Arkadaşlar bildiğiniz üzere, yeni gümrük kanununda 200 euroya kadar olan alışverişlerimiz gümrüğe takılmadan geçiyor. şimdi sorun şurda acaba 199$ tutarında olan xbox 360 s gümrüğe takılır mı? takılırsa vergisini ödeyip alabiliyor muyuz? ya da satıcıyla görüşüp düşük fatura mı kestireceğiz? bu konunun cevaplanmasıyla faiş fiyatlı satışları durduracağımıza inanıyorum.
%100 gümrüğe takılır. Ayrıca vergisini ödemeye kalksan astarı yüzünden pahalı olur. Forumdan Play-Asia'dan kinect alan birisi kargo dahil fiyatı 150 euroyu geçtiği için aleti gümrükte kalmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 200 tl üstünde para istemişlerdi. Anlayacağın bu tarz bir işe karışmak çok riskli. O kanun bu arada 150 euro değil miydi?
pardon hocam 200 euro değil 200$ olacakmış, ben de şimdi farkettim. yani sonuç itibariyle bi dünya para da bayılabiliriz öyle mi? peki neye göre gümrüğe takılıyor? sonuçta 200$ tutmuyor? bunun bir standartı yok mu?
quote:
Orijinalden alıntı: oktay917
pardon hocam 200 euro değil 200$ olacakmış, ben de şimdi farkettim. yani sonuç itibariyle bi dünya para da bayılabiliriz öyle mi? peki neye göre gümrüğe takılıyor? sonuçta 200$ tutmuyor? bunun bir standartı yok mu?
bıldıgım kadarıyla yok burası turkıye ınsanın basına hersey gelebılıo kafalarına esen faturayı bındırıolar adama
aslında ebay dan daha önce bu tarz bi alışveriş yapan dostlar varsa bilgilerini paylaşsalar dha açıklayıcı bi sonuca varabiliriz.199 dolar olan bi paket için 200 dolar sınırı varsa ve bu sınırın altında fatura bedeli için benden vergi talep ederlerse mahkemeye veririm :)
peki bu adamlar amerikadan hediye olarak gösterip gönderseler ne sorun olur? bence bunun bir yolu olmalı, türk aklı bunun da üstesinden gelecektir:)
quote:
Orijinalden alıntı: oktay917 peki bu adamlar amerikadan hediye olarak gösterip gönderseler ne sorun olur? bence bunun bir yolu olmalı, türk aklı bunun da üstesinden gelecektir:)
ebay deki satıcıyla görüş fiyatı faturaya düşük göstersen örn. 150$ gibi ozaman çok dikkat etmezlerse takılmaz.
çok dikkat etmezlerse derken? ya adam arkadaşım bana hediye gönderiyor, hediye gümrüğe takılır mı?
quote:
çok dikkat etmezlerse derken? ya adam arkadaşım bana hediye gönderiyor, hediye gümrüğe takılır mı?
Takılabilir.
neye dayanarak gümrükte durdurabilirler ki? adam 100$ belirtti yolladı. türkiye fiyatıyla mı kıyaslayacaklar?
Takılacak falan diyenlere aldırma, bi tanıdık, kuzen amcolu değil bizzat BEN neler geçirdim o gümrükten
hocam 3 hafta kadar önce ebayden sipariş verdim kutu büyük oldugu için ve 300 euro fiyat üstünde yazılı oldugu için gümrüğe takıldı. 200 lira vergi olayı yalan. %18 vergi ödersin yani vergi alıcagın aletin fiyatına göre değişir. gümrükte tanıdıgımız vardı onla gittik arkadaşlarıyla konustu onun sayesnde vergi ödemedik. 700 lirata 4gb + kinect almış oldum. ama 50 lira için bu kadar zaman beklenirmi o ayrı bi durum.
o zaman 200$ altı gösterilip alınabilir. sıkıntı yok yani. peki ben mardindeyim bu ürün takılırsa istanbulda mı takılacak?
quote:
o zaman 200$ altı gösterilip alınabilir. sıkıntı yok yani. peki ben mardindeyim bu ürün takılırsa istanbulda mı takılacak?
hiç belli olmaz açıkcası böyle büyük birşeyi ordan almanızı tavsiye etmiyorum.. takılma ihtimali öylede var.
Bene ps3 getirttim satıcıyla konusduk paketin üzerine 40 poundluk hediyedir diye yazdı güzelcede kapladı hiç sorun olmadı .Burası kktc ama türkiyeyi bilemeyeceğim
kktcyle buranın gümrük yasaları farklı olabilir ama ben hala 100$ yazınca gönderici gelir diyorum. biraz gaza gelsem siparişi verecem de yemiyor henüz:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme