diyemiycem neredeyse kratere düştüm. ön takımdan ses gelmeye başladı lastiğe bişey olmadı. kesin balon yapacak bu lastik dedim hiçbir şey olmadı lastiğe maşallah diyelim.

tabi ki gönül sportmax rt istiyor ama fiyatına göre fm800'de çok güzel lastik :) falken isimli biraz uygun fiyatlı kardeşini de çok denemek istiyorum. bu lastiğin ömrü bitince falken deneyeceğim mutlaka. long live sumitomo demek istiyorum sevgili dostlar

• Güncel.

195/55R16 olarak Yılkarlas Otomotiv 2018 üretimini bitirip 2019 üretim serilerini HB üzerinden satmaya başlamış. İlgilenen olursa diye link bırakalım.

Dunlop 195/55 R16 87V SP Sport FM800 Oto Lastik (Üretim Yılı: 2019)
  • Bu lastikten aldım yanaktan balon yaptı. Garantiye gönderdik ama olumlu olumsuz haber alamadık. Bir daha dunlop asla almam, alt fiyat grubundan Lassa'yı gözüme kestirdim ama o da fiyat olarak pek altta kalmamış maşallah

• hyundai i30 13 model aracımda kullanıyorum 205-55-16 ölçülerinde ama bir tutarsızlık var lastikte . Araç 120 km hıza çıkana kadar adete uçacak gibi zıplıyor hopluyor yol tutmuyor güven vermiyor ama 120 den sonra araba yola yapışıyor aracın kontrolu daha kolay oluyor . Bazen en ufak bir taşı dahi hissettiriyor bazen çukura giriyorum sanki jilet gibi yolda gidiyormuşum gibi konforlu oluyor . Sessiz lastik beni pek zorunda bırakmadı bazen viraj alırken yanağın üstüne biniyor gibi oluyor araç hafif bir yatma oluyor hissediyorum . Absnin pek devreyi girdiğini hatırlamıyorum . Herhangi bir kılcal çizik de görmedim yaklaşık 30 bin kmdir kullanıyorum . Yani tam kafamda bir yere koyamıyorum lastiği . İyi değil kötü de değil . Eskiyince sanırım goodyear efficentgrip performans 4 kanallı alırım 2 bin km kullanmıştım sattığım aracımda tadı damağımda kalmıştı.
  • 58_transporter_58 kullanıcısına yanıt
    Bu lastikten bende de 215/55r16 vardı. Üç sezon kullandım, bir tanesi iki yerinden balon yaptı. Yok tutuşu iyiydi, sessizdi, ancak konforlu değildi. Fiyatına göre idare eder. Bendeki Thailand yapımı idi...

• 1 haftadır kullanıyorum memnunum
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.