Şimdi Ara

dv4000 serisi tüm sorunlar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
10.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar malum bizim makine biraz eski kaldı.Diğer başlıklar arasında kaynadı gitti ama hala canavar gibi alet.bende dv4289ea var.
    Bilgi paylaşımını artık bu başlıkta yapalım başlıklar çok dağılıyo çünkü benim modelle ya da benzer modellerle ilgili sorusu olan varsa cevaplamaya çalışırım.

• arkadaç aynı pc bende var ve ısınma sorunu var mesela full ayar carbon oynayamıyom napcam ya 2 kere servise gönderdim anakartı değiştirdiler aynı sorun devam ediyo malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan41_

arkadaç aynı pc bende var ve ısınma sorunu var mesela full ayar carbon oynayamıyom napcam ya 2 kere servise gönderdim anakartı değiştirdiler aynı sorun devam ediyo malesef
    Arkadaşım ısınma sorunu var derken bir programla sıcaklık değerlerine baktın mı?Yoksa bilgisayarı yüksek performansta kullanırken (oyun vs) ısınması normal.Benim laptop da uzun süren kullanımdan sonra ısınıyor.Klavyenin üzerinden sıcaklığı hissedebiliyorsun.Ama bu sıcaklık 65 santigrat derece civarlarında olmalı.Daha yükseklere çıkıyorsa sorun var demektir.
    Servise gönderdiğinde nasıl bir açıklama yaptılar sorunla ilgili?2 kere göndermişsin zaten ve de sorun devam ediyormuş.1 kez daha servise giderse aynı sorun yüzünden, aynı sorun garanti süresi içinde 3 kere tekrarlandığı için paranı geri alma hakkın doğuyor.İstersen yeni model hp laptopla da değişim hakkın oluşur.
    NFS carbonu bu makinede en yüksek ayarlarda takılmadan kullanman imkansız.Ekran kartımız güzel ama çok yüksek performanslı da değil.En yüksek ayarlarda olmasa da orta ayarlarda güzel bir şekilde oynanıyor oyun.Daha ötesini istiyorsan tabi o zaman başka bir cihaza sahip olman lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: trigger

Arkadaşım ısınma sorunu var derken bir programla sıcaklık değerlerine baktın mı?Yoksa bilgisayarı yüksek performansta kullanırken (oyun vs) ısınması normal.Benim laptop da uzun süren kullanımdan sonra ısınıyor.Klavyenin üzerinden sıcaklığı hissedebiliyorsun.Ama bu sıcaklık 65 santigrat derece civarlarında olmalı.Daha yükseklere çıkıyorsa sorun var demektir.
    Servise gönderdiğinde nasıl bir açıklama yaptılar sorunla ilgili?2 kere göndermişsin zaten ve de sorun devam ediyormuş.1 kez daha servise giderse aynı sorun yüzünden, aynı sorun garanti süresi içinde 3 kere tekrarlandığı için paranı geri alma hakkın doğuyor.İstersen yeni model hp laptopla da değişim hakkın oluşur.
    NFS carbonu bu makinede en yüksek ayarlarda takılmadan kullanman imkansız.Ekran kartımız güzel ama çok yüksek performanslı da değil.En yüksek ayarlarda olmasa da orta ayarlarda güzel bir şekilde oynanıyor oyun.Daha ötesini istiyorsan tabi o zaman başka bir cihaza sahip olman lazım.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende dv4266ea var ve vista home premium yüklemek istiyorum. cihaz uyumlu fakat hp sitesinde sürücüler yok. telefonla aradım o model için vista desteği vermediklerini söylediler. tüm sürücüleri bulabileceğim bir adres yada kargo ile karşı ödemeli gönderecek birilerini arıyorum. lütfen yardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: syucel

arkadaşlar bende dv4266ea var ve vista home premium yüklemek istiyorum. cihaz uyumlu fakat hp sitesinde sürücüler yok. telefonla aradım o model için vista desteği vermediklerini söylediler. tüm sürücüleri bulabileceğim bir adres yada kargo ile karşı ödemeli gönderecek birilerini arıyorum. lütfen yardım.

