Şimdi Ara

Dünya Petrol Krizi - Peak Oil (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.089
Cevap
40
Favori
190.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Katranlı kum yanında hidrojen sülfür kaynakları da kullanılmaya kalkarsa petrol ve kömürün doğaya verdiği tahribatı mumla arayacağız. Derin denizden petrol çıkarma çabaları da ayrı bir rezillik. Bakın az önce Yahoo'yu açar açmaz önüme gelen haber:
    http://news.yahoo.com/s/ap/20100429/ap_on_bi_ge/us_louisiana_oil_rig_explosion
    Daha önce batmış olan bir platformdan bittiği sanılan sızıntı tekrar başlamış.
  • quote:

Zararlarını yazayım, teknik detayları (nasıl çıkarılır, kimyasal analizi nasıl yapılır... vs) biraz araştırarak bulabilirsiniz.

Hatırladığım kadarıyla bu kumdan petrol çıkarma işlemi için ciddi derecede enerji kullanmak da gerekiyor, bu yüzden Kanada'da doğalgaz tahmin edilemeyen bir şekilde hızlı bir biçimde azaldığı için, yani kamuya verilen kısım azaldığı için, dolaylı olarak kumda petrol bulunmasına karşın yeterli doğalgaz olmadığı için bu işlem de yapılamıyor... Hatta Kanada bunu çıkartmak için nükleer enerji santrali çalışmalarına da başlamıştı yanlış hatırlamıyorsam..

quote:

alternatif enerji kaynakları deyince şu haberi vermeden geçemedim. Olay doğru ise enerji işini çözeceğiz galiba

Ben ismine ek olarak ''ERKE'' eklenmesini talep ediyorum..

quote:

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da 3. Boğaz Köprüsü'nü de içeren Kuzey Marmara otoyolu projesini açıklıyor. İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

İŞTE 3. KÖPRÜ GÜZERGAHI

Boğaz geçiş noktaları Garipçe ve Poyrazköy mevkiidir. Çevre yolu bölümü ise malum Anadolu yakasında ve Avrupa yakasında olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Kınalı odayeri, asya yakası paşaköy Akyazı, köprü ile birlikte yapılacak çevre yolu bölümü ise odayeri, paşaköy, poyrazköy, garipçe kesimidir. Toplam 260 km anayol ve buna bağlı bağlantı yollarında oluşmaktadır. Yaklaşık maliyet 6 milyar dolar civarındadır, kamulaştırma bedeliyle birlikte.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14567060.asp?gid=373

5 yıl içinde açılması planlanıyormuş, köprüden transit geçiş garantisi de verilecekmiş, yapıldıktan 2-3 yıl sonra garanti verilen transit miktarına ulaşılması planlanıyormuş..

Biri bana bunların hepsi masal desin.. Lütfenn....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazardousmen -- 29 Nisan 2010; 12:40:32 >

• 3. Köprü?

Fethiye gerçekten pek güzel . Davetim bakidir arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir

Elinizde atık ısı varsa enerji üretilir.

anlattığınız seyler zaten bilinenler metan hidratları es geçmeyelim yakında bizim için oldukça problem olacakbir konudur ve madem ısınma ile çıkacak en azından okyanuz altında bulunan kaynakları kullanmaya başlamak bir adımdır.

ben size basit bir diagram önereyim. Sadece güneşi kullanrak evinizin tüm gereksinimi ve yazın kışın arabanızın yakıtını bu sistemden sağlayın sadece ilk yatırım yapmak gerekecek ve sistem kendi kendini çevirecek , ne dersiniz , atık olarak da sıfır CO2 .
    şimsi bana bu sistemi üretmek için CO2 salınacak demeyin çünkü CO2 atıtrmak veya arttırmak değil döngüye katılan etki önemlidir.
    Bir nükleer tesisin ne kadar atık ısı ürettiğini araştırdınız mı ? ne kadar H2 üretebileceği hakkında bilginiz var mıdır ?Bence eksik bilgi ile ancak yukarıda link verdiğim sonuçlar çıkacaktır. Önemli olan tek yol hidrojenden başka çözümümüzün olmadığıdır. Geçişi geciktirmek yapacağımzı en büyük hatadır. Elektrik enerjisi ara çözümdür asıl olan hidrojen dönüşümüdür. her şeyin bir maliyeti vardır bu maliyet için ne kadar enerji harcadığınız en önemli konudur.

