Şimdi Ara

Dürbün Hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
52.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi dürbün almak istiyorum ama bakıyorum markalı kaliteli bişe yazıyo işte 1000 metreyi 50 metreye getirir. ama fiyatı 150 ytl civarı. bi bakıyorum markasıza oda 20 ytl ama 20 metreye getirir diyo. şimdi burda aldatmaca nedir onu öğrenmek istiyorum. hatta bi tane gördüm 90 metreye getiriyo ama 500 ytl falan. nasıl anlamadım. önemli olan yakınlaştırması değilmi bu dürbün olayında.

• dostum öncelikle dürbünü ne amaçla alacağını belirlemen lazım geçen yıl bende dürbüne merak sarmıştım çok araştırma yaptım sonunda konus marka 2016 model dürbün aldım

linki:
    www.pan-film.com
    404 Not Found
    http://www.pan-film.com/durbun.htm

zannedersem 12*35 idi 1-2 hafta kullandım bıraktım şimdi evin neresinde olduğunu bile hatırlamıyorum. Ama benim aldığım dürbün çok kibar dı çantaya bel çantasına sığıyor. o dandik markalarda yazan sayılar tamamen uydurma onlar renkli cam zaten birde dürbünde yazan ilk rakam yakınlaştırma ikinci rakam ise ışık alma miktarı (objektif çapı)

Aşağıdaki yazı Tübitak sitesinden alıntıdır:

Bir dürbünde, büyültme oranı ve objektif çapı, genellikle dürbünün üzerinde yazılıdır. Eğer dikkat ettiyseniz, dürbünlerin üzerinde 8x25, 10x50 gibi ifadeler bulunur. Buradaki ilk sayı büyültmeyi, ikincisi ise, milimetre cinsinden objektif çapını belirtir. Yani, 10x50'lik bir dürbün, 10 kez büyütür ve objektif çapı 50 mm'dir.

Gökyüzü gözlemleri için kullanılan dürbünler, genellikle 7-12 kez büyüten dürbünlerdir. Daha yüksek büyültme genellikle tercih edilmez; çünkü elin titremesi, görüşü zorlaştırır. Ancak, yüksek büyültmeli dürbünler, üç ayak üzerine yerleştirilmek suretiyle kullanılırsa, bu titreme önlenmiş olur. Bu nedenle, dürbün satın alırken, eğer 12x'dan daha fazla büyültmeli olanlarını tercih edecekseniz, üç ayağa yerleştirilebilmesi için gerekli donanıma sahip olanlardan seçmelisiniz.

20-35 mm çaplı dürbünler gün ışığında genellikle yeterli olur. Ancak, gökyüzü gözlemleri için 40 mm'den büyük olanlar tercih edilmelidir. Gökyüzü gözlemciliğinde çok kullanılan dürbünler 7x50 ve 10x50 dürbünlerdir. Bu tip dürbünler, arazide başka amaçlarla gözlemler yapmak için de idealdir. 7x50 ve 10x50 dürbünler, kuş gözlemcilerinin de en çok kullandıkları dürbünlerdir. İlgi alanları bu yönde olanlar bir dürbün alarak her iki amaç için de ondan yararlanabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abormen -- 24 Mayıs 2007; 15:54:20 >

• çok teşekkürler bilgi için. verdiğin linkte şu dikkatimi çekti ilk sıradaki 2110 dehşet gibi duruyo ve 48m/1000 yazıyo sanırım 1000m yi 48m ye getiriyo. ama 2106 modeli ise çok kısa olmasına rağmen 56 m yazıyo. aradaki fark sadece 8 m daha kısa göstermesimi. eğer öyle ise 8m için o koskoca dürbünü almaya gerek yok sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maydemir52

çok teşekkürler bilgi için. verdiğin linkte şu dikkatimi çekti ilk sıradaki 2110 dehşet gibi duruyo ve 48m/1000 yazıyo sanırım 1000m yi 48m ye getiriyo. ama 2106 modeli ise çok kısa olmasına rağmen 56 m yazıyo. aradaki fark sadece 8 m daha kısa göstermesimi. eğer öyle ise 8m için o koskoca dürbünü almaya gerek yok sanırım.