Alıntıları Göster
    merhaba arkdaşlar benim bir sorunum var.dv4420ca serisinde "Büyük Depolama Birim Denetleyicisi" aygıt yöneticimde soru işareti var.Sitesine girdim fakat bu sorunla ilgili bir sürücü bulamadım.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim .SAYGILAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alabalik -- 10 Ekim 2007; 14:16:26 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: syucel

yokmu yardımcı olacak arkadaşlar....

• quote:

quote:

yokmu yardımcı olacak arkadaşlar....

Alıntıları Göster
    dv4000 serisi bir tanede bende var

Benim daha buyuk bir sorunum var makinem dv4000 serisi ve makinenin anakartında sanırım bir sorun var donuyor arasıra ve bu donup gitmelerde usb ler kullanılamaz hale geliyor yeniden takıp cıkarmak gerekiyor usb leri (mause vb.)

aynı sorunla karşılaşan varmı?

ne yapabilirim.Garanti bitti?

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=2093&lc=en&cc=us&dlc=en&product=1145191&lang=en
    Yukarıda vista için uygun bios sürümü var. Driverları kendin bulabilirsin aslında internetten. Donanımlarının ayrıntılı model isimlerini bul HP sitesinden.

http://www.microsoft.com/windows/products/windowsvista/buyorupgrade/upgradeadvisor.mspx

Yukarıdaki linkten vista tavsiyesi programını yükleyip bir bak istersen sistemin uygunluğuna. Belki işine yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trigger -- 19 Ekim 2007; 14:10:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alabalik

merhaba arkdaşlar benim bir sorunum var.dv4420ca serisinde "Büyük Depolama Birim Denetleyicisi" aygıt yöneticimde soru işareti var.Sitesine girdim fakat bu sorunla ilgili bir sürücü bulamadım.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim .SAYGILAR...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: alabalik

Büyük ihtimalle anakart (chipset) sürücülerini tekrar yüklersen sorun çözülür.

• quote:

Orijinalden alıntı: eXaLs

Benim daha buyuk bir sorunum var makinem dv4000 serisi ve makinenin anakartında sanırım bir sorun var donuyor arasıra ve bu donup gitmelerde usb ler kullanılamaz hale geliyor yeniden takıp cıkarmak gerekiyor usb leri (mause vb.)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: eXaLs

Anakart donması diye bir şey hiç duymadım. Driver sorunu olabilir.
    Sen de istersen güncel bir bios sürümü ve chipset sürücülerini tekrar yükle. Ya da ilk başta USB sürücüsünü güncelleştir. Sadece mouse mu çalışmıyor o durumlarda yoksa hiç bir usb aygıt mı onu belirlemen lazım.

• Merhaba bende dv4268 var
    normalde cpu sicakligi ne gozukuyor sizde?
    benim su an 55 derece ve world of warcraft oynarken az once reset atti alet. tekrar acildiginda sicaklik 81 derece idi!
    sicakliklara hem speedfan hem de everest ultimate ile baktim. durum boyle. tavsiyesi olan var mi? bana cok yuksek geldi sicakliklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur_atak

Merhaba bende dv4268 var
    normalde cpu sicakligi ne gozukuyor sizde?
    benim su an 55 derece ve world of warcraft oynarken az once reset atti alet. tekrar acildiginda sicaklik 81 derece idi!
    sicakliklara hem speedfan hem de everest ultimate ile baktim. durum boyle. tavsiyesi olan var mi? bana cok yuksek geldi sicakliklar
    Arkadaşlar benim de DV4000 serisi bir laptop ım var ama bir sorunum var. Benim bilgisayarın kapağı hep çatladı, bir gün elimde kalacak diye korkuyorum inanın... İki yerinde çatlaklar oluştu ve neredeyse kırılıacak . Sizce servise götürsem ne kadar zamanda geri alırım ve nasıl bir işlem yaparlar..?? Kapak değişebiliyor mu biliyor musunuz..?? Bilgisayara çok ihtiyacım oluyor eğer burada söylendiği 1 ay falan serviste kalırsam yandım...

Sevgiler, saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evraks -- 29 Ekim 2007; 16:28:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: evraks

Arkadaşlar benim de DV4000 serisi bir laptop ım var ama bir sorunum var. Benim bilgisayarın kapağı hep çatladı, bir gün elimde kalacak diye korkuyorum inanın... İki yerinde çatlaklar oluştu ve neredeyse kırılıacak . Sizce servise götürsem ne kadar zamanda geri alırım ve nasıl bir işlem yaparlar..?? Kapak değişebiliyor mu biliyor musunuz..?? Bilgisayara çok ihtiyacım oluyor eğer burada söylendiği 1 ay falan serviste kalırsam yandım...