mesela son okuduğum bir makalede bir elektronik kartın üretimi için çok ciddi CO2 tüketimi olduğunu yazıyordu.Her şeyin bir ilk yatırım maliyeti bir de işletme maliyeti vardır.Aynı şekilde tüm sitemlerinde de bir ilk yatırım CO2 ve bir de işletme CO2 bulunmaktadır. Bizim ilgilendiğimiz alan CO2 işletim miktarı ve doğaya getirdiği yük vebunun tekrar yine ülke üstüne getireceği görünmeyen yüklerdir.

Hidrojen üretimi için eğer elinizde ISI var ise ne elektriğe ne de CO2 üretmenize gerek bulunmaktadır. Konu çok derindir şimdilik kesiyorum .Merak edenler için bir sürü çözüm var yeterki genel ifadelerle konudan uzaklaşmayalım eskiden petrol yokken de gelişme oluyordu ancak yavaştı , yine yavaşlasada hidrojen geçisi olayları hızlandıracaktır.

Not:1- magma enerjisi için toprağı petrol kuyusu kadar derin açmakyeterlidir.Suyu gönderiyorsunuz ısınıyor buhar oluyor yüzeye çıkıyor ve bundan türbine vasıtasıyla isterseniz elektrik isterseniz hidrojen(doğrusu budur , diğeri depolanması güç ve maliyetlidir.) üretiyorsunuz bu kadar. ne güneşe nede milyonlarca yıllık fotosenteze ihtiyacınız vardır.

2- metan hidratlar rezervi 2 × 10^16 m³ tahminediliyor. bleki sayı değişöiş olabilir ama kaale alınması gerekn bir miktardır. Atmosfere karışırsa zaten metan patlaması oluşturarak insanlığı bitirme seiyesine gelebilecek bir şeyi kontrollü kullanmak akıllıca olandır.

http://www.tpao.gov.tr/spe/TPAO-seminer.pdf

Herkese merhabalar,

Metan hidrat Konusuna yaklaşım açısından internette bir yazı var.
    http://www.ahmetercan.net/UploadDosya/yazi/yeraltikaynaklari/petrol/sinop_p.htm

Ayrıca İstanbula yapılacak üçüncü köprüye hiç şaşırmamak gerekir. İlk otomobil AVM sini(Otomobil Dükkanları) övgüyle açanlar olduğuna göre dördüncü köprünün de açılması uzak bir ihitmal değildir.
    Avm açıldıktan bir gün sonra Üçüncü köprü mesajı veriliyor...

• quote:

3. Köprü?

Okul olmasa, bir dakika bile durmam şu İstanbul'da ama bu okul petrolden önce bitecek o kesin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zizim

3. Köprü?

Bir gece ansızın gelebilirim

Buradaki arkadaşlar içinde en mobil, en hazır benim herhalde.
    Fakat şu andaki yaşantımı hiç birşey olmayacakmış gibi devam ettiriyorum.
    Gittiği yere kadar.
    Gitmediği yerde de ben giderim, herşeyimle hazırım zaten.
  • Gel dostum valla kapımız açık sonuna kadar. Birlik olmaz isek dayanamayız uzun süre zira.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hazardousmen

Hatırladığım kadarıyla bu kumdan petrol çıkarma işlemi için ciddi derecede enerji kullanmak da gerekiyor, bu yüzden Kanada'da doğalgaz tahmin edilemeyen bir şekilde hızlı bir biçimde azaldığı için, yani kamuya verilen kısım azaldığı için, dolaylı olarak kumda petrol bulunmasına karşın yeterli doğalgaz olmadığı için bu işlem de yapılamıyor... Hatta Kanada bunu çıkartmak için nükleer enerji santrali çalışmalarına da başlamıştı yanlış hatırlamıyorsam..

