Bildirim
Dünya Internet Hızları Sıralaması (Grafik)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
yok dünyanın en büyük 16 ekonomisi vs vs alsana büyüklük rezalete bak ya grafik için tşk.ucan internetmiş -
Daha detaylı kepazelik ve kandırmaca için;
http://bilisimteknoloji.net/internet/turkiye-internet-karnesi-2009/ -
Şu ttnet fanboyları var forumda birbaksınlar sonuçlara. -
quote:
Orijinalden alıntı: interm
Daha detaylı kepazelik ve kandırmaca için;
http://bilisimteknoloji.net/internet/turkiye-internet-karnesi-2009/
kardeş kanserin tomografisi resmen herşey ortada tt
-
Bunu görünce sinirlerim bozuldu, sadece gülüyorum :D -
Benim artık Türkiye de internetin dünya standartların ki hızlara ulaşacağından hiç umudum kalmadı. Hala fiayatlar aynı hala hız aynı hala alt yapıya adam akallı bir yatırım yapıldığı yok hala fiber kablolar döşenmiş değil. Eğer Uydu (Satalite) internet teknolojisi gelişirse ve ucuzlarsa vede Çinliler bu işe el atarsa ancak Türkiye de o zaman hızlı ve ucuz internet olacaktır. 4G'nin ise en iyi ihtimalle Türkiyeye gelmesi 5 seneden öncede olmayacaktyır.
Böyle gelmiş böyle gidecek malesef.
Türk Telekoma ve onu özelleştirenlere vede Modemin ismini bile bilmeyip; Zımbırtı diyen Ulaştırma Bakanına
-
Türkiye de ne düzgün ki bunun düzgün olmasını bekliyorsunuz arkadaşlar onlar para kazanacaklar tabi bizde sömrülmeye mahkum koyunlar olarak yaşamaya devam edeceğiz... -
Bunu duzgun yapamamislar neden mi?
Cunku mbit basina fiyat deniyor. Eee, bizde 32 mbit var 150 lira mi ne 150 yi 30 a bol etti mi sana 5 tl. Simdi demeyin ee diger ulkeler oyle mi Polonyaya bakin 7.5 mbit internetin mbit i 13 e geliyorsa 100$ a geliyor yaklasik o da 150 lira eder ki 7.5 Mbit e tr de 32 mbit alabiliyorsunuz. Sakin bana fiyatlar en alt duzeyde demeyin. Cunku Finlandiyada 2 mbit in 15-20€ civarinda oldugunu bu yuzden megabiti 10-15$ a geldigini soyleyebiliriz. -
onlar tüm kullanıcıların ortalamasıyla ve para ortalamasıyla gelir adam çıkıpta 7.6 mbit int diye reklammı yapar ya 8 ya 10 yada 5 belki
benim bir yakınım fransada 1gbps kullanıyor aylık 100 euroya
100/1024=0,09765 euro -
quote:
Orijinalden alıntı: mokinto
Şu ttnet fanboyları var forumda birbaksınlar sonuçlara.
evet işte geldik
bizim sorunumuz tt nin bizi sömürmesi değil yaşadığımız ülke!
Üretmeden tüketmeye ve dünyaya karşı öpülmeye açık bir ülke olmamız.
%50 sinden fazlası gecekondu,en büyük kentelerinde bile doğru düzgün imar planı olmayan,bakır telefon kabloları hırsızlar tarafından çalınan,selde tüm alt yapısı suya karışan bir ülke.Bu ülkede telefonun çalıştığına bile şükr etmek gerekiyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare
Bunu duzgun yapamamislar neden mi?
Cunku mbit basina fiyat deniyor. Eee, bizde 32 mbit var 150 lira mi ne 150 yi 30 a bol etti mi sana 5 tl. Simdi demeyin ee diger ulkeler oyle mi Polonyaya bakin 7.5 mbit internetin mbit i 13 e geliyorsa 100$ a geliyor yaklasik o da 150 lira eder ki 7.5 Mbit e tr de 32 mbit alabiliyorsunuz. Sakin bana fiyatlar en alt duzeyde demeyin. Cunku Finlandiyada 2 mbit in 15-20€ civarinda oldugunu bu yuzden megabiti 10-15$ a geldigini soyleyebiliriz.
Finlandiya da 1 mbit internet bedava !!! -
quote:
Orijinalden alıntı: UhlaN
onlar tüm kullanıcıların ortalamasıyla ve para ortalamasıyla gelir adam çıkıpta 7.6 mbit int diye reklammı yapar ya 8 ya 10 yada 5 belki
100/1024=0,09765 euro
Onu nasil yapiyorlar? Afedersin ama bu sayilan ulkelerdeki telekom sirketlerine bizzat sormak lazim. Bircok firma da su kadar kullanicimiz su baglantiya su para oduyor demez.
