Şimdi Ara

DÜNYADA KAÇ TANE GMAİL HESABI OLUŞTURULUR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
3
Favori
30.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
163 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç merak ettiniz mi ? Ben merak ettim ve kabataslak bir hesaplama yaptım , lise 2'ye gidiyorum . Bu sene kombinasyon ,permütasyon konularını gördük . Matematikle ilgilenen abilerim/ablalarım yanlışlarımı belirtsinler .

DÜNYADA KAÇ TANE GMAİL HESABI OLUŞTURULUR DÜNYADA KAÇ TANE GMAİL HESABI OLUŞTURULUR

Resim 1 : İlk önce gmail hesabı açmaya çalıştım , en az 6 , en çok 30 diyor . Demekki elimizde "n+1" ' den 25 tane boşluğumuz yok mudur ?

Resim 2 : (a-z) rakam (0-9) ve "." karakterlerini kullanıyoruz . Google , evrensel bir dil olduğundan ingilizceyi baz alır , ingilizcede toplam 26 harf mevcuttur , Toplam 26 harf karakteri + 0...9 'a kadar rakamlar = 10 + "." karakteri =1 = 37 tane harf vs. yazılabilir bu boşluklara .
    Peki herkes aynı harflerimi yazacak ? Hayır , bunların seçilmesi lazım değil mi ? 24 boşluk vardı elimizde.
    37 ' nin 24'lü kombinasyonu : 3 562 467 300 çıkıyor.
    Bu da milyar basamağına tekabül eden bir sayı herhalde .
    Bitmedi mi hayır . Herkes aynı şekilde yazamaz bu sayıları , mesela iki kişi aynı karakteri farklı şekilde sıralayabilir mesela x kişisi "xaxaxa" diye sıralarken y kişisi " xaaxaa" diye sıralayabilir . Toplam karakter sayısı 37! olduğuna göre bunlar 37! şekilde sıralanır .

Ee cevap olarak :  3 562 467 300 x 37! çıkar.

Henüz bu konuları hayatım boyunca ilk defa 2 hafta önce gördüğümden hatalı sonuç çıkabilir . Yorum kısmında belirtebilirsiniz .

Dipnot ;
    Ben bu forumu gündelik olarak inceleyen birisiyim , aynı zamanda ekşi gibi mecraları takip ediyorum . Bu forumları takip etme sebebim benim tebrik edilmem ya da işsiz bulunmam değil .

Konu içeriğine gelinirse ben bu konuyu bir varsayımın doğruluğunun farklı kişiler tarafından değerlendirilmesini istediğim için açtım . Bunu arkadaşlarıma söylediğimde "ya işsiz misin ? , eline ne geçecek" vs tepkiler aldım ve ben geçen sene bırakın matematiği , diğer derslerdede vasat notlar alıyodum .

Hani klişe bir öğrenci sorusu vardır "Hocam bu konu nerede işimize yarayacak " sorusu .
    İşte ben bu sene bu konuların ciddi manada işimize yarayacağını düşünüyorum . Yazılım alanında kariyer planlarım olduğu için Phyton ,#C vs . gibi kodlarla kısa süreli bir temasım oldu .

Yani sonuç olarak , matematiğin bir dil olduğuna ve herkesin kendi derdini anlatacak kadar bir matematik bilgisine sahip olmasını düşünüyorum ve şuan açtığım konu belki bana çok bir şey katmadı ama başka insanların açığımı bulmasıyla ben daha çok araştırıyor ve daha çok seviyorum .

Ha , çok mu idealist biriyim ya da matematikçi mi olacağım ? Hayır . Benim şuanki akademik durumum inanın ki beni sayısalda 100 bine girdirmeyecek durumda. Bir şey yapmaya çalışıyorum , 2 sene içerisinde neler değişir bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FEC8BB1EA -- 19 Kasım 2018; 16:59:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Aferin la kerata

• noktayla başlayan mail olur mu? bir düşün derim
  • Liquid Soap kullanıcısına yanıt
    Bilmem başlar mı bu durumda 36! şekilde mi sıralanacak ? Ve kombinasyon tekrar düzenlenecek o zaman

• Karı kız konusu açmadığın için kimse cevaplamaz ama uğraşların güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be böyle şeylerle ilgilenen gençlerin olması umut verici

• Hocam 25 boşluk işini tam anlamadım bu konuları göreli 10 sene oluyor unutmuşum

Ben olsam şöyle hesaplardım.