Off, off... Tam bir delirme öyküsü. Aklıma Saw'da çaresizlikten delirip hiç bir işe yaramayacağını bile bile bacağını testereyle kesen adamı getiriyor. Kuzey Amerika'nın kudurmasından çok bizim buraların, Doğu insanının da aynı yoldan bile bile, göre göre geçecek olmasını bilmek üzerime muazzam bir ağırlık çöktürüyor.

• Herkese merhabalar,

quote:

Metan hidrat Konusuna yaklaşım açısından internette bir yazı var.
    http://www.ahmetercan.net/UploadDosya/yazi/yeraltikaynaklari/petrol/sinop_p.htm

Ayrıca İstanbula yapılacak üçüncü köprüye hiç şaşırmamak gerekir. İlk otomobil AVM sini(Otomobil Dükkanları) övgüyle açanlar olduğuna göre dördüncü köprünün de açılması uzak bir ihitmal değildir.
    Avm açıldıktan bir gün sonra Üçüncü köprü mesajı veriliyor...

katılaşmış metan yani buz metanlar dünyamızın önümüzdeki en büyük çevresel katliyama neden olabilecek bir büyük tehlikedir. Özellikle derin okyanuslardaki bu milyonlarca yıllık metan kaynakları defalarca dünyamızdaki canlı hayatını komple yok etmiş ve ortalama dünya sıcaklığını anormal sayılabilcek konuma getirmiştir.

yapılacak şey bu kaynağın birincil kaynak olarak stratejik hedef olarak koyularak ,çok hızlı bir şekilde tüketilmesi gerekliliğidir. Aksi takdirde ısınan dünyamızdaki ısı transferi sonucu okyanuslarlardaki küçük ısı değişimleri sonucunda kuru buz şeklindeki metan çözünerek okyanus suyundan hızlıca atmosfere karışarak yıldırımlar sonucu büyük patlamalar ile yeryüzündeki her yeri, yakıp yıkıp atom bombası atılmıştan beter hale getirecektir.

Bu işin hiç şakası yoktur ve maasesef kritik ısı sınırı geçilmiş ve gröndland ve antartika buzulları kmlerce kare eriyerek beyaz zemin yerine yansıtıcı olmayan ve ısıyı emen yüzeye sahip olmaktadır. Bu hız beklentilerimizin çok üzerindedir.

25 sene önce üniversite hocalarla tartışırken bu olayın 2100 yılların sonrasında olabileği söylenerek geçiştiriliyordu , ancak görüldüki belki 75 yıl kadar hata yapılmış ve logaritmik olarak erime hızla devam etmektedir. Olayın su kaynakları açısından durumu bir yana, esas olan ortalama dünya ısısı artınca okyanus suları ısınarak ani bir şekilde gaz çıkışı mümkün olabilcek ve çevresel felaketler ile torunlarımız bu dünyada yaşama şansı kalmayacağı aşıkardır.

Aslında kötü senaryolar arasında kutsal kitaplarda bahsedilen felaketlerin görülebileceği de yavaş yavaş bilim adamlarınca da telâfus edilmeye başlanmıştır.

olayın seyri şu şekilde olacaktır.

birinci aşamada ortamdaki CO2 artışı sonucu buzullalrın hızlı bir şekilde erimesi ki bu aşama içinde bulunmaktayız.

ikinci aşamada eriyen buzulların dünyamıza gleen radyasyonu yansıtma oranı hızla değişeceği için artık yazların ve sıcak havanın görülme uzunluğu artarak bu ısı okyanusları daha hızlı bir şekilde ısıtacaktır.Zaten ölçümler bu olayın başladığını göstermektedir

üçüncü aşama, ısınan okyanus yüzeyinin büyük okyanus akıntılarının yönünü çevirerek daha kısa döngülü ve kapalı devre dönüş aşamasına geçerek bir kısır döngü içerisine girmesidir. neyseki bu olay daha tam olarak oluşmamıştır ama eli kulağındadır.