dikkat etti isen 2110 20*80 diğeri 20*50 aslında büyütmeleri aynı ama senin dediğin görüş açıları kısmındaki 8 metrelik fark objektif çapından olabilir (ilkinde 80 ikincisinde 50) birde kullanım amacına bağlı çok profesyonel bişey istersen bu konuda daha iyi olan markalarda var.
  • yok yaa normal bişe yeter. bu duruma göre 2106 modeli fiyatına görede iyi seçim olur gibi.
  • bende 7*25 Samsung marka dürbün var...bir kırtasiyeci esnafdan aldım...ver şunu 50 ye dedim...verdi...kılıfı bilmemneside var...alet manyak...inanılmaz bi yaklaştırması var..seyrantepeden yaklaşık 8-10 km ötedeki nesneleri seçebiliyorsun...çıplak gözle imkansızdır...bu kadar kalite beklemiyordum doğrusu...örneğin seyrantepe ayazağa arası...beşiktaş üsküdar...kabataş eminönü çok net...beşiktaşdan boğaz köprüsündeki araçlar çok net....ama 7*25 kaçdır halen bilmem...
  • 2110'un 8 santimetrelik açıklığının farkını gündüz değilde alaca karanlıkta ve gece görebilirsin. 2110 sönük gök cisimleri gözleminde çok teleskopla boy ölçüşecek derecede bol ışık topluyor ve rahat kullanımlı. 2110 dürbün ağır ama bir teleskobun ağırlığı göz önüne alındığında az bile. Tripod, destek yada kol kuvveti ile durumu idare edebiliyor insan. Ben bu dürbünü gökada, yıldız kümeleri ve bulutsu gözlemlerinde kullanıyorum. 10X50 dürbünü anlarım ama 20X50 dürbün gündüzün belki farkedilmez ama gece yeterli ışık toplayamaz diye düşünüyorum. 5 cm açıklıktaki dürbüne 7X ila 10X'lik yaklaştırma uygundur, fazla yaklaştırmada netlik kaybolur, daha karanlık görüntü verir yada görüntüyü çok küçük bir dairede verir ki bu da sizi yorar. 48 metre yaklaştırma gibi konulara gelince dikkate değer bulmuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    JOPCAVE AP HAKKINDA YARDIM LÜTFEN
    14 yıl önce açıldı
    Kız hakkında yardım lütfen
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhaba,
    bende onerilerimi soyleyeyim.
    objektif capi ve yaklastirma degerinden baska, durbunun optik kalitesi de cok onemli, ne idugu belirsiz ucuz durbunler yerine kaliteli optiklere sahip bir durbun almanizi tavsiye ederim. celestron, meade, orion gibi teleskop markalarinin durbunlerine sitelerinden bir bakin fiyatlarina bunlar turkiyedede satiliyor bildigim kadariyla.
    yaklastirma degeri cok mu onemli? 10 katin uzerinde elde kullanmak cok zor olur goruntu cok titremeye baslar, tripodla kullanacaksaniz da teleskop alin daha iyi.
    tasinabilir bir sey ariyorsaniz 8 ile 10 kat buyuten 25-30 mm objektifli kaliteli bir durbun isinizi gorur. Gece gozlemi yapacaksaniz da 50 mm objektifli alsaniz daha iyi olur.
  • iyiki aratmışım yoksa ben de böyle bir başlık açacaktım... benim de eskiden beri gelen bir dürbün merakım vardır... bu hastalığımı bir arada slr like makinelerin optik zoomları ile yenmeyi denedim... ama şimdi bakıyorum neredeyse slr like bir makine dürbünden daha fazla yakınlaştırıyor yok mu şöyle 1 km uzaktakini 20 m ye getiren falan
  • arkadaşlar belki aratıp bilgi almak isteyen arkadaşlar olabilir...

uzun süren araştırmalar sonunda

TASCO 8-24X25 ESSENTIALS

marka dürbünün iyi olabileceğine karar verdim....

nasip ne olur bilinmez ama tavsiye ederim ama ben henüz almadım belki yaza doğru....