Sevgiler, saygılar..

Alıntıları Göster
    Normalde cpu sıcaklığı 55-60 dereceye kadar çıkıyor. Ama reset atması için 80in üstüne çıkması lazım. Eğer laptopun içinde çok fazla toz biriktiyse sağlıklı soğutma yapmıyordur fanlar. Garantisi yoksa açıp hava tutmak lazım.

@evraks :
    Garanti dışında söylediğin olay büyük ihtimal, yine de arayıp öğrensen iyi olur. Bekleme süresi de şansına kalmış biraz, süre çok farklılık gösteriyor. Geçici laptop isteme şansını da deneyebilirsin garanti varsa onarıım süresi içinde.

• quote:

quote:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=2093&lc=en&cc=us&dlc=en&product=1145191&lang=en
    Yukarıda vista için uygun bios sürümü var. Driverları kendin bulabilirsin aslında internetten. Donanımlarının ayrıntılı model isimlerini bul HP sitesinden.

http://www.microsoft.com/windows/products/windowsvista/buyorupgrade/upgradeadvisor.mspx

Yukarıdaki linkten vista tavsiyesi programını yükleyip bir bak istersen sistemin uygunluğuna. Belki işine yarar.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: trigger

quote:

maalesef arkadaşlar hp sitesinde bizim modeller ile ilgili hiçbir vista driverı yok. Ayrıca hp'mail attım "bu model ile ilgili vista desteği veremiyoruz" dediler. inanmayan olursa mailli yollayabilirim. Neyse başka yerlerden birşeyler toplamaya çalıştım fakat sadece

"Mobile Intel 915GM/GMS and 910GML Express Chipset Family Video Driver"

bulamadım. Yukarıdaki driverın yerine başka ne yükleyebilirim yada vista driveri olan varmı lütfen yardım.
    Intel 945 Gm olmuyor. Bu driver olmayınca S-Video bağlantısı yaptığım zaman görüntü siyah beyaz geliyor .
    Tüm ayarlar doğru yapılmış durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syucel -- 30 Ekim 2007; 13:06:53 >

• quote:

quote:

quote:

maalesef arkadaşlar hp sitesinde bizim modeller ile ilgili hiçbir vista driverı yok. Ayrıca hp'mail attım "bu model ile ilgili vista desteği veremiyoruz" dediler. inanmayan olursa mailli yollayabilirim. Neyse başka yerlerden birşeyler toplamaya çalıştım fakat sadece

"Mobile Intel 915GM/GMS and 910GML Express Chipset Family Video Driver"

bulamadım. Yukarıdaki driverın yerine başka ne yükleyebilirim yada vista driveri olan varmı lütfen yardım.
    Intel 945 Gm olmuyor. Bu driver olmayınca S-Video bağlantısı yaptığım zaman görüntü siyah beyaz geliyor .
    Tüm ayarlar doğru yapılmış durumda.

Alıntıları Göster
    Kardeş ben de baktım senin için Intel'in kendi sistesinde bile yok o chipsetin vista driverı. Yani anakart vista ile uyumsuz maalesef. Zaten vista çok kasar bizim makinalarda.

• arkadaslar bu basligi farketmeden baska bir baslik acmistim kusura bakmayin.Neyse,benim sorunum şu;

Bende Hp pavillon dv4000 (4208EA) bir laptop var XP home .Bunu aldigimda,icinden ne XP cd si nede driver larin cd si cikmadi.yani format atmak istesem elimde hic birsey yok.Hp nin sitesinden indireyim dedim 40 euro civari para istiyorlar.Forumda arastirdim kendimiz yapabiliyormusuz bu cd yi.Ama bazi arkadaslar farkli seyler soylemisler.Laptopta Hp ile ilgili sadece "update" secenegi var yani recovery veya benzeri birsey yok.Bilen arkadaslardan rica ediyorum,bu cd yi nasil yapariz?Detayli olarak anlatirsaniz sevinirim.