yine burada gulfstream gibi büyük okyanus akıntıları gibi olayları tetikleyenin, kuzey ve güney kutuplarındaki soğuk su olduğunu dip not olarak ekleyeyim. Buzlar eridikçe ısı kapasitesi düşmektedir ve su artık buz fazından su fazına geçerse kcal olarak daha az enerji ile daha çabuk ısısı yükselecektir. yazmaya gerek yok ama sıfır altı suyun bir derece ısınması için gereken enerji ile sıfır üstünün arasında ciddi fark vardır . isteyenler arştırabilirler.

dördüncü aşama derin su ısısının yükselmesidir ki bunun için öncelikle derin olmayan denizlerin taban ısısı yükselmesi beklenmektedir. derine indikçe ısı sabittir ve büyük basınç nedeniyle kontrol altındadır ancak derinlik azaldıkça ısı daha kolay değişebilmekte ve akıntı ile bu ısı hem aktarılmaktadır ve hemde ısı denizde tutularak absorbe edilmekte ve bunun sonucunda son ve tehlikeli aşamaya geçiş olmaktadır

beşinci aşamada, yanan buz olarak tabir edilen metan yani bildiğimiz doğalgaz, katı fazdan sıvı faza ve aniden (maalesef yoğunluğu yüzünden) küçük ısı artışları ile gaz fazına geçerek fokur fokur yüzeye çıkarak atmosfere karışacaktır. Bir kere gaz çıkışı başlarsa bu gazı zaptetmek mümkün değildir çünü havadan hafif olan gaz gökyüzüne çıkarak bir kıvılcım bekleyecek ve ilk tropik fırtınada patlayarak dünyamızın insanlık tarihinin göreceği büyük yıkımlar ve orman yangınları ile harap olmasına neden olacaktır.

altıncı aşamada ,eğer hayatta kalırsak ki biraz zor görünüyor yanan tarlalar ve aşırı ısı radyasyonu nedeniyle tarlalarda birşey yetişmeyecek ve kurak çölllere dönüşecek patlamalar ile havadaki oksijen seviyesi yüksek kesimlerde tehlikeli oranda azalarak yaşam alanı kısıtlanacak dır.

bütün bu aşamaların arasında en tehlikeli olanı gaz çıkışının kontrol edilemeyecek seviyeye gelmesidir .İşte bu aşama gelmeden bu kaynağı mutlaka kullanarak tüketmeli ve yerine daha dönüşebilir veya kontrol edilebilir hale getirilmesini destekleyecek teknolojileri hızla geliştirmemiz gerekmektedir. ısı bir kere artmaya başlayınca 4-6 derece dünya ısısının ortalama artışı her şeyi hiçbir şekilde geri getirilmeycek şekilde bertaraf edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 30 Nisan 2010; 17:04:58 >

• İklim değişikliğinin sonuçlarının kapımızı çalmakta değil, adeta koç boynuzuyla kapıya yüklenmeye başladığını daha yeni farkediyoruz sanırım.

Özellikle buzulların erimesini inceleyen bilim insanları her yıl, öngörülen buzul erimesi ve yokolma zamanını biraz daha öne çekiyorlar. Logaritmik artış hızı çok yüksek gerçekten. Kötümser senaryolara göre 2015 yılında yazın hiç buz olmayabileceğini bile öngörenler var.

Tüm bilinen ve öngörülenlere rağmen hiçbirşey yapmadan, herşey aynı kalacakmış gibi hayatımıza devam ediyor olmamızı gerçekten aklım almıyor. Tüm gezegende yaşayan insanların, yöneticilerin ve her bir bireyin bu olanlara karşı birleşerek birşeyler yapması gerekir. Gerekli olan bu olsa da, şevkle bu düzen değişmeyeceği için sonumuz Vezir hocamın dediği için olacaktır.

Son anda gösterilecek çabalar beyhude olacak, insan ırkı ya çok ağır bir darbe alacak ya da yokolacaktır. Belki bizden milyonlarca yıl sonra gezegende akıllı hayat yeniden evrilecek, bu yaratıklar geliştikçe bizimle ilgili daha çok bilgi sahibi olacaktır. Belki dinazorlar gibi bizim de neden yokolduğumuzla ilgili çeşitli senaryolar yazacaklar, belki de sebepleri anlayacaklardır...

