Şimdi Ara

DUNLOP SP SPORT FM800 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
2
Favori
86.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muyguc

Bende dunlop fm 800 almak istiyorum ama lastik piyasada bulunmuyor İstanbuldayım aradığım bayiler kapora bırak lastik gelince sana ayıralım diyorlar bildiğiniz karaborsa benim ölçüler de zor bulunan cinsten 185 55 15 kapora bırakıp beklemek de istemiyorum sonra bugün gelecek yarın gelecek diye bayii ile sürekli sinir harbi yaşamak istemiyorum. Diger lastik firmaları 2018 lastikleri piyasaya sürmüşken dunlop neyi bekliyor neden bekliyor anlamış değilim

Aracınız nedir bende de aynı problem vardı :) Ankara da buldum dunlop 185/55/16, bu arada lastik ebat ölçülerine göre kıyaslayınca 55 yerine 60 takılırsa %3 üzerinde çıkıyor o yüzden tercih etmiyorum bakalım müsait bir zamanda gidip alacağız artık, Falken arasında gidip gelmiştim Dunlop kararını verdim

• Ben bu lastiği (205/55/16 - Citroen C4) ustamın tavsiyesi üzerine aldım, kesinlikle memnun kalacaksın dedi. Aracımın üzerindeki lastiklerde bittiği için direkt dunlop takınca baya fark ettirdi. Sertlik olarak orta diyebilirim, İzmir'de kullanım için bence uygun bir lastik. Rot balans ayarı yaptırdıktan sonra daha keyifli oluyor.
  • Benimde almak istediğim lastik idi...

Ancak bayinin kurnazlığı vazgeçirmişti beni...

185 60 15 için konuşuyorum...

Bu ölçünün 2 yük endeksi var 84 ve 88...

88 olanın etiket değeri c a diğerinin e a telefonda ısrarla etiket değeri c a olanı istediğimi yük endeks lerin in farklı olduğunu söyledim.

Tamam abi gel senin istediğin var dedi...

Tamam dedim gittim bi baktım 84 olan var...

Başladı masallara yok farkı bu daha ucuz vs vs kızdım çıktım...

Ha kızıp çıktım ne oldu nokian dı diğer seçeneğim onu almaya gidip sava aldım... Süper etiket değerlerine sahip.. E C.... :p

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    FM800 modeli yanılmıyorsam 2016 başında çıkmıştı..
    1.5 yıldır 225/45/17 ebatını kıllanıyorum. Kuru veya ıslak zemin frenlemede son derece başarılı bir lastik ..
    Memnun olmadığım yanı belki ebattan belki de 94w XL oluşundan pürüzlü asfaltta biraz uğultu yapıyor. Sertliği ise tam orta karar. Ne sert ne yumuşak.Tam İstanbul'un yamalı berbat yolları için yapılmış bir lastik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ognemir -- 30 Mart 2018; 10:2:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: True_Sun

Benimde almak istediğim lastik idi...

Ancak bayinin kurnazlığı vazgeçirmişti beni...

185 60 15 için konuşuyorum...

Bu ölçünün 2 yük endeksi var 84 ve 88...

88 olanın etiket değeri c a diğerinin e a telefonda ısrarla etiket değeri c a olanı istediğimi yük endeks lerin in farklı olduğunu söyledim.

Tamam abi gel senin istediğin var dedi...

Tamam dedim gittim bi baktım 84 olan var...

Başladı masallara yok farkı bu daha ucuz vs vs kızdım çıktım...

Ha kızıp çıktım ne oldu nokian dı diğer seçeneğim onu almaya gidip sava aldım... Süper etiket değerlerine sahip.. E C.... :p

Sizin olay tam bir ders niteliğinde olmuş :)
  • Sorma hocam.... :)

• Bu modelin 225/55/18 olanını taktırdım. Üç gündür kullaniyorum, etiket değerine göre yakıtta c ıslak zeminde a yük indeksi 750 hız indeksi 210 km. Çankırı üretimi imiş. Tanesine 450 TL verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ognemir

1.5 yıldır 225/45/17 ebatını kıllanıyorum. Kuru veya ıslak zemin frenlemede son derece başarılı bir lastik ..
    Memnun olmadığım yanı belki ebattan belki de 94w XL oluşundan pürüzlü asfaltta biraz uğultu yapıyor. Sertliği ise tam orta karar. Ne sert ne yumuşak.Tam İstanbul'un yamalı berbat yolları için yapılmış bir lastik

frenlemesi ve konforu nasıl hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: veilben

quote:

