Şimdi Ara

E2160@3100Mhz yorum lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

daha iyi sonuçlar için tavsiyeler veya mevcut durum için değerlendirme yapacak arkadaşlara teşekkürler.. (ucuz yollu cpu soğutma tavsiyesi de istiyorum, önerdiğiniz soğutucuyla nerelere çıkarım tahmini onu da belirtirseniz sevinirim)

bir başka soru da ram hakkında..
    team extreme dark default 4-4-4-12@800 ramlerimi şu an 2.2v ile 5-5-5-15@1030mhz de kullanmaktayım. FSB:DRam=2:3
    acaba bu ramleri 4-4-4-12 800de kullanmak daha mı iyi olur? veya FSB:Dram=1:1 690mhz kullanmak? (690 kullanınca timingler düşürülebilir bir nebze daha belki, denemedim)

ram hakkında biraz genel bir soru oldu sanırım ama öğrenmeye çalışıyorum..

• 1030 5-5-5-15 veya 800 4-4-4-12... bunu günlük kullanacaksan everest ile okuma-yazma-gecikme testleri yaptır. hangisi daha başarılıysa onu kullan.

soğutucu tavsiyem thermaltake big typhoon veya thermalright 120 extreme (120mm performans fan).. ikisiylede 3.6 3.7 görürsün... hatta sıcaklık problemin çözülür işlemcin takılır o derece yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: hzrcn

1030 5-5-5-15 veya 800 4-4-4-12... bunu günlük kullanacaksan everest ile okuma-yazma-gecikme testleri yaptır. hangisi daha başarılıysa onu kullan.

soğutucu tavsiyem thermaltake big typhoon veya thermalright 120 extreme (120mm performans fan).. ikisiylede 3.6 3.7 görürsün... hatta sıcaklık problemin çözülür işlemcin takılır o derece yani
    benimde 3.12 ghz stok fanla ve kuzey köprüsüne voltaj vermeyi bulamadım bu asus un menüsünde bu kadar detaylı o.c bios u olurmu yawws

• quote:

1030 5-5-5-15 veya 800 4-4-4-12... bunu günlük kullanacaksan everest ile okuma-yazma-gecikme testleri yaptır. hangisi daha başarılıysa onu kullan.

1030 5-5-5-15 çok daha başarılı çıktı.. teşekkürler

o dediğin soğutucular pahalı gibi ya değer mi o paraya düşünmek lazım..

• quote:

Orijinalden alıntı: shearforce

1030 5-5-5-15 çok daha başarılı çıktı.. teşekkürler

o dediğin soğutucular pahalı gibi ya değer mi o paraya düşünmek lazım..

Alıntıları Göster
    İşlemciniz o voltajla iyi bile gitmiş.Biraz daha voltaj vermeniz daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır..
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yarimpower

İşlemciniz o voltajla iyi bile gitmiş.Biraz daha voltaj vermeniz daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır..
    Kolay gelsin..

Alıntıları Göster
    sıcaklık problem olmasa keşke de versem
    teşekkürler
  • quote:

sıcaklık problem olmasa keşke de versem
    teşekkürler

Alıntıları Göster

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100800149

89YTL...Oldukça başarılı olduğunu biliyorum ama fazla gelebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100800149

89YTL...Oldukça başarılı olduğunu biliyorum ama fazla gelebilir.

Alıntıları Göster
    HZRNC usta sistemindeki MSI RX3850 @ 750/1800 demişsin.1800 demek 900*2 mi demek yoksa direkt olarak 1800 mü oluyor.bendede var bende 1000 oluyor oc ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: msamy

HZRNC usta sistemindeki MSI RX3850 @ 750/1800 demişsin.1800 demek 900*2 mi demek yoksa direkt olarak 1800 mü oluyor.bendede var bende 1000 oluyor oc ile.