• evet bu konuda tedbir alabilirlermi biraz zor bir soru ama sonumuz hayırlı değil. Önce kulaktan dolma bilgiler yerine daha sağlam kısa bir özet için linkleri okuyalım

http://en.wikipedia.org/wiki/Effects_of_global_warming

http://en.wikipedia.org/wiki/Thermohaline_circulation

döngü drumaya başlayınca sıcak su ve soğuk akıntı yolları değişiyor ve bu denizdeki hayatın bir nevi sonu demek , hayvanlar bu kadar kısa süre içinde ne evrim geçirebilir ne de hayatta kalabilirler. Yeni bir nuhun gemisi şart

http://en.wikipedia.org/wiki/Shutdown_of_thermohaline_circulation

daha detaylı ve bilimsel bir makale için ilgili linke bakalım ve uzun dönemli anlizler ve son buzul çağının nedneleri gibi birçok zincirleme olayı kavramaya çalışalım

http://math.ucr.edu/home/baez/temperature/

quote:

Anyway, the Younger Dryas lasted about 1400 years. Temperatures dropped dramatically in Europe: about 7°C in only 20 years! In Greenland, it was 15° C colder during the Younger Dryas than today. In England, the average annual temperature was -5° C, so glaciers started forming. We can see evidence of this event from oxygen isotope records and many other things.

döngü bir kere kırılınca bizim aklımızda sıcaklık artacak beklentisi var ki bu çok yanıltıcı dünyanın her yanı için geçerli olmayacak bir durum , deniz kenerı olmayan terlerde anarmollikler olabilir. Ani ısı düşüşlerini kafamızın bir yerlerine yazalım. Glabal ısınma denince hep ısı artacak gibi algılanıyor.

yeni başlıklar açıyorum ki farklı olayları birbirine bağlayabilelim. Şu konuya da bir göz atmanız iyi olacak nasıl çevrilir bilemediğim için olduğu gibi veriyorum
    ''Younger dryas''diye adlandırılan bir olgu

http://en.wikipedia.org/wiki/Younger_Dryas antik çağlardaki doğa olayları benim biraz ilgimi çekiyor da oradan duymuştum.yani efsaneleri masal gibi algılamamak lazım hepsi birer abartılı anlatımı olsa da bir gerçek payı olan koşullarda yaşanmış.

http://en.wikipedia.org/wiki/Younger_Dryas

bu arada daha önce söyledim mi bilmiyorum ama grönlandtın altından eski uygarlık kalıntıları çıkarsa hiç şaşırmayın.Bizlere anlatılan tarihin çok daha derin izleri olduğu bir gerçek ama kanıt lazım orası ayrı

• quote:

...
    bütün bu aşamaların arasında en tehlikeli olanı gaz çıkışının kontrol edilemeyecek seviyeye gelmesidir .İşte bu aşama gelmeden bu kaynağı mutlaka kullanarak tüketmeli ve yerine daha dönüşebilir veya kontrol edilebilir hale getirilmesini destekleyecek teknolojileri hızla geliştirmemiz gerekmektedir.

İnsanların %99.999'unun anlayamadığı, veya üzerinde düşünmediği, veya düşünmekten kaçındığı şu: Bu noktaya doğaya hükmetme hırsı yüzünden geldik. Hala daha bir şeyleri "kontrol" etmeye çalışmak, inşa etmek, yatırım yapmak, teknoloji geliştirmek vb., adına ne derseniz deyin, ancak süreci hızlandıracaktır. Bana şu anda atılacak en risksiz adım camı kırıp dışarı çıkmak gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nlty2000

quote:

...
    bütün bu aşamaların arasında en tehlikeli olanı gaz çıkışının kontrol edilemeyecek seviyeye gelmesidir .İşte bu aşama gelmeden bu kaynağı mutlaka kullanarak tüketmeli ve yerine daha dönüşebilir veya kontrol edilebilir hale getirilmesini destekleyecek teknolojileri hızla geliştirmemiz gerekmektedir.

