Şimdi Ara

E8400 Sıcaklık Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemcim 3.0 GHz. Ama OC ile ayarladık hız ayarını. Everest Ultimate Edition ile yük altında iken 90-95 dereceye ulaştığını görüyorum. Masa üstünde standart 64-70 derece arası dolaşıyor. Yanıcak diye korkuyorum. Şimdi Overclock ayarlarını default yapın diceksiniz. Bir işe yaramıyor ha OC'li ha OC'siz. Aynı sorun.

Ve kasa temizliğime çok önem veririm. Yan tarafda 18cm'lik fan var. İşlemci ve anakarta ısı düşüşü sağlıyor. Egsoz fanı 12cm ve ön panelde 8cmlik fan var. Kısaca çok havadar bir kasam var..
    İşlemci fanı: OCZ Vendetta soğutucusuna sahibim.

Sizce bu ısı anormalmi değilmi ? İşlemci kendi standart ısısıysa kendine zarar vermeyebilir ancak anakartı eritcek diye korkuyorum. Programında hata olacağını sanmıyorum..

Yardımlarınızı bekliyorum
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Termal Macun diyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

Termal Macun diyorum :)
    Her türlü bakımım var.. Macunumda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fix-eD

Her türlü bakımım var.. Macunumda var

Alıntıları Göster
    İmzandaki anakart ile sorunsuz çalışıyor olması lazım E8400'ün...

Soğutucunun montajını kontrol etmen de fayda var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

İmzandaki anakart ile sorunsuz çalışıyor olması lazım E8400'ün...

Soğutucunun montajını kontrol etmen de fayda var...

Alıntıları Göster
    Sorun 3-4 gündür var. Hiç bir sorunum yok bilgisayarımla. Ama sıcaklık çok tedirgin ediyor beni. Plaketin tam oturduğunuda kontrol ettim. Oynatmaya çalıştığımda anakartta oynuyor. Hiç oynamıyor. Ve macunda sıktım üstüne. Tam işlemciyle temas halinde bakır plaket.
  • quote:

Sorun 3-4 gündür var. Hiç bir sorunum yok bilgisayarımla. Ama sıcaklık çok tedirgin ediyor beni. Plaketin tam oturduğunuda kontrol ettim. Oynatmaya çalıştığımda anakartta oynuyor. Hiç oynamıyor. Ve macunda sıktım üstüne. Tam işlemciyle temas halinde bakır plaket.

Alıntıları Göster
    Intel'in E8XX serisi işlemcileri piyasaya ilk çıktıklarında bu tip şikayetler çoktu ve buna neden olarak işlemcinin ısı sensörlerinin değerleri yanlış okuduğu vb gibi konular çokca konuşulup tartışıldı fakat yaptığım araştırmalarda bu konuda kesin bir şeye ulaşamadım. Ben E8200 ve Gigabyte p31-ds3l ikilisini kullanıyorum ve işlemciyi piayasaya ilk girdiği günlerde almıştım. Isı değerlerim ocsiz çalışan uygulamalara göre 40-60 arası geziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: K@ptan41

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Herşeyi denedim diyebilirim kardeş... Formatlamadan sonra oyunlar 60-70 derece oluyordu.. Ama programları yükledikce hani aktif olan programlar varya saatin yanında onlar bi hayli fazla şuan 21 tane işlem açık onlarıda göze aldım msconfig yapıp hepsini kapattım.. Biraz yükden kalkmıştı ama silk road veya asassin's creed de 90-95 hatta 100 dereceye ulaşıyor. Anakartın board ına zarar gelmez dimi ?

Macun için çok uğraştım. Tam oturduğuna eminim. Fan bloğu oynamıyor bile anakartla kenetlenmiş durumda. OCZ Vendetta işlemci soğutucusunu kullanıyorum. Her 2 VGA işlemciside ısınıyor. 50 dereceye ulaşıyor. Bilgilere göre 25-30 dereceye ulaşması gerek. Anlamadım ben bu durumu. Ama sıvı soğutmaya geçicem en yakında. Sadece neden olduğunu öğrenmek istedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fan sorunu
    3 ay önce açıldı
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    İ7 8700K Sıcaklık Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Herşeyi denedim diyebilirim kardeş... Formatlamadan sonra oyunlar 60-70 derece oluyordu.. Ama programları yükledikce hani aktif olan programlar varya saatin yanında onlar bi hayli fazla şuan 21 tane işlem açık onlarıda göze aldım msconfig yapıp hepsini kapattım.. Biraz yükden kalkmıştı ama silk road veya asassin's creed de 90-95 hatta 100 dereceye ulaşıyor. Anakartın board ına zarar gelmez dimi ?

Macun için çok uğraştım. Tam oturduğuna eminim. Fan bloğu oynamıyor bile anakartla kenetlenmiş durumda. OCZ Vendetta işlemci soğutucusunu kullanıyorum. Her 2 VGA işlemciside ısınıyor. 50 dereceye ulaşıyor. Bilgilere göre 25-30 dereceye ulaşması gerek. Anlamadım ben bu durumu. Ama sıvı soğutmaya geçicem en yakında. Sadece neden olduğunu öğrenmek istedim

