< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
eBay, Gittigidiyor'u kapatıyor: Satışlar durdurulacak! (8. sayfa)
-
-
Bu hükümetin kafası çalışsaydı yerli üreticinin yurt dışına satışını kolaylaştırmak için paypal ve diğer ödeme sistemlerini açıp PTT'ye ve THY Kargo'ya çeki düzen verip ucuza hızlı ve verimli kargo servisi sağlardı.
Sadece ebay'den değil Etsy Shopify vs. birçok platformdan satış yapılabilirdi.
Halk da ülkede ürettiğini direkt dolarla parakende olarak satardı.
Yoksa e-ticaret ile Çin'den getirdiğini Türkiye'de satmaya çalışınca katma değer sıfır olduğundan sıfıra koşan kar marjı ile sırayla batıyor tüccarlar. Anca niş bir ürün bulacaksın kısa süre ondan kar edeceksin sonra birileri fark edecek ve sana rakip olup fiyatları düşürecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ebay'de hesabımı 1999 yılında açmıştım. O zamanlar gece saati kurup kalkıp dial-up modem ve desktop ile açık arttırmalara katılıyordum.
Meksika'dan, Kanada'dan, Singapur'dan, Hong Kong'dan ve tabii ki Avrupa ve Amerika'dan alışveriş yaptım. Daha paypal eBay'de yokken (o zamanlar ebay'in kendi ödeme sistemi bidpay vardı ama Türkiye'de yoktu) dolarları renkli kağıtların içinde sokup bantlayıp PTT ile mektupla gönderiyordum. Min. 2 hafta sadece paranın gitmesi sürüyordu.
2 kere gümrüklerde zarftan para çalındı ama yine de başarı oranı oldukça yüksekti. Türkiye'de olmayan neler neler almıştım...
Sonra paypal çıkınca işler kolaylaşmıştı.
Ebay daha yokken email ile yapılan açık arttırmaları da anlatabilirim ama başka bir konuda...
Size katılıyorum nerede bulursan yapıştır.
Test yorumu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kendime yorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sapla samanı birbirine karıştırdın, konuyu nereden nereye getirdin, Avrupa birliği, f35 ve Nato meselesi hükümet çıkarları konusudur, ırkçılıkla bir ilgisi yoktur, oysa ırkçılık konusu farklı şeyler, ama sen ırkçı olduğunu belli ettin zaten, değilsen söyle bizde yazımızı düzeltelim.
Bugün İsrail yahudi hükümeti Filistin de zulüm yapıyorsa bu tüm İsrail halkının aynı politikayı desteklediği anlamına gelmez, tüm halka mal edilemez, çünkü kendi ülkesinde hükümet politikasını desteklemeyenlerde var, ama senin mantığına göre tüm yahudiler suçlu, Türkiye de yaşayanlarda dahil.
Yunanistan hükümeti Türkiye ile iyi geçinemiyorsa, Türkiye de yaşayan neredeyse Türkleşmiş Yunan asıllı Rumların ne kabahati var.
Hitler geçmişte Yahudileri katletti diye bugün yaşayan Almanlar suçlu mu oluyor.
sizde ki nasıl bir mantık, neymiş efendim sahibi yahudi diye gittigidiyor batsınmış.
Ayrıca pısırık lafını da sana iade ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 20 Haziran 2022; 22:29:54 >
-
Amazon'un Almanya'dan getirttiği ürünler gibi bunlarda dünya ikinci el ürünleri TR de satışa çıkarsa harika olurdu. İkinci el canavarı ülkeyiz. Herkes sitenin müptelası olurdu.
-
Böyle devam ederlerse sıra n11 ve amazonda. N11 arayüz iyi,yorum kısmı filtreleme vs iyi olmasına karşın her satıcıya ayrı kargo ödeme saçmalığını ısrarla sürdürüyor,bunu değiştirirse patlama yapar. Amazon ise tam bir facia. Arayüz inanılmaz karışık,gereksiz yazılarla dolu. Bu yazıları amerikalılar okuyor olabilir ama burada kimse okumaz. Filtreleme kısmı rezillik,yorumlara göre sıralama olayı bile daha yeni geldi ki düzgün çalışmıyor. En basitinden ayna almak istiyorum ve ayna yazıp aratıyorum ve karşıma 50.000 sonuç çıkıyor. Müşteri yorumlarına göre sıralıyorum 100.000 oluyor ne alaka ise. Müşteri yorumlarına göre sıraladığımda ise hem yorum sıralaması yanlış hem de alakasız ürünler çıkıyor. Ben ayna alacağım ve en çok yorum alan aynaları görmek istiyorum ama karşıma bulaşık süngeri,spatula,vida,taşlama makinesi,oyuncak,duvar dövmesi ve matkap gibi alakasız şeyler çıkıyor. Ayna hariç her şey çıkıyor. Bu şekilde olmaz. Sadece tüketici değil satıcı kısmını da biliyorum orası da ayrı bir rezillik. Amazon satıcısı ile ayakta duruyor şu an. Pazaryerinde diğerleri ile boy ölçüşebilmesi şu vaziyette mümkün değil.