İnsanların %99.999'unun anlayamadığı, veya üzerinde düşünmediği, veya düşünmekten kaçındığı şu: Bu noktaya doğaya hükmetme hırsı yüzünden geldik. Hala daha bir şeyleri "kontrol" etmeye çalışmak, inşa etmek, yatırım yapmak, teknoloji geliştirmek vb., adına ne derseniz deyin, ancak süreci hızlandıracaktır. Bana şu anda atılacak en risksiz adım camı kırıp dışarı çıkmak gibi geliyor.

kaçmak çare değildir çünkü gidecek biryer bulunmamaktadır. Sadece sert geçecek süreçleri atlatabilcekler eğer varsa bu tür felaketlerin içinden çıkmalarında yine anlayış ve yaşamızı idame ettirecek yöntemleri bulmaları gerekmektedir. İnsanoğlunun bu süreçleri geçerken doğa ile barışık ve uzun birikimler ile geçişleri hasarlı olarak atlattığını biliyorum .Bugun elektrik 10 yıl gelmese insanların övündükleri ve ortaya çıkardıkları hiçbirşey sürdürülebilir olmaktan uzak bir noktaya taşınacaktır. teklonoji derken illaki bir araç veya süreç değil anlayışımızı değiştirmemiz de kasdetmiştim. Fazla tüketmeyi bir erdem olarak gören bugunün dünyası ve ekonomisi aslında sürdürülebilir yaşam için ne aşamadadır burası mechul. evet hava iyi olursa toprak belirli şekilde işlenirse tabiiki sürdürülebilir bir hayatı yaşatacak bireyler bulunabilir. Ama kısa sürede büyük feleketler yaşayacak toplumların çıkışları için yine teknoloji ve anlayışın da yardımızyla adım atılması mecburidir.

Biraz dolaylı da olsa anlatmak istediğim insanoğlu bu dünyada hiç olmasa da yaşanacak birçok süreç mevcuttur. mesela şu anda aslında bir soğuk döneme girmeli ve döngünü sonucu olarak havaların daha da soğuması gerekir idi. Doğa bunu uzun sürede kaldırabilmekte ve hasarla da olsa geçişler yapabilmektedir. Ancak insanoğlu kısa süre içinde doğayı kendisini tamir edemeyecek kadar hızlı bir şekilde tahrip etmekte ve yaşamasını sürdürebilmesi için gerekli enerji ve yiyecek açısından çok büyük israflar ile yola devam edebileceğini sanmaktadır.

Bugun halen ekonomi alanında bir süre sonra herşeyin güllük gülistanlık olabileceğini sanan bir sürü insan ve topluluk bulunmakta ve bundan nemalanmaktadır. sizlerinde devamlı zikrettiği gibi faiz ile işleyen bir metodun uzun süre sürdürülebilir olması mümkün değilken doğanın bonkörlüğünün sınırlarını zorlayarak, bakalım ne zaman dur diyecek diyen bir zihniyetin , ve ülkelerin olduğunu görmek ancak topu pas atmaktan öte birşey değildir.

pas atmak yerine elimizdeki imkanları eeğr teknoloijin de yardımı ile kullnabilirsek , tüm dünya nüfusu için değilse bile bu sıkıntılı geçişi yapaiblecek zümrelerin olacağı bir topluluk beklentisini sürdürmekteyim. bunların içinde bizler veya çocuklarımız olur mu bilemem ancak toplu yaşam felsefesinin çok büyük bir yara alacağı ve yeni bir yaşam felsefesi ile önümüze çıkabilceği olasılığını da göz önünde bulundurmalıyız.

Not : Metana dikkat bu tüm dünyanın yaşayabileceği en büyük sınavdır geçmişte bu sınavı atlatırken birçok tür yok olmuş ve dünya çok sıkıntılı dönemler yaşamıştır , arkasından milyonlarca yıl beklemek bile gerekebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: nlty2000

quote:

...

