Şimdi Ara

Dünyayı biz yaratmadığımıza göre,neden insanlara kurallar koyuyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devlet,insanların bir arada yaşamasını kolaylaştıran bir unsurdur.Ve elbette toplumsal kurallar olmalıdır.

Benim sorduğum ise;
    İnsanların birbirlerine hakları varmış gibi koyduğu kurallar.Neden var? Bu konuda görüşleriniz nelerdir?

Edit:Başlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DecimaTechnology -- 17 Mayıs 2017; 0:41:36 >

• İnsanın yapısı elastik diyebiliriz. Hocam şöyle bir durum var kurallar olmaz ise insanların öz yaşamı kısıtlanır biri seni vurur öldürür tecavüz eder gasp eder paranı çalar yaşadığın hayattan da zevk alamazsın düzensizlik olur ki buda otomatik olarak dünyanın sonunu getirir
  • Sistem bu. Bir diğer açıdan bakarsak da ileriki nesillerin yaşayacağı dünyayı biz kirletiyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spaceks kullanıcısına yanıt
    Bu sistem teknolojiden,bilgiden ve adaletten yoksun kalan tüm ülkelerde çalışmaya devam ediyor.
  • Thelonious T kullanıcısına yanıt
    Toplumsal kuralların olması gerektiğini oraya iliştirdim hocam,o konuda hemfikiriz.

Benim söylemek istediğim olay,bir insanı sözde kendimize göre uydurduğumuz elementlerle mutsuz etmemiz.
    Örneğin;sizin çok severek giydiğiniz bir gömleğe sırf renginden dolayı i.ne gömleği diyerek sizi bir kalıba sokmaya çalışmaktan bahsediyorum.
  • John Lennon diyordu ki insanlar kendilerini yönetmesi için hükümetler seçiyor oysa ki gerçek hükümet insanlardır, halktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buda bir Goethe sözüdür ;
    "En iyi hükümet,bize kendimizi yönetmeyi öğretendir."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DecimaTechnology

Toplumsal kuralların olması gerektiğini oraya iliştirdim hocam,o konuda hemfikiriz.

Benim söylemek istediğim olay,bir insanı sözde kendimize göre uydurduğumuz elementlerle mutsuz etmemiz.
    Örneğin;sizin çok severek giydiğiniz bir gömleğe sırf renginden dolayı i.ne gömleği diyerek sizi bir kalıba sokmaya çalışmaktan bahsediyorum.

Bak işte bu konuda haklısın bu biraz sosyolojik bir olay renklere göre cinsiyet belirlenmesi gibi şeyler insanlarda psikolojik bozulmaya yol açtı dediğin gibi erkek pembe tişört giyebilir veya bir kadın futbolu çok sevip oynayabilir gibi örnekler çoğaltılabilir yıllardır toplumun oluşturduğu bu algıyı yine toplum yıkar o yüzden kendini yetiştirmiş insanların düzeltmesi ve kişilere bunların normal şeyler olduğunu aşılamalı ki yeni gelen jenerasyon böyle problemler yaşamasın

• Thelonious T kullanıcısına yanıt
    Eğitim,eğitim,eğitim ...
  • ben soruyu anlamadım sorunun cevabını hemen üstündeki yazıda kendin vermemiş misin?
  • kural olması gerekır ama nıye vardır
  • Soruyu sorduktan sonra görüşleriniz nelerdir diye belirterek sizlerden de fikir almak istedim.

Cevabını bulamadığım bir soru değildi.Daha çok oluşum sebebini merak ettiğim bir soruydu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkan

John Lennon diyordu ki insanlar kendilerini yönetmesi için hükümetler seçiyor oysa ki gerçek hükümet insanlardır, halktır.

normal insanların sempatisini kazanmak icin soylenen laflar. boyle bir sözun dogruluguna gercekten inanan var mı?
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğimiz kurallar toplumsal ve sosyal kurallar ise elbette olmalıdır.Çünkü bir arada yaşıyorsak "objektif" bir mekanizma iki tarafıda belli ölçütlerde sınırlamalıdır.

Sormak istediğim,bizim kimse üzerinde bir yönetim hakkımız yokken neden düşünceleri,tercihleri,hareketleri ya da her hangi bir özelliğinden dolayı insanlara kısıtlama getirme hakkına sahip hissediyoruz?
  • Muzun içinde gelen böcek kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa doğru olması gereken bir sözdür.Hangi amaçla söylendiğinden çok ne ifade ettiği önemlidir.
  • quote:

Bahsettiğimiz kurallar toplumsal ve sosyal kurallar ise elbette olmalıdır.Çünkü bir arada yaşıyorsak "objektif" bir mekanizma iki tarafıda belli ölçütlerde sınırlamalıdır.

Sormak istediğim,bizim kimse üzerinde bir yönetim hakkımız yokken neden düşünceleri,tercihleri,hareketleri ya da her hangi bir özelliğinden dolayı insanlara kısıtlama getirme hakkına sahip hissediyoruz?

eksik bilgilerinden dolayı yanlış yolda yurudukleri için
  • quote:

Bana kalırsa doğru olması gereken bir sözdür.Hangi amaçla söylendiğinden çok ne ifade ettiği önemlidir.

yonetme yetkisi verdigin zaman yonetildigin gerçegi degismiyor. bu politik laflar ya sempati kazanmak icin soylenir ya da sıradan insanların kendinin de kontrole sahip oldugunu hissetmesiyle birlikte rahat durmasını saglamak icindir. hadi bu 2si değilse ve kendisi bu soze gerçekten inanıyorsa o zaman da bu adamın gerçekcilikten uzak birisi oldugu cikarimini yapiyorum.

hangi amacla soylendigi onemlidir cunku samimiyetsizlik söze olan inancı kırar. ciddiye alamazsın
  • Muzun içinde gelen böcek kullanıcısına yanıt
    Söylemek istediğim şuydu;
    Bu sözü söyleyen kişiyi bir kenara bırakarak,sözün uyandırdığı anlamlar önemli benim için.

Onun dışında bir sözün hangi amaçla söylendiği elbette önemlidir ve samimiyeti sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muzun içinde gelen böcek

quote:

Orijinalden alıntı: Berkan

John Lennon diyordu ki insanlar kendilerini yönetmesi için hükümetler seçiyor oysa ki gerçek hükümet insanlardır, halktır.

normal insanların sempatisini kazanmak icin soylenen laflar. boyle bir sözun dogruluguna gercekten inanan var mı?

Normal insanların sempatisini kazanmak için değil, barış getirmek için söylenen laflar. İnanmaya gelince, J.Lennon barış faaliyetleri için cebinden milyonlarca dolar harcamış. Bu faaliyetlerden yıllar sonra bir hayranı tarafından öldürüldü, ancak onun gerçekten o maniak tarafından planlanlandığına inanan yok :

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

quote:

eksik bilgilerinden dolayı yanlış yolda yurudukleri için

Sana ne başkasının yürüdüğü yoldan? Kendisine göre bilgisi tam onun da. Çocuk mu zihinsel engelli mi? Sen kimsin de başkası üzerinde söz sahibi olduğunu iddia edersin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.