Dürbün Hakkında yardım.

• samsung dürbününün modeli nedir acaba ben daha önce bu markayı kulladım ama türkiyede samsung marka dürbün şu an için yok
    merak ettim seninkinin modelini resmi yokmu acaba
  • mesajım bulunsun banada dürbün lazım
  • Bende 2 tane var.

Bir tanesi Bressler 10x50 - Yazlikta tutuyorum.
     Dürbün Hakkında yardım.

Bunu genelde yanimda da tasiyorum. Kücük ve kaliteli.
    Nikon Travellite 10x25. Ufacik ve büyütmesi basarili. Tabiki lens capi düsük oldugu icin geceleri cok basarili degil.
     Dürbün Hakkında yardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 30 Ocak 2011; 12:39:20 >

• Pentax 20x60 PCF WP II dürbün. Kesinlikle abartmıyorum eğer bütün Dünyada daha iyisini bilen varsa lütfen çekinmeden yazsın. Mükemmel bir netlik ve yaklaştırma gücüne sahip. 1000 metreyi 38 metreye yaklaştırıyor. Piyasada birçok bilinmedik tanınmamış Çin markalarının üzerinde yazan yazılar aldatıcıdır bunu da önemle dikkate alınız. Leica'nın astronomik fiyatlı dürbünleri bile bu oranda bir yaklaştırma yapamıyor.

Pentax'ın eski ithalatçısı fotoğraf makinelerinin yanı sıra dürbün de getiriyordu ve Sirkeci piyasasında bu dürbünü bulabiliyordunuz. İthalatçı değişince yeni ithalatçı dürbün ithalatını durdurdu ve şu anda Pentax dürbünleri piyasada bulmak çok zor. Eski ithalatçının belirlediği KDV dahil 290 Euro'dan satılan bu dürbün Sirkeci Büyük Postane civarındaki sadece bir iki fotoğrafçıda kalmış onlar da fırsat bu fırsat diyerek 350 Euro'dan aşağı vermiyorlar.

Geçen bir tanesine 290 Euro idi ne oldu da fiyat yükseldi dedim. Abi yok piyasada dedi ve yukarıdaki ithalatçı olayını anlattı. Adamlar fırsat bu fırsat diyorlar resmen. 300 Euro olsun dedim 340 dan aşağı inmeyince de 290 Euro luk dürbüne o parayı vermem dedim ama aklım hala dürbünde.

• ule yaz geldi ne dürbünü hayırdır sahillerde ava mı çıkacanız
  • Bende bayağı bir dürbün inceledim özelliklede pentax 20/60 olanını ancak yabancı forumlarda fokuslamayı tam yapamadıklarından ve ekranda siyah görüntülerden şikayetçi olmuşlar ama 20x yerine 10x lik bir alan için bayağı başarılı sonuç alıyor diyorlar. Yine yabancı forumlarda Oberwerk 20/60 model önerilmiş bu markayı duyan bilen varmıdır.
  • bora arpınar kullanıcısına yanıt
    dürbünde tasco ile breaker markaları nasıl acaba iş görür mü fiyatları uçuk değil ben de profesyonel değilim?
  • konuyu hortlatmış olacağım ama eşime dürbün alacağım hediye. İki gündür bakıyorum. Celestron ,nikon, square, bushman markalara baktım. kafam karıştı. 7x50 ya da 10x50 almalıyım onu anladım.. Porrolar daha iyi deniliyor bazı forumlarda. Eşim yazları manzaraya bakmayı sever, denizde diğer teknelerin modeline bakar, kuşlara bakar..İlerde çok daha iyi bir dürbün alırım ama şimdi maximum 200 tl bütçem var.. Bana yardımcı olur musunuz?
  • çooook acil cevap bekliyorum beyler
  • Celestron alabilirsiniz, hem iyi bir marka hem de fiyatı nikoa göre daha uygun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.