öncelikle herkese selamlar..artık bilgisayarımın miadı dolduğundan mıdır bilmiyorum ama şu aralar çok sinirimi bozuyo.samsung cd dvd writer aldm ama ne zaman dvdden bilgisayara ya da bilgisayardan dvdye bişi kopyalamaya çalışsam bilgisayar başka hiçbi işlem yapamıyo, hatta o işlemi bile yapamıyo ve tam ortasında bilgisayar kapanıyıo. açıldıında sistem ciddi bi hatadan kurtarıldı diyo ve yarım yamalak dosyalar halinde buluyorum kopyalamaya çalıştığım şeyleri. 256 mb sdramim 40 gb harddiskim celeron 1.70im var bi de xp pro kullanıyorum. bilgisayar bunu kaldıramadığı için mi bu sorunu yaşıyorum yoksa bi kurtuluş var mı?
yardımcı olabilirseniz sevinirm :)
Bunun sebebi yazilimsal da olabilir donanimsal da. Baska ne tür sikayetlerin var bilgisayarinla ilgili? Belki o sekilde tespit edebiliriz arizayi.
mmm...başka pek bişi yok aslında. hızım düşük ama fazlasını da beklemiyorm 256mb ramden...yeni de formatladım formatlamadan önce de bu sorun vardı değişmedi. he bi de writerı taktığımdan beri arada sırada ses kalitesinde bozukluk oluyo. başka farkettiğim bişi yok.. bu arada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim:)
Bence çift işletim sistemi kurup kopyalama (DVD'de) işlemini Win98'de yürüt.
bende ztn tek işletim sistemi var o da xp çift deil
quote:
Orjinalden alıntı: es_bless
arkadaşın demek istediği o değil yani hem xp hem 98 kur demiş...
neyse sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı uyarısı alıyorsanız bunun kaynağı çok yüksek bir ihtimalle driver sorunudur..örnekleri tonlarcadır...bu durumda sizin başınıza dert olan driver uyumsuzluk abidesi nero'nun driver'i olabilir.. şöyle ki makinenizde nero'nun sevmediği yani kendi sınıfında ki programlardan var mı alcohol clonecd benzeri eğer varsa kaldırmayı deneyin tabi neroyuda kaldırıp tekrar kurun yada nero kurmayıp başka birini kurun velhasıl bu işi yapacak tek yazılım kurun...tabi sizde belki de sadece nero kuruludur..bu durumda sorunun kaynağını bulmak daha da güç bazı antivirüs yazılımlarıyla hatta yazıcı v.b driverlarıyla bile sorun yaşıyo olabilir nero...sözün kısası sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı uyarısı %99 driver sorunu yada dll çakışmasıdır...mesela benim eski usb dial-up modemin driver'ı ile ekran kartı driverım aynı hataya neden oluyodu türlü denemeler sonrası bunu bulmuş ve başka bir driverla bu sorundan kurtulmuştum...donanımsal bir sorununuz olmadığını düşünüyorum ama bu sorunu çözmek emek ve zaman alabiliyo deneyimlerimden biliyorum...benim fikrim bu yönde.
kolay gelsin saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: es_bless
evt ya özür dilerim yanlış okumuşum..
bu arada öneriler için çok teşekkür ederim neroyu kaldırmayı düşünüyorum ben de onu sefmedim :P çok teşekkürler:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme