Şimdi Ara

DX 10.1 geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazilarimiz bilsede gene de bu bilgiyi bilmeyenlere aktarmak isterim...

Microsoft bu ay içersinde yayınlanacak bir yama ile Directx 10 sürümünü Directx 10.1 ' e çıkartıyor. Peki bu sürümdeki yenilikler ne?

Yeni gelecek sürümdeki esas değişim, grafiklerden ziyade, daha çok ses standartları ile ilgili. Bu yeni sürümde DirectSound yerine XAudio 2 geliyor. XBox 360'ta kullanılan teknoloji ile neredeyse aynı olan bu teknolojinin bize kazandırdığı en büyük özellikler; sesleri olabildiğince temizlemesi ve bunları bir çok kanaldan dışarıya yayması. Ayrıca 5.1 ve 7.1'ye de tam destek veriyor.

Ayrıca çok çekirdekli işlemciler de yaşanan sorunları düzelten Directx 10.1, CPU'nun daha verimli çalışmasını sağlıyor. Bu da oyunlarda veya diğer işlemlerimiz de daha çok performans alacağımız anlamına geliyor.

DirectX 10.1 bunları barındırırken gelecek aylarda neler olabileceğine dair Microsoft bazı ipuçlarınıda vermeyi ihmal etmemiş: Shader Model 4.1, Directx 10 ile Shader Model 4 gelmişti. Yeni versyonlar ile Shader Model 4.1 in gelmeside olası.

Alintidir
    Kaynak: www.hardwarena.com
    Haber Tarihi: 2007-08-02

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Ultimate Gamer_ -- 7 Ağustos 2007; 21:57:30 >

• İyi yenilikler geliyormuş Performans artışını merak ettim şimdi
  • Peki bu dx 10.1 i 8800 GTX ler destekliyecek mi ? Veya Shader Model 4.1 i ...
  • Dx10 kartları güme gitti yani 8800GTX alanlara geçmiş olsun 4 ay geçmeden kartlar eskidi
  • Xp unutuldu dx9 ciddiye alınmıyor artık,destekleyen oyunları zaten 5+1 7+1 oynayabiliyorduk bilmediğimiz bir şey çıkarsınlar eskileri pişirip pişirip önümüze koymaya başladılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Locker

Dx10 kartları güme gitti yani 8800GTX alanlara geçmiş olsun 4 ay geçmeden kartlar eskidi

Ben de tam ekran kartı alıcaktım 8800 GTX şimdi almıyayım mı kartı yani...ee ne zaman alıcaz ya bu ekran kartlarını...
  • quote:

Orjinalden alıntı: engintunbel

quote:

Orjinalden alıntı: Locker

Dx10 kartları güme gitti yani 8800GTX alanlara geçmiş olsun 4 ay geçmeden kartlar eskidi

Ben de tam ekran kartı alıcaktım 8800 GTX şimdi almıyayım mı kartı yani...ee ne zaman alıcaz ya bu ekran kartlarını...

Boşwer kart almayı paramızı biriktirelim Dx12 kartlar çıkınca onlardan alırız artık

• grafikten ziyade ses içinse bu 10.1
    o zaman XT ve GTX sahipleri çok üzülmesinler
  • forever dx9
  • cikarsinlar artik dx20 falanda cikar yakinda zaten hic bir sekilde yanilmiyorum
  • o zaman bu ses içinse GTX sahipleri birşey kaybetmiyecek...
  • Hakikaten, DX10.1 buradaki 0.1'lik fark sesle alakalı bir değişiklik olduğuna göre grafik kartlarını ilgilendiren bir şey değil.

DirectSound yerine XAudio 2 geldiği söyleniyor.
    Bu durumda ses kartlarını ilgilendiren bir şey olsa gerek.

Şimdi aklıma şu soru geldi:
    Acaba ses kartlarının da grafik kartlarda olduğu gibi DirectX DirectSound
    desteği varmıydı veya olacak mı yada olmalımı ?

Edit: "i" harfi ve smiley eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tigertiger -- 7 Ağustos 2007; 22:39:56 >
  • bu kadar yeni dx10 cıkmısken ki daha oyun bile yok dx10.1 cıkmaz cıksada ust seviye kartlarda destekler belkide kartlardaki ses bolmunu aktif eden yama gibi birseydir
  • Bu DX olayını donanımsal olarak değilde yazılımsal olarak geliştirseler tam süper olacak
  • Sanirim suruculerle telafi edilecek. Simdi onu arastiriyorum...
  • DX 10.1 will also have some updates to the graphics subsystem, such as moving to Shader Model 4.1.

Bu cumleye gore demek ki Dx10.1 yazilimsal bir dosyadir. Zaten devaminda download etmek icin link veriliyor.
  • ya bu dangalaklar dex 10.1 cikaracagina xp ye dx 10 cikarsalar

bunlarin yaptigi tamamen adilik
  • Şimdi benim q6600ün performansı da bir miktar artacak. Çünkü genelde kimse oyunlarda e6850 yerine q6600 önermiyordu. Belki yakında birşeyler değişir
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Ultimate Gamer_

DX 10.1 will also have some updates to the graphics subsystem, such as moving to Shader Model 4.1.

Bu cumleye gore demek ki Dx10.1 yazilimsal bir dosyadir. Zaten devaminda download etmek icin link veriliyor.

Eğer yazılımsal olursa çok iyi

Dostum yazının tam kaynağını verebilirmisin inceleyelim bi
  • quote:

Orjinalden alıntı: m@trix

forever dx9

çok komiksin .. forever dx7
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.