Şimdi Ara

Duvara Çivi Çakamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
26.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Duvara portre asmak için kalın ve ince çivi denedim. Ama sonuç aynı. Duvara çivi çakamıyorum.
    Çivi ilk başta çok az bir miktar duvara giriyor fakat çekiç darbelerine devam ettiğimde çivi eğriliyor, alçıyı döküyor sökülüyor.

Ancak dikkat ettim evdeki bazı duvarlar, örneğin koridorla odayı ayıran duvar sanki daha içi boş gibi o duvara çivi çakmayı denediğimde çivinin yarıya kadarlık kısmı duvara girdi.
    Şimdi bu durumda ben çiviyi duvara nasıl çakmalıyım. Çivinin ve çekicin açısının dik olmasına dikkat etmeme rağmen bazı duvarlarda çiviyi sağlam bir şekilde duvara oturtmak mümkün olmuyor.
    Sorun duvarın tipinde mi ?
    Ne yapmalıyım ? Sorun nedir ?
    Teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Duvara Çivi Çakamıyorsan Yapman Gerekenler

Duvara çivi çakarken zorlanıyor musun? Çivi duvara girmiyorsa veya duvara çakılmıyorsa bu konuda sana yardımcı olacak bazı önerilerimiz var.

1. Doğru Çiviyi Kullan

Duvarın yapısına uygun bir çivi seçmen gerekiyor. Beton duvarlar için beton çivileri, alçıpan duvarlar için alçıpan çivileri kullanmalısın.

2. Çiviyi Önce Delik Aç

Duvar sertse, çivi çakmadan önce duvarın yüzeyine küçük bir delik açmalısın. Bu, çivinin daha kolay girmesine yardımcı olacaktır.

3. Çiviyi Dik Açıyla Tut

Çiviyi çakarken dik açıyla tutmalısın. Çiviyi eğik bir açıyla çakmak, eğilip çıkmasına veya bükülmesine neden olabilir.

4. Yeterli Kuvvet Uygula

Çiviyi çakmak için yeterli kuvvet uygulamalısın. Ancak çok fazla kuvvet uygulamaktan da kaçınmalısın, aksi takdirde çiviyi bükebilir veya duvara zarar verebilirsin.

5. Çiviyi Hafifçe Salla

Çiviyi çakarken hafifçe salla. Bu, çivinin daha kolay girmesine yardımcı olacaktır.

6. İkinci Bir Kişiden Yardım Al

Çivi çakmakta zorlanıyorsan ikinci bir kişiden yardım alman gerekebilir. Bir kişi çiviyi tutarken diğeri çekiç kullanabilir.

Yukarıdaki adımları uyguladığın halde hala çivi çakamıyorsan, duvarında veya çivinde başka bir sorun olabilir. Bu durumda bir uzmana danışmak en iyisi olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • karahisarlı K kullanıcısına yanıt
    çakmaya çaliştiğin çivi beton çivisimi yoksa normal çivi mi beton çivisi ise değil duvara kolona dahi çakarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakbolat

çakmaya çaliştiğin çivi beton çivisimi yoksa normal çivi mi beton çivisi ise değil duvara kolona dahi çakarsın

valla ince bi çivi var dolap suntası için alınmıştı onla zaten çakmak zor
    ancak kalın bi çivi daha var
    bilmiyorum büyük ihtimalle beton çivisidir ondada aynı sorunu yaşıyorum
  • karahisarlı K kullanıcısına yanıt
    çivi bu tip mihttp://g01.s.alicdn.com/kf/HTB1K9oGHpXXXXXFXFXXq6xXFXXXc/201549582/HTB1K9oGHpXXXXXFXFXXq6xXFXXXc.jpg

EYEr farklıysa yarın bi naburdan al beton çivis çakarsın rahatlıkla
  • Çivi yerine dubel vida kullanın matkap varsa eger çivi cakmaya çalıştığınız yer muhtemelen taşıyıcı kolondur biraz zor çakılır yada matkapla delip çiviyi öyle çakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çaktığınız çivi beton çivisi olmadığı için öyle oluyor yukarıda arkadaş bahsetmiş beton çivisi alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakbolat

çivi bu tip mihttp://g01.s.alicdn.com/kf/HTB1K9oGHpXXXXXFXFXXq6xXFXXXc/201549582/HTB1K9oGHpXXXXXFXFXXq6xXFXXXc.jpg

EYEr farklıysa yarın bi naburdan al beton çivis çakarsın rahatlıkla

yani dışındaki kaplama dışında buna çok benziyor. kalın bir çivi bu resimdekine çok benziyor
  • Yapışkanlı cırt bantlar da kullanabilirsiniz.

Hem duvara zarar vermiyor hem de tablolar daha düzgün ve duvara yapışık bir şekilde duruyor.

Yapı marketlerde bu iş için üretilmiş cırtlar var ama biraz pahalı gelebilir.

Tekstil toptancılarında, tuhafiyecilerde satılan yerli üretim yapışkanlı cırtlar da var. Metre hesabıyla alabilirsiniz, daha uyguna gelir.

Ben evimdeki bütün tabloları bu şekilde astım.

Fikir vermesi açısından şöyle bir video da ekleyeyim.

https://www.youtube.com/watch?v=BZN-oxMt1pw
  • Tasindigim ev yirmi katli. Butun duvarlarina delik delmek bile iskence. Kolonu saglam yaparsinda duvarlar niye boyle arkadas! Mobilyacilarda cok sasirdi. Beton civisi bile yamulmakla kalmayip duvar geri firlatiyor. Valla sinirim bozuldu :) yapiskan bant denicem heralde.

• Demekki duvarları beton bloklar ile yapilmiş. Siz en iyisi yukardaki arkadasin dediği gibi yapistirma yontemi uygulayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.