|
DUNLOP SP SPORT FM800 (8. sayfa)
-
-
Dostum denedin mi lastikleri kullanim sonrasi yorumlarini merak ediyorum ?quote:
Orijinalden alıntı: PowerShot58
13 Hazıran Perşembe günü HepsiBurada üzerinden sipariş verdim. Bugün 16 Haziraz C.tesi günü elime ulaştı lastikler. Tanesi 300 TL ye denk geldi.
Dunlop SP Sport FM800 ler hayırlı olsun bana.
Yarın yada pazartesi günü taktırıp yorumlarımı aktarırım. Üzerindeki 6-7 yıllık contilerden sonra eminim ilaç gibi gelecek. İlk yapacağım şey ise şu yanaklarını bir sıkalım lastiğin bakalım virajlarda ne yapıyor. Contiden çok memnundum çünkü bu konuda. El yordamıyla baktığımda lastik kauçuğu oldukça güzel ve esnemesi orta karar. Laufenn lastikleri gibi kendini salmıyor hemen. Şimdilik bu kadar.
Yorumlarım için tekrar paylaşımda bulunacağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet Hocam aracın üzerinde lastikler.
Ses seviyesi oldukça düştü. Araç kasis ve çukurlarda patır kütür geçerdi şuan yay gibi esniyor salınımı hissedebiliyorum. Normal sınırların üzerinde hızlarda viraj ve yol performansı güzel. 140-150 km/h hızlarda deneme şansım oldu. Tutuşu güzel ancak biraz yanaklar nedeniyle eskiye nazaran yatma var. Yada ben yıllanmış çok sert eski contilere çok alışmıştım. Dengesiz olduğu bir durumla karşılaşmadım. Şansıma taktığım günün akşamı yağmur yağdı. 😅 Yağmurlu havalarda da Esp/Abs hiç aktif olmadı. Yalnızca limit denemek için seri kalktım ışıklardan bir tek o zaman antipatinaj devreye girdi. Benim yorumum bu şekilde. Tekerleğinize taş değmesin dostlar. -
arkadaşlar bu lastikten almayı düşünüyorum eğer aracımı satmazsam. 195 50 15 ebat.
memnun musunuz? tavsiye eder misiniz? -
hocam 2 yılın ardından görüşleriniz nasıl?Bende golf 7.5 a takmayı düşünüyorum? Artı ve eksi yönler neler? -
Hocam hala memnunum. Fiyat performans anlamında gerçekten tatmin etti. Yağmur performansı vadedildiği gibi gerçekten iyi. Ama ister istemez 2 senenin sonunda sertleşmeler başladı. Conti, Michelin gibi rakiplerinden lastik başı 100-200 TL ucuzsa kesinlikle tercih edilmeli.
dunlop fm800 hakkında ki görüşünüz nedir uzun kullanımda aynı ebatlarda bende bakıyorum
Şu an FM800 kullanıyorum, hayatımda kullandığım en kötü lastik. Hatta bu lastik hakkında bu konuda konuşuldu, kullananan herkesin şikayeti aynıydı...
Hayatta patinaj çekmeyen yerlerde bile ESP devreye giriyor FM 800 ile, yıllarca kullandığım güzergah ve hiçbir lastiğin yol tutuşu bu kadar kötü değildi.
https://forum.donanimhaber.com/neden-lastik-isini-bu-kadar-salliyoruz--145738715-3
-
hangi modeli olduğunu falan hatırlamıyorum ama dunlop 195-65-15 lastik vardı eski aracımda orijinal fabrika çıkışı. cik-cik-cik ötüyordu durmadan, hiç memnun kalmadım, hayatta dunlop almam bir daha. tamam, başka lastikler de ötebilir ama bu soğukta bile ötüyordu, feci gürültü yapıyordu kaymak asfaltta bile. michelin'den şaşmam, ömrü falan umrumda değil -kaldı ki michelin de onun kadar gidiyor-.
-
2018'de sattığım polo aracımda kullanmıştım bu modeli. Hamuru serttir. Balon yapmaz. Pek konforlu değildi diye hatırlıyorum ama sağlam lastikti ve hiç patlama yaşatmadığı için seviyordum.
-
Bu lastiği almayı düşünenlere fikir olması açısından tecrübemi paylaşmak istiyorum.
Bu zamana kadar kendi araçlarımda yaklaşık 170.000 km; Yokohama Advan, Good Year UG8, Continental PreContact, Good Year UGP ve Dunlop FM800 yaz ve kış lastikleri kullanmışımdır.
Dunlop haricinde kullandığım markalar için nokta atışı teknik veri paylaşmam zor ancak hiçbirinde kullanım açısından sıkıntı yaşamadım. Hepsi de frenleme ve yol tutuşu açısından istenileni karşıladı. Good Year lastikler kışlık olarak Ankara'nın yokuşlarında ve en yoğun kar yağışlarında hem şehir içi hem de şehir dışı sorunsuz sürüş deneyimi sağladı. İçlerinden şu çok iyidir diye ayırabileceğim marka olmamakla birlikte marka algısı veya psikolojik olabilir Continental sanki biraz sıyrılır gibiydi.
Gel gelelim, Dunlopa: 2017 Kasım ayında aracıma (2010 3008) Good Year UGP (215/60 r16 99H XL) modeli 400 liraya aldım. 2018 baharında yazlık lastik araştırırken fiyatların uçtuğunu, Good Year, Michelin, Continental gibi markaların en ucuzunun 500-600 civarından başladığını görünce es kaza karşıma çıkan Dunlop FM800 modeline yöneldim. Etiket değerleri muazzam (C;A;70dB) ve fiyatı süper. Zira Ankara'da tanesini 275 liraya buldum. Yani diğer markalarda en ucuza bulduğum fiyatın neredeyse yarısı.