-
Kesinlikle arttı. Satıcısı amazon olmayan hiçbir şeyi almıyorum. Bir de yıllardır alışveriş yaptığım güvenilir satıcı var 2-3 adet. Onları tercih ediyorum.
Trendyol da son zamanlarda kötüledi. Önce satıcı eksik ürün yolladı, trendyol para iadesi yaptı. Aynı ürünü başka satıcıdan aldım, bu sefer kargoda kayboldu. Trendyol iade edin diyor. Yahu kargo ortada yok, olmayan malı nasıl iade edebilirim ?
tutturmuşlar bir iade prosedürü, onu ısıtıp ısıtıp çözüm diye sunuyor. Amazon başlattı bu iade furyasını ama adamlar iade edilecek malı hiç uğraştırmadan alıyorlar. Sorun varsa önce sorunu çözüp,sonra iade prosedürünü başlatıyorlar. Üstelik tüketiciyi koruyan bir yapıya sahip. Örn. Pazaryeri satıcısından aldığım ürünü beğenmedim diye iade etmek istedim, adam kullanılmış ürün diye iademi reddetti. Ürünü gerisin geriye kapıma gönderdi. Ben de yeniden gönderdim satıcıya. Satıcı bu sefer beni telefonla taciz etmeye başladı neden ürünü almıyorsun, kargoyu reddediyorsun diye. Aradım amazonu, satıcıya süre verdiler, süresi dolmadan satıcı yine beni haricen aradı, bu sefer amazona satıcıyı direk şikayet ettim. Amazondaki yetkili dedi ki, satıcılar, bizi hiçe sayıp haricen müşterilerimize ulaşamazlar. Bunu ancak sistem üzerinden belli bir prosedürle yapabilirler. Ben de haricen cepten arandığımı, hatta telefon kayıtlarını mail olarak atabileceğimi söyledim, olur denmesi üzerine mail attım. Ertesi gün amazon hem paramı iade etti hem de alt limitsiz hediye çeki verdi özür mahiyetinde.
Müşteriyi memnun eden firma asla ama asla batmaz. Ben neden şimdi başka internet sitesini kullanayım ki?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 20 Haziran 2022; 22:48:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
darısı amazonun başına
-
Ne satıyordun başkan ?
Merhaba, bu anlattıklarınızı zevkle okudum.
İşte Amazon' un neden bu kadar büyüdüğü, insanların ona niye güvendiği ortada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 20 Haziran 2022; 23:16:22 > -
Satıcıların işine gelmeyen bir sistemi vardı. Müşteri odaklıydı. Tüm satıcılarda İade konusunda amazon ve hepsiburadadan iyi durumdaydı. Suistimal edildiyse bizim milletin pardon bizim yurttaşın ayıbı.
yaw teoride dedigin iyi de arkadasim, bu gg fiyatlari en yuksek ve ne satici ne alixiyi dinlemez bi siteydi. duzensizlesmisti ve kimseyi sallamazdi.
bitmesi iyi oldu.
bi swy diyim mi, eski yontemlerinin yarisini uygulasalardi tutunurlardi. ama 7 yildir kendilerini kaybettiler.
Açık artırmayı ilk kaldırdıkları zaman bitmişlerdi zaten, sonra geri getirmişlerdi ama iş işten çoktan geçmişti.
-
telefon kılıfı falan satıyorduk kendimiz baskı yapıp elimizde patladı kılıflar ya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Darısı gıcık n11'e
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Vay be! Severek alış-veriş yaptığım bir siteydi. Yazık oldu. Daha yeni g29 direksiyon seti almıştım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X