Şimdi Ara

Düz DURACELL PİLİ ŞARJ EDERSEM NE OLUR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üzerinde patlar yazıyor ; ama ben pek anlam veremedim. Şarj edilebilir mi? ( Şarj Mak var)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Düz Duracell Pili Şarj Edersen Ne Olur?

Normal piller, alkalin piller ve lityum piller gibi çoğu pil şarj edilemez. Şarj edilebilir olmayan piller, tek kullanımlıktır ve boşaldıktan sonra atılmalıdır.

Duracell piller, alkalin pillerdir ve şarj edilemezler. Duracell pilleri şarj etmeye çalışırsanız, pil zarar görebilir, aşırı ısınabilir veya patlayabilir.

Şarj edilebilir piller, NiMH (nikel-metal hidrit) veya Li-ion (lityum iyon) gibi kimyasallarla yapılır ve şarj edilmek ve yeniden kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Şarj edilebilir pillerin üzerinde genellikle "şarj edilebilir" veya "tekrar kullanılabilir" gibi ifadeler bulunur.

Tüm piller şarj edilemez. Sadece şarj edilebilir olarak etiketlenmiş pilleri şarj etmeniz gerekir. Yanlış pil türünü şarj etmeye çalışmak tehlikeli olabilir.

Duracell pilleri şarj etmeye çalışmak yerine, bittiklerinde yenileriyle değiştirmenizi öneririz. Şarj edilebilir pillere yatırım yapmak, uzun vadede para tasarrufu yapmanıza ve atıkları azaltmanıza yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kisa sürleliğine bir performans elde edersin ama başında durman lazım. Patlayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.respect

kisa sürleliğine bir performans elde edersin ama başında durman lazım. Patlayabilir.
    İlk doldurmada %50-60 civarı bir performans alırsın.
    ikinci doldurmada %20-30 alırsan anca
    Üçüncü doldurma tavsiye edilmez

Doldururken dikkat et birde.Patlatma

• quote:

kisa sürleliğine bir performans elde edersin ama başında durman lazım. Patlayabilir.
    birşey olmaz.. denedim test ettim. biraz şarz oluyor ama pek bi etkisi olmuyor performans 'a.. şarzlı pil almak daha mantıklı duracele 10 ytl den fazla bayılana kadar!..
  • quote:

ben şarjlı pil kullanıyom.kumandalarda, dijital fot. mak da , klavyede..herşeyde çok ucuza gelmiş oluyo.2500 miliamperlik kullanıyorum güçlü şeylerde .
  • quote:

Orijinalden alıntı: killsomething

ben şarjlı pil kullanıyom.kumandalarda, dijital fot. mak da , klavyede..herşeyde çok ucuza gelmiş oluyo.2500 miliamperlik kullanıyorum güçlü şeylerde .

Alıntıları Göster
    Alkaline piiler şarj edilmez.Edersen sonuçuna katlanırsın bir ara bu forumda birinin pili şarj ederken patlamış tüm oda asit nedeniyle deli deşik olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __ToLPoW__

Alkaline piiler şarj edilmez.Edersen sonuçuna katlanırsın bir ara bu forumda birinin pili şarj ederken patlamış tüm oda asit nedeniyle deli deşik olmuş.

Alıntıları Göster
    Şarj Edemezsin.Normal Piller Reaksiyonla Çalışır.
    Ama Şarjlı Pillerde Öyle Değildir Verdiğin Elektriği İçinde Tutar.Tekrar Onu Kullandırır
    Ayrıca Reaksiyonla Çalışmadığı İçin 1.2v Verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodi-- -- 24 Şubat 2008; 16:28:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ben seneler önce denedim. (10 sene civarı) Şarj aleti olmadan direk 220 yi verdim. Pil patlamadı da apartmanın sigorta yanmıştı
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tolpowtolpow

yok artık...

• quote:

Orijinalden alıntı: Söylev

Ben seneler önce denedim. (10 sene civarı) Şarj aleti olmadan direk 220 yi verdim. Pil patlamadı da apartmanın sigorta yanmıştı

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: CaN®

hocam valla yaratıcılığına hayran kaldım 220 volt ha
    ya o pilleri atmadıysan bi 345 kv dayayalımmı?çok merak ettim nolcak

• quote:

Orijinalden alıntı: yunemars

quote:

Orjinalden alıntı: CaN®

hocam valla yaratıcılığına hayran kaldım 220 volt ha
    ya o pilleri atmadıysan bi 345 kv dayayalımmı?çok merak ettim nolcak

Alıntıları Göster
    ısıtırsın sadece pili.

azcık canlansın istiyorsan bir bezin üstünde kaloriferin üzerine koy 5 dakika. canlanır pil. 10 sene önce uzaktan kumandalı arabalarda böyle yapardık. siyah everadyydi hatta.

