Şimdi Ara

Dvd yazma hızı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni dvd writer aldım. markası samsung. 8x hızı. 4,5 gb dvd yi 50 dakkada yazıyo. normal mi. bana yavaş gibi geldi. araştırdım bulamadım da.

• 10 dakkada bitirmesi lazım.Kaliteli medya kullan.Birde, yazma programının "temp" klasorunu (eger hardiskten iso,mdf,mp3 formatında dosya kaydediyorsan) dosyaının bulundugu hard diski seç.Mesela D: diskiindeki 500 adet mp3 ü cekceksen temp klasorunu d:\ yap.Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

10 dakkada bitirmesi lazım.Kaliteli medya kullan.Birde, yazma programının "temp" klasorunu (eger hardiskten iso,mdf,mp3 formatında dosya kaydediyorsan) dosyaının bulundugu hard diski seç.Mesela D: diskiindeki 500 adet mp3 ü cekceksen temp klasorunu d:\ yap.Kolay gelsin..
    diamond kullanıyorum. çok da kaliteli değil ama kalitesiz de değil herhalde. diğer dediğini de anlamadım zaten. kusura bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReQueM

diamond kullanıyorum. çok da kaliteli değil ama kalitesiz de değil herhalde. diğer dediğini de anlamadım zaten. kusura bakma.

Alıntıları Göster
    4 * de bile yazsa bukadar sürmez aynı olay benimde başıma geldi yazılımı başka bir sürücüden yükledim sorun hallodu ama bikaç gün sonra yineledi vürüs arattım bulamadı başka vürüs yazılımları kurdum daha degişik vürüsler buldu biosa rest attım düzeldi ama sistem dosyaları vürüs yüzünden baya zarar görmüş formatatım herzaman kullandım neroyu kurdum baktım o gün bu gündür normal........

• quote:

Orijinalden alıntı: baranel

4 * de bile yazsa bukadar sürmez aynı olay benimde başıma geldi yazılımı başka bir sürücüden yükledim sorun hallodu ama bikaç gün sonra yineledi vürüs arattım bulamadı başka vürüs yazılımları kurdum daha degişik vürüsler buldu biosa rest attım düzeldi ama sistem dosyaları vürüs yüzünden baya zarar görmüş formatatım herzaman kullandım neroyu kurdum baktım o gün bu gündür normal........

Alıntıları Göster
    4x hızla yazarsan boş dvd'yi; full doldurarsan 1,02 saat sürmesi lazım 8x hızında yazıp 50 dakka gibi bir sürede bitiriyorsa normal
    16x hızında yazarsan anca 10-15 dakka da bitirir eğer dvd full ise ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esdegel06 -- 10 Kasım 2006; 18:47:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: esdegel06

4x hızla yazarsan boş dvd'yi; full doldurarsan 1,02 saat sürmesi lazım 8x hızında yazıp 50 dakka gibi bir sürede bitiriyorsa normal

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

o kadar bile sürmez ben imzagımdaki dvd writer ile 3,5 gb dosyayı 4x ile 10 dakkadan az bi sürede yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 10 Kasım 2006; 19:00:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackF!Re

quote:

o kadar bile sürmez ben imzagımdaki dvd writer ile 3,5 gb dosyayı 4x ile 10 dakkadan az bi sürede yazdım

Alıntıları Göster
    bir yanlışın war; bi de fulleyip de yazdırsana

• quote:

Orijinalden alıntı: esdegel06

Alıntıları Göster
    quote:

şu an deniyemiyorum hocam ram garantide eski pc ile giriyorum nete

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackF!Re

quote:

şu an deniyemiyorum hocam ram garantide eski pc ile giriyorum nete

Alıntıları Göster
    4x ile full yazdırmam 12dk sürüo

• Sorun yok herşey normal ....

Ben video veya kayıt gibi dosyalar çekerkende aynı sürede çekiyor mp3 ya da DATA derseniz daha hızlı çektiğini görceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Christian Troy

4x ile full yazdırmam 12dk sürüo

Alıntıları Göster
    Ya arkadaşlar bende dvd-rw cihazı aldım ama gel görki çizildiği vakit okumuyor dvd'yi
    o halde niye çıkarıyorlar bu cihazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celaleddin Ari

Ya arkadaşlar bende dvd-rw cihazı aldım ama gel görki çizildiği vakit okumuyor dvd'yi

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Celaleddin Ari

markası nedir. ??

abi bana düşmez ama değiştir şu foto güncelle bi artık zamanı geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ziborotty

quote:

Orjinalden alıntı: Celaleddin Ari

markası nedir. ??

abi bana düşmez ama değiştir şu foto güncelle bi artık zamanı geldi

Alıntıları Göster
    markası lg

fotoğrafımı alacamda ordan almayı bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Celaleddin Ari

markası lg

fotoğrafımı alacamda ordan almayı bilmiyorum

Alıntıları Göster
    hocam bu olay daha farklı galiba ya. aynı dosyaları başka bi pc de başka bi writer ile yazıyorum, 10 dk sürüyo hakkaten. benimkinde 50 dk sürüyo. ne iş anlamadım. writer mi bozuk acaba nedir. daha da yeni aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReQueM

hocam bu olay daha farklı galiba ya. aynı dosyaları başka bi pc de başka bi writer ile yazıyorum, 10 dk sürüyo hakkaten. benimkinde 50 dk sürüyo. ne iş anlamadım. writer mi bozuk acaba nedir. daha da yeni aldım.