Kaldi ki ulkemizde yaygin olan baglanti 1 mbit kotalidir ve onunda fiyati 29 TL, bu durumda yine en kirmizi renkte degil polonya renginde olmamiz gerek. Bence bu istatislik dogru degil. Ben kisisel olarak boyle dusunuyorum. Ha burdan sakin, telekom fanboyu vs anlami cikarmayin. Fakat sunu da soyleyebilirim yunanistanda adsl2+ bizden cok daha ucuz olmasina ragmen bu istatislikte hicbir bilgi yok.
-
Şaşırmadım,elin korelisi tayvanlısı ışık hızıyla bağlansın,biz kağnı hızında limitsize 45lira ödeyelim...TELEKOM'A -
benim dikkatimi çeken biz yunanistanı ispanyayı falan geçmişiz o tabloda ben anlamadım bu olaydan bir şey.
Bence bu bizim içinn küçük ama Türk Telekom için büyük bir adım -
Biz hâlâ sabit hat kazığından kurtulamadık. -
bişi soracam bilgisi olan var mı ama ttnet bize internet sağlarken çok mu gideri oluo.bu giderler nedir.sadece kablo ve sistem bakım ve onarımı dışında ne var.japonyada sudan ucuz gerçekten öle ve hıza bakın yahu.ben hacettepe üniversitesinde gayet hızlı bir şekilde internete girerken.odtü de bilkent te internet yeteri kadar hızlıyken ttnetin hızları niye bu kadar düşük.koskoca firma cem yılmaza verceği paraya birşeyler niye yapmıo. -
japonyada 1 yıl staj yaptım ve 61mb hız tarihe karıştı orda.Şuanda 1gb-2gb-5gb gibi seçenekler sunuolar.zaten limit diye birşey yok türkiyedeki gibi.Bütün internetler limitsizmi diye sorarsanız gülerler.Limit diye bir kavram hiç kullanılmadı japonya'da.Herşey sabit fiyat ve belirli aralıklarda.Sokaklarda bilgisayarlar var.İsteyen gidip ücretsiz kullanabiliyor.Ben türkiye'ye geldiğimde sanki cennetten çıkıp dünyaya inmişim gibi bir hava vardı üzerimde :D -
ne denirki.. -
quote:
Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare
quote:
Orijinalden alıntı: UhlaN
100/1024=0,09765 euro
Onu nasil yapiyorlar? Afedersin ama bu sayilan ulkelerdeki telekom sirketlerine bizzat sormak lazim. Bircok firma da su kadar kullanicimiz su baglantiya su para oduyor demez.
Kaldi ki ulkemizde yaygin olan baglanti 1 mbit kotalidir ve onunda fiyati 29 TL, bu durumda yine en kirmizi renkte degil polonya renginde olmamiz gerek. Bence bu istatislik dogru degil. Ben kisisel olarak boyle dusunuyorum. Ha burdan sakin, telekom fanboyu vs anlami cikarmayin. Fakat sunu da soyleyebilirim yunanistanda adsl2+ bizden cok daha ucuz olmasina ragmen bu istatislikte hicbir bilgi yok.
Karşılaştırma konusunda iyisin ama kaçırdığın bi nokta var. Ben 8 megabit internete 99 lira para ödüyorum. VDSL2 dediğin zımbırtı 32 mbit ve 130 milyon aradaki fark 4 kat. ödediğin ücret alakasız. eğer bir uçurum olacaksa fiyatlar arasında olmalı di mi hızlar arasında değil. hiç değilse adsl daha ucuz olmalı. kaldı ki telekom heryere vdsl2 götüremiyor. santrale çok yakın olman lazım altyapının çok sağlam olması lazım ki, telekomun bakır telleri 8 mbit taşıyabilecek kapasitede bile değil. şimdi bu farkları çıkartırsak haklısın. He bide sana şöyle bir örnek vericem 1gbps gibi uçuk da değil. İsviçre de 20 mbit internet 36 isviçre frangı. Türk lirasına vurduğunda taş çatlasa 80 milyon eder. Bilmem açıklayıcı oldu mu? Bizim öle gbps li hızlara değil, makul hızlara ve makul fiyatlara ihtiyacımız var. gbps olsa fenamı olur hayır süper olur ama ttnet'den bahsediosak bu dediğimiz ütopyadan ileri gitmez. Söz konusu olan hizmet kalitesiyse, eleştirmeyi bilmek gerekir. Benim ülkem duygusu hareket edersen, ttnetten daha çok kazık yersin.
edit: bir önceki mesajındaki düşüncelerine de yorum getirdim sadece bu mesajdan alıntı yaptığıma bakma. ayrıca kızmak veya kızdırmak niyetinde değilim bizim pısırıklığımızdan yakında elimizde olanı da alıcaklar. Sadece biraz gözümüz açılsın istedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TradeMark -- 23 Kasım 2009; 16:52:10 >
Benzer içerikler
- comnet mağdurları
- comnet homepass
- comnet para iadesi
- internet hizmet numarası öğrenme
- atlantis internet yorumlar
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X