• quote:

Orijinalden alıntı: ccaparli

ısıtırsın sadece pili.

azcık canlansın istiyorsan bir bezin üstünde kaloriferin üzerine koy 5 dakika. canlanır pil. 10 sene önce uzaktan kumandalı arabalarda böyle yapardık. siyah everadyydi hatta.

Alıntıları Göster
    ben şarj edilme özelliği olmayan pilleri şarj ediyodum fakat ömrü çok kısa sürüyo.bir keresinde patlamıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: nman

quote:

yok artık...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: nman

quote:

yok artık...

ya şimdi sabah sabah bütün enerjimi gülmeye harcadım. Ben bugün nasıl ayakta duracağım

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nman

quote:

yok artık...

ya şimdi sabah sabah bütün enerjimi gülmeye harcadım. Ben bugün nasıl ayakta duracağım

Alıntıları Göster
    tek kelime = zomular

• quote:

Orjinalden alıntı: 007ybse04

Üzerinde patlar yazıyor ; ama ben pek anlam veremedim. Şarj edilebilir mi? ( Şarj Mak var)

ertesi sabah gazetelere manşet olursun

tanıyanlarda sana iyi çoçuktu derler fakat biraz merakından gitti diyedebilirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

quote:

Orjinalden alıntı: 007ybse04

Üzerinde patlar yazıyor ; ama ben pek anlam veremedim. Şarj edilebilir mi? ( Şarj Mak var)

ertesi sabah gazetelere manşet olursun

tanıyanlarda sana iyi çoçuktu derler fakat biraz merakından gitti diyedebilirler
    normal piller şarjlılar gibi yapıda olmadığından tekrar yükleme yaptığında içinde reaksiyon oluşur ve gazlar açığa çıkar.
    bunlar pilin kaplamasının dayanması derecesine kadar basınç yapar belli bir limitten sonra da gümm..
    şarjlı pillerde dolum için gerekli yapı kurulmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: wikican

normal piller şarjlılar gibi yapıda olmadığından tekrar yükleme yaptığında içinde reaksiyon oluşur ve gazlar açığa çıkar.
    bunlar pilin kaplamasının dayanması derecesine kadar basınç yapar belli bir limitten sonra da gümm..
    şarjlı pillerde dolum için gerekli yapı kurulmuştur.

Alıntıları Göster
    yamulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

yamulur.

Alıntıları Göster
    cocukken bende performansi artsin diye dolu pili sarj etmistim pilleri sarj aletinden cikardim arabaya takayim dedim.baktim pil yuvasina sigmiyor nesye biri sigdi digerinide tam elime aldim gum.ustum basim duvar simsiyah oldu allahtan babannemgildeydim yoksa annem beni oldurmustu.

sonra akillanmadim az oncede 9volt'luk bir pili sarja taktim simdi cikardim.baktim hafif bir bombelilik var aklima eski anilarim geldi korkudan pencereyi actigim gibi firlattim, iyikide firlattim.ya gitara taksaydim.molekullerine ayrilirdi gitarin pre-amp'i.

siz siz olun normal pili sarj etmeyin patlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: retro.

cocukken bende performansi artsin diye dolu pili sarj etmistim pilleri sarj aletinden cikardim arabaya takayim dedim.baktim pil yuvasina sigmiyor nesye biri sigdi digerinide tam elime aldim gum.ustum basim duvar simsiyah oldu allahtan babannemgildeydim yoksa annem beni oldurmustu.

sonra akillanmadim az oncede 9volt'luk bir pili sarja taktim simdi cikardim.baktim hafif bir bombelilik var aklima eski anilarim geldi korkudan pencereyi actigim gibi firlattim, iyikide firlattim.ya gitara taksaydim.molekullerine ayrilirdi gitarin pre-amp'i.

Alıntıları Göster
    Ben küçükken defalarca şarj ederdim hiçte bişey olmadı şükür

• quote:

Orijinalden alıntı: retro.

5 yıl
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.