Şimdi Ara

DVD Yazma Sorunu ( ÇÖZÜLDÜ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • oncelıkle Selamunaleykum arkadaslar. sorunumu kısaca dıle getırıcem. bılgısayarımda dvd surucum var ve alalı 1 yıl dahı olmadı oncelerde cok rahat kullanabılıyordum ama bellı bı zaman sonra cd / dvd lerı okuyorum ancak malesef yazamıyorum. yazmaya calıstıgımda acılıs metnı yazılıyor dıyor ve olece kalıyor. sorunum yazma programlarıyla ılgılı degıl cok program denedım. ve mıcrosoftan dvd okuma ve yazma sorun gıderıcıyı yukledım ve analız ettırdım bıde ne gorım dvd surucumun yazma ozellıgı yokmus :S ama onceden yazabılıyordum :S:S arkadaslar yardım edın napıcam?

BilgiAlanı Değer
    Optik Sürücü Özellikleri
    Aygıt Tanımı TSSTcorp CDDVDW SH-S223B
    Seri Numarası 0i2345A789ULMNOP
    Firmware Revizyonu SB01
    Arabellek Büyüklüğü 2 MB
    Bölge Kodu 2
    Kalan Kullanıcı Değişikliği 4
    Kalan Satıcı Değişikliği 4

Desteklenen Disk Türleri
    BD-ROM Desteklemiyor
    BD-R Desteklemiyor
    BD-RE Desteklemiyor
    HD DVD-ROM Desteklemiyor
    HD DVD-R Desteklemiyor
    HD DVD-RW Desteklemiyor
    DVD-ROM Okuma
    DVD+R9 Dual Layer Okuma + Yazma
    DVD+R Okuma + Yazma
    DVD+RW Okuma + Yazma
    DVD-R9 Dual Layer Okuma + Yazma
    DVD-R Okuma + Yazma
    DVD-RW Okuma + Yazma
    DVD-RAM Okuma + Yazma
    CD-ROM Okuma
    CD-R Okuma + Yazma
    CD-RW Okuma + Yazma

Optik Sürücü Nitelikleri
    Buffer Underrun Protection Destekliyor
    C2 Error Pointers Destekliyor
    CD+G Destekliyor
    CD-Text Destekliyor
    Hybrid Disc Desteklemiyor
    JustLink Destekliyor
    LabelFlash Desteklemiyor
    Layer-Jump Recording Destekliyor
    LightScribe Desteklemiyor
    Mount Rainier Desteklemiyor
    S.M.A.R.T. Destekliyor
    CSS Destekliyor
    CPRM Destekliyor
    AACS Desteklemiyor
    VCPS Desteklemiyor
    BD CPS Desteklemiyor

aygıtımın bılgılerı bunlar lutfen yardımcı olun ? :(

ÇÖZÜM

Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olmasın ama sorunumu çözdüm. Çözümünü kısaca yazıyım işine yarayan arkadaşlar olacaktır.

Sürücüyü ilk önce pc den çıkartın içini dikkatlice açın. isterseniz içini açmışken lenside temizleyin. Göz kenarlarında benimkine örnek olarak 3 tane büyük vida var onlar bende sorun varken sağ yönüne doğru sıkılanmıştı bende tam tersini yaparak sol yönüne doğru sıkıladım korkmayın vida çıkar diye iyice sola doğru döndürün en sonunda sıkılanıyor zaten. bu 3 vida harici sürücünün motor kısmını aşşağı yukarı esneten vidalar var 2 tane onlarıda gevşetin ama fazla değil. Sonra güzelce toplayın ve deneyin. benim şuan eskisinden daha iyi ve hızlı çalışıyor diyebilirim. Önceki ayarlar fabrika çıkışıydı aklınızda sorular kalmasın. Yaklaşık 5-6 aydır bu sorun delirtmişti beni tam çöpe atıcaktım artık son bikez daha deneme yanılma yöntemiyle denedim tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranzerr -- 17 Mayıs 2011; 18:30:22 >