Alıntıları Göster
    arkadaşım bende yeni asus 1608 aldım. Aynı sorun bendede var.4.5Gblık data diski 12Xte 40dk.da yazdı. Bende kaç gündür araştırıyorum ama çözemedim.Normalde 12-13dk. sürmesi lazım 12xte. Ramden olabilirmi acaba.benim makine P3 256ram.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThorondoR

arkadaşım bende yeni asus 1608 aldım. Aynı sorun bendede var.4.5Gblık data diski 12Xte 40dk.da yazdı. Bende kaç gündür araştırıyorum ama çözemedim.Normalde 12-13dk. sürmesi lazım 12xte. Ramden olabilirmi acaba.benim makine P3 256ram.

Alıntıları Göster
    Selamlar,

@thorondor arkadaşım, ram bellek artışı ile çok da performans artışı olmaz diye düşünüyorum. Ben de PIII kullanıyorum. Ancak, bu tür olaylarda en önemli faktör DMA modunun açık olması.

DVD veya CD writer cihazları ile yazma sorunu olan arkadaşlar , lütfen optik sürücünün DMA modunun açık (enabled-disabled) olup olmadığını kontrol etsinler. Bu durum performansı gerçekten çok etkiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: msakalar

Selamlar,

@thorondor arkadaşım, ram bellek artışı ile çok da performans artışı olmaz diye düşünüyorum. Ben de PIII kullanıyorum. Ancak, bu tür olaylarda en önemli faktör DMA modunun açık olması.

DVD veya CD writer cihazları ile yazma sorunu olan arkadaşlar , lütfen optik sürücünün DMA modunun açık (enabled-disabled) olup olmadığını kontrol etsinler. Bu durum performansı gerçekten çok etkiliyor.

Alıntıları Göster
    msakalar cevabın için sağol bu dma moduna nerden bakıyoruz açıkmı değilmi diye? Bide harddiskle dvdwriterı aynı kablo üzerinden bağlamayın diyolar.böyle bişey varmı?

• quote:

msakalar cevabın için sağol bu dma moduna nerden bakıyoruz açıkmı değilmi diye? Bide harddiskle dvdwriterı aynı kablo üzerinden bağlamayın diyolar.böyle bişey varmı?

Alıntıları Göster
    Rica ederim kardeşim ...

Sürücülerin DMA ( Direct Memory Access ) ayarı, cihazın önbelleğine direkt erişme olanağı sağlayan bir olay diye biliyorum.

Bunun kontrolü için Bios' a girin ve "DMA" ayarını bulun. "Enabled - Disabled" anahtarını ENABLED olarak açmanız gerekir.

Ancak bunun yanısıra , "DMA MODE" ifadesinin karşısında 3,4,5,6 gibi rakamsal seçenekler de çıkabiliyor. Burada tüm değerleri tek tek denemek gerekebilir. Yeter ki "Disabled" olmasın.

Harddiskinizi , DVD veya CD writer cihazından ayırın ve yanlız bırakarak bağlayın. Ama DVD ile CD aynı kabloda olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: msakalar

Rica ederim kardeşim ...

Sürücülerin DMA ( Direct Memory Access ) ayarı, cihazın önbelleğine direkt erişme olanağı sağlayan bir olay diye biliyorum.

Bunun kontrolü için Bios' a girin ve "DMA" ayarını bulun. "Enabled - Disabled" anahtarını ENABLED olarak açmanız gerekir.

Ancak bunun yanısıra , "DMA MODE" ifadesinin karşısında 3,4,5,6 gibi rakamsal seçenekler de çıkabiliyor. Burada tüm değerleri tek tek denemek gerekebilir. Yeter ki "Disabled" olmasın.

Harddiskinizi , DVD veya CD writer cihazından ayırın ve yanlız bırakarak bağlayın. Ama DVD ile CD aynı kabloda olabilir.

Alıntıları Göster
    Sağol arkadaşım hemen deniyorum.

• quote:

Sağol arkadaşım hemen deniyorum.

Alıntıları Göster
    DMA durumunu Windows' ta iken görmek için ise ;

"Start" > "Programs" > "Accessories" > "System Tools" > "System Information"

Burada Sistem Bilgisi bölümünde bilgisayarınız ile ilgili tüm açıklayıcı bilgileri görebilirsiniz.

"Hardware Resources" altında "DMA" ve "I/O" seçenekleri altındaki açıklamalara bakın. Hepsinde durum "OK" ise bir problem yok demektir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.