Şimdi Ara

Duvara Yumruk Attım Parmağım Morardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar koltuğun üstüne yastığı koyup tüm gücümle yumrukluyordum sonra yastık düştü bende hızımı alamdım duvara yumruk attım serçe parmağın arasına kan toplandı ama pek acıtmıyor ve ciddi birşey değil ama orta parmaktaki kemik şişti ve morardı sadece dokununca ve sağ elimle birşeyler kaldırırken acıyor sizce ciddi birşey olabilirmi ezilme falan bu arada olay sonrası buz tuttum. Cevaplarınızı bekliyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Duvara yumruk atmak veya parmağınıza bir şey çarpmak sonucu oluşan morluklar, ciddi yaralanmalara yol açabilecek rahatsız edici ve ağrılı olabilir. Parmak morarması yaşadığında, derialtı kan damarları hasar görür ve kan sızıntısı meydana gelir. Bu kan sızıntısı, morarma olarak görünen koyu kırmızı veya mor renkli bir iz oluşturur.

Parmak Morarması Belirtileri:

• Parmağın şişmesi
    • Parmağın ağrıması veya hassaslaşması
    • Parmağın morarması
    • Parmağı hareket ettirmede güçlük

Ne Yapmalısın:

Parmağınız morardıysa şu adımları uygulamalısın:

• Hemen buz uygula: Morluk üzerine 15-20 dakika boyunca buz torbası veya soğuk kompres uygula. Bu, şişliği ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olacaktır.
    • Parmağını yükselt: Moraran parmağı kalp seviyesinin üzerine kaldır. Bu, şişliği azaltmaya yardımcı olur.
    • İlaç al: Ağrıyı ve iltihabı azaltmak için reçetesiz satılan ağrı kesiciler veya anti-inflamatuar ilaçlar alabilirsin.
    • Doktoruna görün: Morluk şiddetliyse, uzun süre geçmiyorsa veya diğer belirtilerle birlikteyse doktora görünmen önemlidir.

Parmak Morarması Tedavisi:

Çoğu parmak morarması vakası evde tedavi edilebilir. Tedavi genellikle dinlenme, buz uygulaması ve ağrı kesicilerden oluşur. Morluk genellikle birkaç hafta içinde geçer.

Önemli Uyarılar:

• Parmak morarması ciddi bir yaralanmanın belirtisi olabilir, bu nedenle tedavi edilmemesi önemlidir.
    • Morluk şiddetliyse veya diğer belirtilerle birlikteyse mutlaka doktora görünmelisin.
    • Parmak morarması geçmiyorsa veya kötüleşiyorsa da doktora görünmen gerekir.

Parmağını korumak ve morarmaları önlemek için şu ipuçlarını takip edebilirsin:

• Duvarlara veya sert nesnelere yumruk atmaktan kaçın.
    • Elinizi veya parmaklarınızı çarpmamaya dikkat et.
    • Spor yaparken koruyucu eldiven tak.
    • Parmağınıza bir şey çarptıysa hemen buz uygula ve ağrı kesici al.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yıllardır her gün yumruklarım elin üstündeki kemikler karbonfiber oldu elin üstündeki deri ise beton gibi pürüzlü ve camış gibi kalın

yani nasıl beceriyorsunuz sakatlanmayı duvarı çatlatyıorum ama elde sıkıntı yok
  • mühim kaza ne zaman oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amaç neydi ayıptır sorması ?
  • Bir şey olmaz sinirler zedelenmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yastık değil kontrollü bir hızda ara sıra duvar yumruklarım bir süre sonra alışıyorsun elin acımıyor
    Yastık boş iş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mentollü Kurşun kullanıcısına yanıt
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoolStoryWriter

Yalan borcum yok hocam inanıp inanmamak sana kalmış ben anlattım kendimi
  • artizmisin olm sen
  • quote:

Orijinalden alıntı: kungfukid

Ben yastık değil kontrollü bir hızda ara sıra duvar yumruklarım bir süre sonra alışıyorsun elin acımıyor
    Yastık boş iş

Bende yaparım onu artık alıştı eller duvara geçirsem de pek acımıyor.

Ayrica nick mesaj uyumu

• quote:

Orijinalden alıntı: PwaGG

mühim kaza ne zaman oldu

Bugün 1.5-2 gibi oldu ama aam ilk olaya göre hiçbir gelişme olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardababa14

quote:

Orijinalden alıntı: PwaGG

mühim kaza ne zaman oldu

Bugün 1.5-2 gibi oldu ama aam ilk olaya göre hiçbir gelişme olmadı

daha mühim olanını diyorum beyin falan
  • Büyük ihtimalle kırılmış veya çatlamıştır.
  • seni şiddete meyilli buldum evlat.bi öfke kontrol seansına katılmalısın
    edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radar_ -- 15 Aralık 2013; 15:46:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonidas

Amaç neydi ayıptır sorması ?

Daha önce arkadaşım demişti ben yastığa vura vura yumruklarım çok güçlendi diye o yüzden böyle birşey yaptım.
  • Bende hep duvara ve tahtayı yumruklardım. Bir süre sonra el hissetmemeye başlıyor. Sinirler falan bir şey oluyordu. Sağ yumruklarım ne kadar sert vurursam vurayım pek acımaz ama sol vurunca acıtıyor. Solla pek çalışmadım .
  • Ben yazın duvara tekme attım 1 ay yattım parmağım kırılmıştı
  • Geçmiş olsun

• Ergen iken anama kızmıştım bir sebepten.
    Kendimi odaya kilitleyip bulduğum paslı bir teneke parçası ile yüzümü doğramıştım…

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.