• aygıt yöneticisinden dvd rw bul sürücüyü bul kaldır de sonra donanım değişikliğini arattır kendisi bulsun birde öyle deneyin
  • malesef kardesım suan denedım fakat sonuc aynı. baska onerınız varsa deneyebılırım kardesım
  • ya bnm bu dvd aygıtım DVD-Ram olarak gorunuyor artık eskıden boyle degıldı yuzlerce dvd yazdım ama suan Ram olmus :S
  • Sistemi geri yüklemeyi dene. Sorun yazılımsal gibi.
  • bu sorun ne zamandır devam edıyor pek bılmıorum ama sıstemı 8 gun gerıye aldım fakat gene cozulmedı :S nedır bu yaa ...
  • Öncelikle geçmiş olsun demek isterim. Sanırım (%90) DVD sürücün arızalı. Genel sıralamaya göre bunların bozulma sırası şöyledir.
    1- DVD yazmama
    2- DVD okumama
    3- CD yazmama
    4- CD okumama (yani çöpe atma safhası)
  • dvd lerde genelde olan bir sorun, googldan bakarsan hiçte yalnız olmadığın görürsün. bende bu grup arasındayım 2 yıl sorunsuz kullandıktan sonra önce dvd yazmamaya sonra okumamaya sonra cd yazmamaya sonra okumamaya ve en sonda mistik 33 dediği gibi çöpe kadar gitti. lensi temizleme, firmware güncellemesi hiçbiri işe yaramıyor. eğer garantisi varsa garantiye gönder derim yoksa yakında tamamen işlevini yitirecek gibi.
  • arkadaslar cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederım. yanlız bısey daha eklemek ıstıyorum. normalde aygıtımın yazma yetenegı var ama yazamadıgı ıcın ben sorunun bozuldugundan dolagı oldugunu pek dusunmuyorum. galıba aygıtın yazma yetenedıgını wındows algılamıyor. regedıt gırdılerınden duzelebılecegı kanısına vardım yanlız nettede pek fazla bısey bulamadım ıcınızde regedıt gırdı kayıtlarından anlayan arkadaslarımız varsa konuya bıkac bılgı eklemesını rıca edıyorum..
  • Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olmasın ama sorunumu çözdüm. Çözümünü kısaca yazıyım işine yarayan arkadaşlar olacaktır.

Sürücüyü ilk önce pc den çıkartın içini dikkatlice açın. isterseniz içini açmışken lenside temizleyin. Göz kenarlarında benimkine örnek olarak 3 tane büyük vida var onlar bende sorun varken sağ yönüne doğru sıkılanmıştı bende tam tersini yaparak sol yönüne doğru sıkıladım korkmayın vida çıkar diye iyice sola doğru döndürün en sonunda sıkılanıyor zaten. bu 3 vida harici sürücünün motor kısmını aşşağı yukarı esneten vidalar var 2 tane onlarıda gevşetin ama fazla değil. Sonra güzelce toplayın ve deneyin. benim şuan eskisinden daha iyi ve hızlı çalışıyor diyebilirim. Önceki ayarlar fabrika çıkışıydı aklınızda sorular kalmasın. Yaklaşık 5-6 aydır bu sorun delirtmişti beni tam çöpe atıcaktım artık son bikez daha deneme yanılma yöntemiyle denedim tavsiye ederim.

• eğer çok fazla dvd yazıyorsan bulduğum çözüm kalıcı olmayacaktır.her dvd nin bir ömrü vardır.yazma ömrü dahada azdır.dvd in yazma eylemeni tekrar bıraktığı zaman çöpe atma bir süre daha film izleme yada bişeyler yükleme için kullanabilirsin.
  • Arkadaşların dediği gibi yazma ömrü bitmiştir tabi burada garip olan 1 yıl dahi olmamasi ayrica yazilimsal bir sorun olduğunuda düşünmüyorum.
  • Cd yazmada konu öncelikli olarak yazılım harici olarak 3 donanıma bağlıdır. Harddisk , anakart ve sürücü. Kopyalama ve yazma işlemlerinde yazılım harici bir sorun ise bunu hemen sürücüye mal etmek yanlıştır. İşletim sistemi düzenli çalışıyorsa ve fotmat attıktan sonrada devam ediyorsa hardiskte sorun olması uzak bir seçenektir. Anakart ve sürücü seçenekleri kalıyor geriye. İmkanınız var ise bir başka sürücü takarak kopyalama işlemini deniyiniz. Eğer ki sorun devam ediyorsa anakartınız sorunlu demektedir.

Pc nizde usb den bağlı cihazlarda arasıra algılama ve takılma sorunlarınızda var ise sorununuzun sebebi kesinlikle anakarttır...
  • dwd rw lerin hepsinin bi cd dwd yazma ömrü vardır bu rakamın üstüne çıkıldığı zaman dwd bu yeteneğini kaybeder kullandığınız marka bunda etkilidir ,,
  • dvdni baska pcde dene.. en azından yazılımsal mi donanımsalmı ogrenmiş olursun
  • Cevaplarınız için teşekkürler sorunum çözüldü. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar konuyu tekrar gözden geçirebilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.