Frenlemesi iyi,kalkıştaki tutunması da iyi.Şuan patinaja sarma veya sık sık abs devreye girmesi gibi durumlar yok.
    Konforu orta seviye ama Golf'ün süspansiyonu nispeten yumuşak olduğu için konforsuzluğu pek hissettirmiyor olabilir.Birde konfor göreceli birşey olduğu için herkesin düşüncesi farklı olabilir.Beni rahatsız etmeyen sarsıntılar seni rahatsız edebilir ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ognemir -- 30 Mart 2018; 11:25:20 >

• quote:

quote:

quote:

Frenlemesi iyi,kalkıştaki tutunması da iyi.Şuan patinaja sarma veya sık sık abs devreye girmesi gibi durumlar yok.
    Konforu orta seviye ama Golf'ün süspansiyonu nispeten yumuşak olduğu için konforsuzluğu pek hissettirmiyor olabilir.Birde konfor göreceli birşey olduğu için herkesin düşüncesi farklı olabilir.Beni rahatsız etmeyen sarsıntılar seni rahatsız edebilir ..

anladım hocam teşekkür ederim ses geliyormu içeri peki

• quote:

quote:

quote:

quote:

Özellikle pürüzlü asfaltta biraz uğultu var, etiket değeri 70dB . Ama bu uğultu normal mi fazla mı anlamak için aynı ebatta aynı araç ve farklı lastikle test etmek lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Özellikle pürüzlü asfaltta biraz uğultu var, etiket değeri 70dB . Ama bu uğultu normal mi fazla mı anlamak için aynı ebatta aynı araç ve farklı lastikle test etmek lazım.

anladım hocam teşekkürler

• Ben de bugün golf7 aracıma sm800 taktırdım şans eseri. Bütçe gereği falken,petlas düşünüyordum. Ancak petlasın üst seviye ürünü için 1100 lira civarı fiyat alıp, sm800 için 1200 liralık fiyat alınca hiç düşünmeden sm800 aldım. 30-35 km lik normal asfalt kullanımında kışlık sonrası patinaj sorunu bariz olarak azaldı. Ancak yumuşaklık beklentim yoktu 17 inç olduğu için ve pek bir yumuşama da olmadı diyebilirim. Yol sesi olarak da ortalama bir ses seviyesinde

• Bende aynı ebatı aynı araçta kullanıyorum. Lastik basınçlarını 34 te kullanıyorum. Ciddi bir konforsuzluk hissetmiyorum

• Bende DunlopSport Maxx isimli bir lastik ile geldi jetta, 17 " boyutunda, 2 yaşındayken bu kış Nokian Kis Lastiklerine geçtim, araba bir konforlu bir sessiz oldu, bir de Mercedes'e de uymasi icin 225/45R17 yerine 215/55R17 taktim. 235-225/50R17 mercedes

Arabadaki konfor seviyesi inanilmaz oldu, sessizlik, yumusaklik, lastik yuk hiz degerleri yuksek oldugu icin yol tutuş kaybida cok olmadi. Frende savrulma falan yok zaten kis lastigi islakta falan cok daha iyi.

Geçtiğimiz gunlerde yine orjinal ekipman olarak gelen Dunlop'a gectim.

Kisacasi 3 yasindan ve 20.000km olmasina ragmen bir lastik bu kadar mi ugultu yapar, bu kadar mi sert olur, ne frenajda ne de islak yol tutusta bu kadar mi kotu olur. Tabi boyut farkinin etkisi var ama fark gece ile gündüz gibi.

Simdilerdr ara boyut falan dinlemeden michelin conti Goodyear 215/50r17 yuksek hiz endeksli yumusak hamurlu lastikler bakiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 20 Nisan 2018; 10:7:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Bende DunlopSport Maxx isimli bir lastik ile geldi jetta, 17 " boyutunda, 2 yaşındayken bu kış Nokian Kis Lastiklerine geçtim, araba bir konforlu bir sessiz oldu, bir de Mercedes'e de uymasi icin 225/45R17 yerine 215/55R17 taktim. 235-225/50R17 mercedes

Arabadaki konfor seviyesi inanilmaz oldu, sessizlik, yumusaklik, lastik yuk hiz degerleri yuksek oldugu icin yol tutuş kaybida cok olmadi. Frende savrulma falan yok zaten kis lastigi islakta falan cok daha iyi.

Geçtiğimiz gunlerde yine orjinal ekipman olarak gelen Dunlop'a gectim.

Kisacasi 3 yasindan ve 20.000km olmasina ragmen bir lastik bu kadar mi ugultu yapar, bu kadar mi sert olur, ne frenajda ne de islak yol tutusta bu kadar mi kotu olur. Tabi boyut farkinin etkisi var ama fark gece ile gündüz gibi.

Simdilerdr ara boyut falan dinlemeden michelin conti Goodyear 215/50r17 yuksek hiz endeksli yumusak hamurlu lastikler bakiyorum.
    Sport max cidden çok gürültülü ve sert.