4 karakterli gmailler

_ _ _ _ @ gmail.com

Elimizde 4 slot var. İlk slota . Gelemez dolayısıyla bu slota 36 karakter yazabiliriz.

2. 3. 4. Slotlarda herhangi bir kısıtlama yok her birine 37 karakter yazabiliriz. Sonuc olarak sadece 4 karakterli gmail için 36x37x37x37 farklı seçeneğimiz olur.

Benzer mantıkla 5 karakterli için 36x37x37x37x37 farklı seçenek

6 için 36x37x37x37x37x37

Genel olarak n haneli bir gmail 36x 37üzeri(n -1) farklı şekilde oluşturulabilir.

Yazılabilecek tüm gmailler de tüm bunların toplamıdır.

Yani

36x(37nin küpü) +36x37üzeri(4).....+36x37üzeri(29) =

36x37üzeri3 parantezinde {1+37+37nin karesi+37nin küpü+.... 37üzeri(26) }

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PureWhite kullanıcısına yanıt
    Ah doğru ya , nokta olayını unutmuşum .
    Doğru bir sonuç olabilir . Konuyu öne çıkararak destek olabilirsiniz

• Aferim sincap

• quote:

Orijinalden alıntı: PureWhite

Hocam 25 boşluk işini tam anlamadım bu konuları göreli 10 sene oluyor unutmuşum

Ben olsam şöyle hesaplardım.

4 karakterli gmailler

_ _ _ _ @ gmail.com

Elimizde 4 slot var. İlk slota . Gelemez dolayısıyla bu slota 36 karakter yazabiliriz.

2. 3. 4. Slotlarda herhangi bir kısıtlama yok her birine 37 karakter yazabiliriz. Sonuc olarak sadece 4 karakterli gmail için 36x37x37x37 farklı seçeneğimiz olur.

Benzer mantıkla 5 karakterli için 36x37x37x37x37 farklı seçenek

6 için 36x37x37x37x37x37

Genel olarak n haneli bir gmail 36x 37üzeri(n -1) farklı şekilde oluşturulabilir.

Yazılabilecek tüm gmailler de tüm bunların toplamıdır.

Yani

36x(37nin küpü) +36x37üzeri(4).....+36x37üzeri(29) =

36x37üzeri3 parantezinde {1+37+37nin karesi+37nin küpü+.... 37üzeri(26) }
    Başlıktaki hesap baya hatalı. Bu arkadaşınki doğru

• Google ardışık noktayı kabul etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HolyC -- 18 Kasım 2018; 15:3:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arnoldşırnaktahalayceker

Aferim sincap
    Ben niye buna kahkaha attım

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FEC8BB1EA

Bilmem başlar mı bu durumda 36! şekilde mi sıralanacak ? Ve kombinasyon tekrar düzenlenecek o zaman
    Nokta ile başlayan, ard arda nokta olan ('..abc', '...abc', 'abc..') gibi geçersiz mail adresi kombinasyonlarını hesaplayıp toplam sonuçtan çıkarman lazım bildiğim kadarıyla.
  • sağlamasını yapabilecek birileri var mı? ayrıca şu an kaç tane hesap açıktı?

• işiniz gücünüz yok mu sizin? salak salak işlerle uğraşıyonuz???

git kuran, oku vida yap, memlekete bir çivi çak. bi işe yara.
  • Ne işsiz adamsın

Tam benim gibi

• Bildiğim kadarıyla 36/37 ile bidaha çarpıyorsun çıkan cevabı

• Yaptıklarımızın bir amacı olmayabilir spesifik olarak ama bunu "salak işler" olarak nitelendirmeniz hata . O zaman matematik başlı başına saçmalıktır ? Bu kadar uzun sorular sorulmuyor bizde fakat buna benzer sorular soruluyor .

En azından şuan için memleketi kurtaracağımı zanetmiyorum . Vidayı daha yeni yeni elime aldığım dönemler zaten , en azından okula gitmek için gitmiyorum . Bunu biraz gerçek hayata dökmeye çalıştım tek esprisi bu . Yoksa açıkcası kaç tane gmail hesabı açılıp açılmayacağı bana çokta bir şey katmayacak ama hobi diyelim buna

• ironiydi
  • ooops , üzgünüm 😂

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.