Elbette ki yeryüzünden yansıyan güneş enerjisi, Karbondioksit emisyonu tarafından tekrar yeryüzüne yansıtılır ve böylece görece sıcaklık artar ve sera etkisi yapar. Ancak 4 üncü jeolojik çağ kuaterner(Günümüz) de K.dioksit ve ortalama sıcaklık eğrileri ve yakın-günümüz güneş lekeleri ve sıcaklık eğrileri karşılaştırıldığında; güneş sıcaklığına göre de global ısınma görülebiliyor.
    Not: Carbon4 ölçüm tekniği yanlış ya da eksikt olduğuda söyleniyor bunu da eklemek gerekiyor.

K.dioksit mi yoksa güneş mi ? İnsan mı(Hükümetler,hırslar) yoksa doğa mı? Her iki şekilde de olsa kıyametin yaklaştığının farkına mı vardık.
    Zaten küçük kıyamet olan işsizliği yavaş yavaş tadıyoruz.

Şu soruyu sormak istiyorum:
    Karbondioksit ve metan emisyonu mu ortalama sıcaklığı artırıyor; yoksa sıcaklık arttığı(Güneş ısısı) için mi ortalama sıcaklık artıyor?
    Şu yazıyı buldum...
    http://climaterealists.com/attachments/database/CO2%20The%20Greatest%20Scientific%20Scandal%20of%20Our%20Time.pdf

• http://www.hurriyet.com.tr/planet/14594531.asp?gid=286

Klasik çıkış yolu...

Toplama kampları boş ve hazır bekliyorlar..
  • metan ve karbondioksit ilişkisi ve ortalama sıcaklığın artışı konuları biraz karşık (bu arada linki okuyamıyorum sanırım filtre var)

tavuk mu yumurtadan misali Metan gazı ani olarak yaşamın sekmelerinde aranılacak feleketlerin içinde bulunuyır. Canlı popülasyonu aniden yokolmuş veya fgeri dönülemez yola girmişse bundan sorumlu olarak ya meteor çarpması veya metan gazı çıkışı sorumlu olmaktadır. metan gazının co2 den büyük bir farkı vardır. her ikici de sera etkisi yapmaktadır ve yoğunlujkları farklı olduğu için atmosferdfe farklı katmanlarda bulunacaklardır. Ancak metan belirli yüzdede hava içinde karışım halinde bulunursa patlayıcı olarak bizim 4 zamanlı motorlarımızdaki gibi combustion özelliği bulunur ve yandıktan sonra CO2 ve su buharı kalır . Yani metan aslında ani karbondioksit yükelmesinin bir sebebidir.

Peki insanoğlu dünyada hakimeyetini ilam ettikten sonra ne oldu. Doğal olan çevirime beklenmeyen insan faktörü de eklenmiş bulunmaktadır.havadan soluduğumuz ve verdiğimiz CO2 devede kulak kalmaktadır. Sanayi devrimi sonrasında öylesine muazzam miktarlarda CO2 salınımı yapılmaya başladı ki metanı , kömürü, petrolü yakarak bu süreci hızlandırdık ve metan evlerimizde kullnılmadan önce elektrik üretimi vasıtasıyla yakılarak co2 salınımı yapılmış bulunmaktadır.

Sorun şudara çıkacaktır . Sıcaklık yükselmeleri kaç dereceden sonra bizleri tehtid edecek ve kaç celsius ortalama ısınmadan sonra dümnya artık yaşamamız için uygun olmayan bir şekle bürünecektir. Konu dağılmasın diyer bu detaylara girmiyorum ama ani gaz çıkışı için okyanuısların biekaç celsius ısınması bizim için sonun başlangıcı olacaktır.Gaz çıkışı bir kere başladı mı artık okyanusları soğutacak bir teknolojimiz bulunmayacaktır .Bu gazı zapdetmek de mümkün olmayacaktır çünkü km2 lerce alanı nasıl kontrol edeceğiz imkansız . Bursada sonu bekleyecek ve çıkan gazın belirli miktarı (patlama eşiği) aşmaması için sadece dua edilebilir o kadar. CO2 yan ürün olarak ısıyı bir battaniye gibi içeride tutacaktur ve ısı radyasyonunu arttıracak tek kale olan buz örtüsü ise yakında acnak tarih kitaplarında yer alan bir gerçek olarak duracaktır.

