Şimdi Ara

Dvd Sürücüsü Gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dvd sürücüm, dvdleri bir okuyor bir okumuyordu ben de kasayı açtım dvdnin anakarta bağlı olan kalın kablosunu çıkardım ide 2 yazan yere taktım sonra çalıştı dvd... Daha sonra bilgisayarı tekrar açtım yine çalışmıyordu ben de tekrar çıkardım bu sefer sürücüye bağlı olan kabloyu da çıkardım tekrar taktım dvd sürücüsü Bilgisayarım klasöründe artık gözükmüyor ...

Nasıl görünür hale getireceğim yardımcı olursanız sevinirim.

• Bu çıkarma ve takma işlemlerini yaparken bilgisayar elektrik bağlantısını kesiyordunuz değil mi?
    Bağlı olan tüm sürücülerin elektrik ve data bağlantılarını çıkarın HDD dahil. Sadece DVD elektrik ve data bağlantısını yapın bu şekilde bilgisayarı açın sürücüyü görecek mi bir kontrol edin. Denemek için içine boot edilebilir bir cd yerleştirin işletim sistemi CD si olabilir. Normal çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Sürücü IDE sanırım bu durumda aynı data kablosu üzerine sadece bir sürücü bağlayarak kullanın iki sürücü birden bir de HDD kullanacaksanız eğer bu durumda da HDD yi tek olarak bağlayın diğer sürücüleri ise master slave ayarını yaparak bağlamanız gerekir. Biri master ise diğeri slave olarak ayarlanmalıdır.
  • Teşekkür ederim, önce elektriği kesip kabloları tekrar yerleştirdim ide 2 kısmına. Bu sefer bilgisayarım dvd sürücüyü görüyor ama dvdleri okumuyor...
  • Mevcut İDE kablosunda yıpranma olabilir. Yeni bir kablo ile değiştirin ve yeniden deneyin. Sorun devam ettiği takdirde optik sürücüde sorun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 19 Mart 2011; 22:32:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dropofblood

Teşekkür ederim, önce elektriği kesip kabloları tekrar yerleştirdim ide 2 kısmına. Bu sefer bilgisayarım dvd sürücüyü görüyor ama dvdleri okumuyor...

bozulmuş demekki zorlamaya gerek yok yenisini alacan
    bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.