Alıntıları Göster
    1800 efektif.. 900*2.. 900 üstünde oyundan atıyor benim kart..

ayrıca soğutucu olarak: akasa ak965 tavsiye ederim düşük bütçede (40 ytl)

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd96787#tablnk

kendim içinde bu sogutucuyu düşünmeye başladım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hzrcn -- 5 Ocak 2008; 17:39:35 >

• quote:

1800 efektif.. 900*2.. 900 üstünde oyundan atıyor benim kart..

ayrıca soğutucu olarak: akasa ak965 tavsiye ederim düşük bütçede (40 ytl)

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd96787#tablnk

kendim içinde bu sogutucuyu düşünmeye başladım..

Alıntıları Göster
    Soğutucu Olarak Bunu Öneririm Uygun Fiyatlı Performanslı
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0217

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylpc -- 5 Ocak 2008; 17:42:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ylpc

Soğutucu Olarak Bunu Öneririm Uygun Fiyatlı Performanslı
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0217

Alıntıları Göster
    soğutucuya o kadar para vermektense o parayı e6750 gibi bi işlemciye verip daha iyi performans almak daha mantıklı değil mi? yanlış mı düşünüyorum?
    e2160ı 3.5ghzte çalıştıracağına soğutucu parasıyla (aşağı yukarı) e6750 alırsın 3.2de güzel güzel kullanırsın... tabi 40liralık soğutucuyla 3.5 görürsün diyorsanız o başka..

• quote:

soğutucuya o kadar para vermektense o parayı e6750 gibi bi işlemciye verip daha iyi performans almak daha mantıklı değil mi? yanlış mı düşünüyorum?
    e2160ı 3.5ghzte çalıştıracağına soğutucu parasıyla (aşağı yukarı) e6750 alırsın 3.2de güzel güzel kullanırsın... tabi 40liralık soğutucuyla 3.5 görürsün diyorsanız o başka..

Alıntıları Göster
    stok fanla 3.2ghz ben kullanıyordum. 400*8 şeklinde yahut 355*9 . çarpan ayarıyla oynayıp oynayamamana ve ramine göre bunu ayarlarsın.
    voltaj 1.4375, fsb +0.1 gmch +0.1 ,anakart p35c ds3r gerisi önemli değil. iyi bir fanla da günlük 3.52 de kullanabildim max.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: shearforce

e6750 stok fanıyla 3.5Ghz de max kullanılabilir ama fiyatı da 210 liranın altına hiç inmedi ikinci elde. Bunu da stok fanıyla 3.2Ghz de kullanabiliyoruz. Bu durumda aradaki fiyat farkı demiyim fiyat katı(2kat) gayet fazla oluyor. Arkadaşa kesinlikle soğutucuya para vermemsini öneriyorum .3.2Ghz de günlük stok fanla kullanabilir yukarıda yazdığım değerlerle. Tabi anakart da önemli ama sanmıyorum şaşacağını skorların. 300mhz için değmez o kadar soğutucu parası.

• quote:

Orijinalden alıntı: hiickimse

quote:

e6750 stok fanıyla 3.5Ghz de max kullanılabilir ama fiyatı da 210 liranın altına hiç inmedi ikinci elde. Bunu da stok fanıyla 3.2Ghz de kullanabiliyoruz. Bu durumda aradaki fiyat farkı demiyim fiyat katı(2kat) gayet fazla oluyor. Arkadaşa kesinlikle soğutucuya para vermemsini öneriyorum .3.2Ghz de günlük stok fanla kullanabilir yukarıda yazdığım değerlerle. Tabi anakart da önemli ama sanmıyorum şaşacağını skorların. 300mhz için değmez o kadar soğutucu parası.