Birde bu laptopta dahili bluetooth(pil yuvasinin icinde bluetooth logosu var)ve mikrofon varmi?Varsa nasil aktif ediliyor?Bir turlu bulamadim,harici bluetooth ve mikrofon kullaniyorum.

Tesekkurler.....

quote:

Arkadaşlar malum bizim makine biraz eski kaldı.Diğer başlıklar arasında kaynadı gitti ama hala canavar gibi alet.bende dv4289ea var.
    Bilgi paylaşımını artık bu başlıkta yapalım başlıklar çok dağılıyo çünkü benim modelle ya da benzer modellerle ilgili sorusu olan varsa cevaplamaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur73 -- 11 Kasım 2007; 2:25:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur73

arkadaslar bu basligi farketmeden baska bir baslik acmistim kusura bakmayin.Neyse,benim sorunum şu;

Bende Hp pavillon dv4000 (4208EA) bir laptop var XP home .Bunu aldigimda,icinden ne XP cd si nede driver larin cd si cikmadi.yani format atmak istesem elimde hic birsey yok.Hp nin sitesinden indireyim dedim 40 euro civari para istiyorlar.Forumda arastirdim kendimiz yapabiliyormusuz bu cd yi.Ama bazi arkadaslar farkli seyler soylemisler.Laptopta Hp ile ilgili sadece "update" secenegi var yani recovery veya benzeri birsey yok.Bilen arkadaslardan rica ediyorum,bu cd yi nasil yapariz?Detayli olarak anlatirsaniz sevinirim.

Birde bu laptopta dahili bluetooth(pil yuvasinin icinde bluetooth logosu var)ve mikrofon varmi?Varsa nasil aktif ediliyor?Bir turlu bulamadim,harici bluetooth ve mikrofon kullaniyorum.

Tesekkurler.....

quote:

Arkadaşlar malum bizim makine biraz eski kaldı.Diğer başlıklar arasında kaynadı gitti ama hala canavar gibi alet.bende dv4289ea var.
    Hp sitesinde para istendiğini nereden çıkardın?O sadece driver cdsi sipariş etmek için. Kendin dosyaları indirebilirsin. Al sana xp driverları:
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&cc=tr&dlc=en&product=1815304&lang=en
    Bluetooth varsa driverlarını güncelle, wireless assitant programıyla da hem wireless hem de bluetooth yönetebiliyorsun.

• quote:

Hp sitesinde para istendiğini nereden çıkardın?O sadece driver cdsi sipariş etmek için. Kendin dosyaları indirebilirsin. Al sana xp driverları:
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&cc=tr&dlc=en&product=1815304&lang=en
    Bluetooth varsa driverlarını güncelle, wireless assitant programıyla da hem wireless hem de bluetooth yönetebiliyorsun.

Alıntıları Göster
    Arkadasim ilgin icin sagol.Bana sadece xp driver leri degil komple sistemi yeniden kurmak icin gerekli olan hersey lazim.Yani buda recovery disc ile yapiliyor.

ayrica para istendigini ben kendim cikarmadim.verdigin linkteki "System Recovery Kit for Pavilion or Presario Notebook " yazan yeri tikla bakalim seni nerelere goturuyor.......

"Bluetooth varsa driverlarını güncelle" diyorsun.iste bende bunu merak ediyorum.Bu lapyopta dahili bluetooth varmi yokmu?(pil yuvasinda bluetooth logosu var)

tesekkurler.....

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: eXaLs

Alıntıları Göster
    aynı problem bendede vardı şimdi daha kötüsü başıma geldi siteden bios güncellemesi yaptım ve şimdi pc hiç açılmıyor
  • quote:

quote:

Sen de istersen güncel bir bios sürümü ve chipset sürücülerini tekrar yükle. Ya da ilk başta USB sürücüsünü güncelleştir. Sadece mouse mu çalışmıyor o durumlarda yoksa hiç bir usb aygıt mı onu belirlemen lazım.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

pc de donma oluyor makineyi hafif hareket ettirince duzeliyor sonra yine oluyor felan.Tam bir baş ağrısı anlayacağınız.makine masa ustunde durması lazım tam performans calısması için.

suruculeri guncelleştir demişsin deniyecem fakat ben her formattan sonra bana verilen driver dvd si ile yukluyordum.Sitesinden indirsem daha mı iyi olur?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.