2018 Mart ayında Dunlop FM800 (215/60 r16 99H XL) lastiği çok uygun fiyata ve mutlulukla taktırdım. Araçta titreme durumları olmaya başladı belli belirsiz ve balansları tekrarladık. Ancak sorun balansla ilgili değildi. Belli hızlarda direksiyon döndürünce titremeler oluyordu. Derken sanayinin yolunu tuttum ve gezmediğim rot-balansçı kalmadı. İlerleyen zaman içerisinde ön takımları değiştirdim ancak sorun devam etti. İşin ilginç tarafı sorunu tarif edip karşı tarafın anlamasını sağlamak çok zor çünkü arabayı sürekli kullanmak lazım. Devamında usta istemese de zorla direksiyon hidroliğini de değiştirttim sorun direksiyondandır diye düşünerek ancak sorun bir türlü düzelmedi. En son işlemde kış aylarına doğru yaklaşıyorduk ve usta belki lastiklerde olabilir kışlıklara geçince bir daha bakalım dedi.
Good Year UGP kışlıkları taktım; o da ne direksiyon yumuşadı, herhangi bir titreme olmadı. Daha önce başıma gelmediğinden çok şaşırmıştım ve bu zamana kadar yaptığım gereksiz harcamalara mı yoksa kaybettiğim zamana mı yanayım derken soluğu lastikçi de aldım. Dedim böyle böyle, tabi ki daha önce hiçbir müşterinin başına gelmemiş (!) böyle bir şeyin olabileceğine dair lastik profesyonelleri olarak (?) en ufak fikirleri yok, lastikleri garantiye gönderdik.
Garanti dönüşü bir lastikte problem olduğu yönünde oldu ve bir lastik yenisiyle değişti. Ben tabi iletişimde sıkıntı olmamasından ve garantinin işlemesinden dolayı biraz da şaşırarak sevindim. 2019 döneminde tekrar taktık. Ben sorunun düzelmiş olmasını umuyorken, direksiyonun daha sert ve hareketlerde titremenin aynen devam ettiğini gördüm. Tekrar ana servislerinde inceleme yapıldı, daha profesyonel ve kaliteli aletlerle (?) incelendi vs. sonuç: lastiklerde herhangi bir problem yok.
O kadar paranın çöpe gittiğine mi, sürüş konforumun ve güvenlik hissiyatımın azaldığına mı, o kadar zaman içinde gereksiz harcadığım paralara, zamana ve ustalara derdimi anlatma çabalarına mı yanayım bilemiyorum.
Geldiğimiz noktada, 2020 yılında pandeminden dolayı aracımı neredeyse kullanmadım ancak geçtiğimiz Temmuz ayında Ankara'da otobanda seyir halindeyken sol arka lastik kenardan yarılarak patladı. Allahtan herhangi bir kaza yaşamadık diye şükür ettik.
Yazdıklarım uzun oldu biliyorum ancak tamamen olay örgüsü içinde fikir paylaşmak amacıyla yazdım. Hiç bir markanın sahibi değilim ve paramın karşılığını en iyi seviyede almak isteyen bir tüketiciyim. Yaşadığım tecrübeyi başka markalarda da yaşayabilir miydim bilmiyorum, ancak bu zamana kadar yaşamadığımı biliyorum. Bu durumun hatalı üretim veya kalite kontrol sürecinden meydana gelmiş olması oldukça yüksek. 1100 liraya çok güzel lastiği çok uyguna aldım diye düşünürken iki sene sürünerek kullandım ve sonucunda ciddi tehlike de atlattım.
Dunlop/Falken gibi markaların kökenleri her ne kadar Japon da olsa burada yerli bir firma tarafından üretiliyor. Üretim süreci ve kalitesinin Japonya'dakiyle aynı olduğunu pek düşünmüyorum. Şahsen insanların bu fiyat ve alım gücü durumları oluşmasa bu markaları alacağını da zannetmiyorum ki kendim de almazdım. Ayrıca, gördüğüm kadarıyla bu markaları bilerek/bilmeyerek yersiz bir övme durumu da var.
Farklı koşullarda, farklı ebatlarda, farklı şehirlerde, farklı üretim serilerinde sorun yaşamayanlar olabilir ancak sonrasında araştırınca; benim yaşadığım sorunu yaşayanlar ve çözüm/muhatap bulamayanlar olduğunu gördüm. Ürün ve üretim her markada hatalı olabilir lakin burada önemli nokta firmanın zararı ne ölçüde nasıl telafi ettiğidir.
Sonuç olarak; bu lastiğin etiket değerlerini yansıtmadığını ve algı olarak sunduğu kaliteden oldukça uzak olduğunu düşünüyorum. İç piyasaya sunulan ile dış piyasaya sunulan sürümler arasında farklılık var mıdır bilemiyorum; ancak almayı düşünenlerin (yerli/yabancı kaynaklarda) tarafsız incelemeleri iyi araştırmasını tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voxah -- 21 Ocak 2021; 12:35:42 >
-
Amanın… tam da yarın almaya gidiyordum bu lastikleri. İyi ki denk geldim yorumunuza. Teşekkürler
-
Ben de bu lastiği kullanıyorum ve şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadım, virajlarda arabanın limitlerini zorlamama rağmen lastikler kendini bırakmıyor, iyi eşlik ediyor arabaya. Islak zeminde de herhangi bir olumsuzluğunu görmedim. Genel olarak memnunum lastikten.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X