Alıntıları Göster
    E6300 ü stok fanla 1.68@3.3 Ghz ile kullanıyorum48 derece ile. E6750 stok fanla rahat 3.6 Ghz de günlük kullanırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Bomanti

E6300 ü stok fanla 1.68@3.3 Ghz ile kullanıyorum48 derece ile. E6750 stok fanla rahat 3.6 Ghz de günlük kullanırsın

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Bomanti

Bu dediğin pek inandırıcı gelmedi, nerdeyse %100 oc stok fanla öyle mi? sendeki özel üretim filan olmalı, kasanın içi açık ve monitör beraber 3.3Ghz yarım saat orthos testi koymazsan da inanma ihtimalim sıfırın altında on ben de e2160 ı stok fanla 5Ghz kullanıyorum ama çaktırmıyorum

• quote:

quote:

Bu dediğin pek inandırıcı gelmedi, nerdeyse %100 oc stok fanla öyle mi? sendeki özel üretim filan olmalı, kasanın içi açık ve monitör beraber 3.3Ghz yarım saat orthos testi koymazsan da inanma ihtimalim sıfırın altında on ben de e2160 ı stok fanla 5Ghz kullanıyorum ama çaktırmıyorum

Alıntıları Göster
    bende e2140 i 3400 3dmark 2006 test ettim reset atmadı.gÜNlük 3300 lerde kulanıyorum m0 revisyon benımkisi

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hiickimse

quote:

Arkadaşım inanmıyorsan buraya bakabilirsinhttp://forum.donanimhaber.com/m_20052450/mpage_2/key_/tm.htm su an işlemcim 3.3 GHz de stabil çalışıyor geçen gün yaklaşık 7-8 saat call of oynadım bana mısın demedi hemde stock fanla. Yakında 3.4 hatta 3.5 Ghz denemek istiyorum da stock fanla olmaz gibime geliyor. Ayrıca bu kadar destek aldığım bir sitede yalan söylicek durumum yok

He bu arada oraya 1.68 yazmışım 1.86 olacak o :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bomanti -- 7 Ocak 2008; 5:24:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bomanti

quote:

Orjinalden alıntı: hiickimse

quote:

Arkadaşım inanmıyorsan buraya bakabilirsinhttp://forum.donanimhaber.com/m_20052450/mpage_2/key_/tm.htm su an işlemcim 3.3 GHz de stabil çalışıyor geçen gün yaklaşık 7-8 saat call of oynadım bana mısın demedi hemde stock fanla. Yakında 3.4 hatta 3.5 Ghz denemek istiyorum da stock fanla olmaz gibime geliyor. Ayrıca bu kadar destek aldığım bir sitede yalan söylicek durumum yok

He bu arada oraya 1.68 yazmışım 1.86 olacak o :)

Alıntıları Göster
    @hiickimse teşekkürler tavsiyeler için bana da o kadar soğutucu parası vermek mantıklı gelmiyor..
    1.4375v ile 3.2ghz yaptığımda denemedim ama sıcaklıklar 70i görür orthosla kastığımda, normal midir ?
    bakıyorum, tam yükte 45derecelerde falan kullanıyorlar o kadar soğutucu falan alıp onu anlamıyorum ben de... madem aldın işlemcinin hakkını ver 70e kadar yolu var sıcaklığın.. bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum...

• quote:

@hiickimse teşekkürler tavsiyeler için bana da o kadar soğutucu parası vermek mantıklı gelmiyor..
    1.4375v ile 3.2ghz yaptığımda denemedim ama sıcaklıklar 70i görür orthosla kastığımda, normal midir ?
    bakıyorum, tam yükte 45derecelerde falan kullanıyorlar o kadar soğutucu falan alıp onu anlamıyorum ben de... madem aldın işlemcinin hakkını ver 70e kadar yolu var sıcaklığın.. bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum...

Alıntıları Göster
    denedim 1.44v ile 355*9=3200mhz stabil çalıştı.. hala da çalışıyor..
    ama 76dereceyi gördü Tjunction.
    idle da 31-32 derece tam yükte 76... biraz garip gibi değil mi..

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

hayır değil çalışmadığı zaman çarpan 6x ya düşer ve voltaj da düşer massaüstü işlemlerde de kullanım da çok azdır.

Sen test yaparken full yükte voltaj çarpan vs herşey artar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.