Dünyanın geçmişi incelendiğinden ki hemen hemen hepsi insanoğlunun var olmasından önceki dönemlerdir. Periodik olarak dünya yörüngesinin değişmesi bunun temel nedenidir. Dünya yörüngesi daireselden eliptik yörüngeye kayarak dünya güneş uzaklığı ve eğiklik açısı değişerek souk ve sıcak dönemleri yaşamaaktadır. Bunun dışındaki güneş olaylarında 11 yıllık daha küçük döngüler söz konusudurç Bu forumun önceki sayfalarında güneş çevirimi ve dünya tarihi önemli olayları arasındaki bağıntıları vermiştim. Hepsi bir kıtlık veya savaşın tetikleyici olan ilginç bir döngü vardır önümüzdeki dönem ise 2011-2012 de maksimuma çıkacaktır.

konu ile ilgili linkler

http://en.wikipedia.org/wiki/Apsidal_precession

milonkoviç teoremi diye de bilenen olayın özü için tıklayın

http://en.wikipedia.org/wiki/Milankovitch_cycles

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 2 Mayıs 2010; 15:38:53 >

• http://www.ft.com/cms/s/0/9042a896-5193-11df-bed9-00144feab49a.html
    Suudilerin iç talebi arttığı için ihraç ettiği petrol miktarı azalıyor.

Arap yağı bol bulunca(İng. Oil=Petrol=Yağ) caddelere, sokaklara klima takıp sivrisinek gibi ürüyor. Sonuç bu. Ama bizim petrolümüz de doğalgazımız da yok, biz neyimize güveniyoruz da -sivrisinek gibi olmasa da- tavşan gibi ürüyoruz?
  • Aha Araplar da uyandı demek ki Biz niye daha fazla kullanmıyoruz ki hesabı Cenaze namazı kalabalık olacak gibi.
  • Yunanistan'da neler oluyor? Sınıf mücadelesinin sonu nereye varacak?

http://www.marksist.org/dunya/105-avrupa/874-yunanistanda-bir-hayalet-dolasiyor

Çatırdamalar arttıkça artıyor. Bu dramı ne zaman yaşacağımıza dair çıkarımlar yapmak mümkün. Türkiye'de işlerin iyi gittiğini düşünen kahvehane sakinleri aklıma geliyor sürekli. Vah ki ne vah...

http://haber.sol.org.tr/yazarlar/korkut-boratav/krizden-en-cok-etkilenen-ulkeler-27346

Korkut Hoca'nın yazdığı yazılardan biri. Az ve öz.

Yarın saat 11:00'da konferans verecek kendisi. Sorularınız varsa yazın, ben kendisine ileteceğim. Cevapları burada paylaşırım arkadaşlar.

• sayın jay jay ,

aslında bir forumda olacakları çok uzun uzun yazmıştım şimdi vakit bulabilirseniz tartışmalara bir göz atın ve tarihlere de bakarak okursanız ne derece doğru tespitlerin yapılmış olduğunu göreceksiniz. Toplumsal kaos için ben yunanistan'ı öngörememiştim nedeni ise bir EU ülkesini kurtarırlar üstü kapatılır diye düşünüyordum. ama çok birşey de değişmeyecek sonumuz hiç de iyi değil. Bu linki baştan itibaren sıkılmadan okuyacaklar için gerçekten alınacak dersler olduğu açık ama ne yapayım ancak karşıdakilerin anlayabileceği kadar anlatabiliyorum maalesef (lafım meclisten dışarı , o forumdaki bazı zatı muhteremleri kastediyorum)

http://forum.donanimhaber.com/m_16098204/mpage_3//tm.htm#30483344
    http://forum.donanimhaber.com/m_16098204/mpage_2/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 7 Mayıs 2010; 9:31:16 >

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.