• quote:

Bende aynı ebatı aynı araçta kullanıyorum. Lastik basınçlarını 34 te kullanıyorum. Ciddi bir konforsuzluk hissetmiyorum
    Bana lastikçi 32 önerdi ama bariz bir konfor farkı hissedemedim 17 inç olduğu için

• Arkdaşlar Astra J Hatchback aracım var, lastik ölçüleri 215/50/17. Arabayı aldığımda sahibi 0 olarak Kormoran lastik taktım diyince ben de değiştirmedim. 1.5 yıl oldu 32bin km yaptım. Son 2 aydır lastik hiç güven vermemeye başladı. Sürekli kızaklama ve abs devreye giriyor artık tedirginim frenlerken.
    Bu ölçülerde üç lastik var almayı düşündüğüm. Bu lastikler için öneriniz ne olur?
    Dunlop Sport FM800
    https://urun.n11.com/oto-lastik/dunlop-21550-r17-91w-sp-sport-fm800-uretim-2018-P170756715?cid=604001&gclid=Cj0KCQjw_ZrXBRDXARIsAA8KauQrxI5hCyikQWRCpsVTOM-VTRZ_WE0Uv1CvKXQbj_uu0MsiWvl6FCwaAkrTEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    Nokian
    https://urun.n11.com/oto-lastik/nokian-21550-r17-95v-xl-line-yaz-lastigi-2018-P21474184
    Hankoook
    https://urun.n11.com/oto-lastik/hankook-21550r17-95v-xl-k125-ventus-prime3-oto-yaz-lastigi-P197722933

• Ben de geçen sene bu lastiği almıştım Nisan ayında. 215/50/17 aldım. Arabanın orijinal ebatı diye değiştirmek istemedim. Daha önce patlas velox sport pt741 modeli vardı daha 15 binde olmasına rağmen çöpe gitti. Lastik acayip bi hale gelmişti üstelik sadece yaz dönemi kullanılmasına rağmen. Bayiye giderken falken ze914 ecorun 215/55/17 almaya gitmiştim etiket değerleri iyiydi ve fiyatı uygundu, sonra ebat değişikliği yapmak istemedim 50 yanak olanına bakınca etiket değerleri değişti ve almadım.

Tanesi 300 liraya dunlop alıp geçen yaz 15 bine yakın kullanıp kışlığa geçtim. Bu sene tekrar taktım, özlemişim bu konforu. Bir kere lastik çok sessiz ve yol tutuşu çok iyi. Özellikle ıslak zeminde çok beğeniyorum. Konfora bişey diyemeyeceğim çünkü benim arabamın süspansiyonları konfor odaklı değil. Ama petlas hayatta almam. Bu bütçeye göre alınabilecek en iyi lastiklerden birisi. 225/45/17 etiket değerleri nasıldır bilmiyorum ama ona bakarak falken veya dunlop seçebilirsiniz

215/50/17 dunlop

Yağmurlu havada A

Yakıt tüketimi C

Ses desibel değeri 69 dB şeklinde etikete sahip

• quote:

Orijinalden alıntı: Jon doe

Arkdaşlar Astra J Hatchback aracım var, lastik ölçüleri 215/50/17. Arabayı aldığımda sahibi 0 olarak Kormoran lastik taktım diyince ben de değiştirmedim. 1.5 yıl oldu 32bin km yaptım. Son 2 aydır lastik hiç güven vermemeye başladı. Sürekli kızaklama ve abs devreye giriyor artık tedirginim frenlerken.
    Bu ölçülerde üç lastik var almayı düşündüğüm. Bu lastikler için öneriniz ne olur?
    Dunlop Sport FM800
    https://urun.n11.com/oto-lastik/dunlop-21550-r17-91w-sp-sport-fm800-uretim-2018-P170756715?cid=604001&gclid=Cj0KCQjw_ZrXBRDXARIsAA8KauQrxI5hCyikQWRCpsVTOM-VTRZ_WE0Uv1CvKXQbj_uu0MsiWvl6FCwaAkrTEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    Nokian
    https://urun.n11.com/oto-lastik/nokian-21550-r17-95v-xl-line-yaz-lastigi-2018-P21474184
    Hankoook
    https://urun.n11.com/oto-lastik/hankook-21550r17-95v-xl-k125-ventus-prime3-oto-yaz-lastigi-P197722933
    Hocam hepsi güzel lastikler. Malesef sizin araç da ara ebat olduğu için fiyatlar yüksek. Aynı ebatta geçen sene dunlop aldım bir üst mesajda yazdım. Kesinlikle tavsiye ederim, diğerlerini kullanmadım ama iyi olduğunu duymuştum. Bunlardan hangisini alırsanız pişman olmazsınız bence

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.