Alıntıları Göster
    İşlemcinin bu kadar ısınması normal değil.
    1- Bios ayarlarını kontrol et
    2- Soğutucu üzerindeki fan devirinin anakart tarafından kontrol edilmediğinden emin ol.
    3- İşlemciyi çıkart ve pinlerde eğilme veya arada toz vb. bişey olmadığından emin ol.
    4- Bios u güncelle dicem ama düşük bi ihtimal birden oldu diyorsun.
    5- Programların düzgün çalıştığından emin ol. Oradaki değerler doğrumu başka programlarla teyid et
    6- Çok sağlam bir vürüs bulaşmış olabilir.Prescott zamanında böyle bi virüs vardı.
    7- İşlemciyi ve soğutucunu başka bir pc de dene, anakartta sorun olabilir.
    8- Umarım işlemcin C0 revizyon değildir :) C0 lar biraz fazla ısınır.Ama seninki kadar değil tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: alidarkstone

2- Soğutucu üzerindeki fan devirinin anakart tarafından kontrol edilmediğinden emin ol.
    3- İşlemciyi çıkart ve pinlerde eğilme veya arada toz vb. bişey olmadığından emin ol.
    5- Programların düzgün çalıştığından emin ol. Oradaki değerler doğrumu başka programlarla teyid et
    6- Çok sağlam bir vürüs bulaşmış olabilir.Prescott zamanında böyle bi virüs vardı.
    8- Umarım işlemcin C0 revizyon değildir :) C0 lar biraz fazla ısınır.Ama seninki kadar değil tabi

Alıntıları Göster
    Kardeşlerim sorun çözülmüştür. Yan kapakdaki fanı egsoz fanıydı. Ama ayağım üşüyor diye ben onu içeri üflesin olarak çevirdim Daha etkili olur sandım. Ama değilmiş Herşey çözüldüüüü

• quote:

Orijinalden alıntı: alidarkstone

Alıntıları Göster
    Ama yine de yan kapakta fan olmasa dahi bu sıcaklıklara çıkmaması gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp@wn -- 25 Mart 2010; 20:30:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

Ama yine de yan kapakta fan olmasa dahi bu sıcaklıklara çıkmaması gerekir

Alıntıları Göster
    Sanki sıcaklık sensörlerinde hata olabilir gibi bir fikir geldi aklıma
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiLo!

Sanki sıcaklık sensörlerinde hata olabilir gibi bir fikir geldi aklıma

Alıntıları Göster
    E8400 Stok fanla Oc yok 3.0 Ghz de.

E8400 Sıcaklık Problemi

• quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

E8400 Stok fanla Oc yok 3.0 Ghz de.

E8400 Sıcaklık Problemi

Alıntıları Göster
    Adamlar yapmışlar bir bildikleri vardır.. Ben aklımca bişi yapmaya çalıştım. Size çok teşekkür ederim ençokda alidarkstone abime

• quote:

Adamlar yapmışlar bir bildikleri vardır.. Ben aklımca bişi yapmaya çalıştım. Size çok teşekkür ederim ençokda alidarkstone abime

Alıntıları Göster
    Bende E4600 e yaptım:3 ghz core 1 34 diğeri 33 - 32 değişiyor Max 45 gördüm bende..

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

Bende E4600 e yaptım:3 ghz core 1 34 diğeri 33 - 32 değişiyor Max 45 gördüm bende..

Alıntıları Göster
    105 dereceyi görmüşüm ben
  • quote:

dostum sen ciddimisin ! hemde özel fanla , kapatıp elini falan bi değdir bakalım fana gercekten o kadar sıcakmı , bende bi üstü e8500 var overclock ihtiyacı hisetmediğim için stok fanla kullanıyorum ki onuda low hıza aldım 920devirde makine beklemede 26C yüktede en fazla 53C gördüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavador

quote:

dostum sen ciddimisin ! hemde özel fanla , kapatıp elini falan bi değdir bakalım fana gercekten o kadar sıcakmı , bende bi üstü e8500 var overclock ihtiyacı hisetmediğim için stok fanla kullanıyorum ki onuda low hıza aldım 920devirde makine beklemede 26C yüktede en fazla 53C gördüm

Alıntıları Göster
    Yapraklara değdiğimde en fazla 40 derece gibiydi ve çok sıcak üflüyordu. Ama plakete değdiğimde elimi yakıyordu. Hatta parmağım su toplamıştı. Çok sıcakdı. Şuanda eskisinden daha ii yan kapağı egsoz fanı yaptım. Sıcaklığı dışarı atıyor ve işlemci fanı havayı iyi emisyon yapıyor.

Gözlemlerimdeki Değerlerim:

Yük altında :45-60 Derece
    Boşta: 30-45 Derece

• quote:

Yapraklara değdiğimde en fazla 40 derece gibiydi ve çok sıcak üflüyordu. Ama plakete değdiğimde elimi yakıyordu. Hatta parmağım su toplamıştı. Çok sıcakdı. Şuanda eskisinden daha ii yan kapağı egsoz fanı yaptım. Sıcaklığı dışarı atıyor ve işlemci fanı havayı iyi emisyon yapıyor.

Gözlemlerimdeki Değerlerim:

Yük altında :45-60 Derece
    Boşta: 30-45 Derece

Alıntıları Göster
    sıcaklık değerlerin gayet iyi bence şuanda

• quote:

Orijinalden alıntı: quantum_aso

sıcaklık değerlerin gayet iyi bence şuanda

Alıntıları Göster
    Şükür ediyorum rabbime
  • quote:

Şükür ediyorum rabbime

Alıntıları Göster
    İşlemcide %14 O/C var. Ramler 1150 Mhz.

Süper Pi 2M hesaplama yaparkenki sıcaklıklar:

E8400 Sıcaklık Problemi

Sistem O/C durumu:

E8400 Sıcaklık Problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp@wn -- 26 Mart 2010; 20:21:02 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.