Şimdi Ara

eBay, Gittigidiyor'u kapatıyor: Satışlar durdurulacak! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
2
Favori
15.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gayrimüslim adam hangi firma hangi dine aitmiş ile ilgilenmez.

• uzun zamandır kedi kumu dışında bir şey aldığım yok.

• Ürünlerin altina yorum bile yapilamayan,farkli saticilardan aldigimiz her ürüne ayri kargo ödeme gibi saçmaliklar yapan ve kalitesiz bir esnaf mekanı haline gelen bir platformdu. Uzun yıllar önce uygulamasini silmiştim. Fazla bile dayandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sugar23 -- 20 Haziran 2022; 16:17:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adının hakkını veren firma.. kategori düzeni olarak en başarısız bulduğum gittigidiyor ve sahibinden. gerçi trendyolda da bu tarz sıkıntılar var. sırf reklam için tek bir satıcı aynı ürünü ilk 3 sayfa 150 tane ilan olarak yayınlıyor. bu durumu en az gördüğüm platform hepsiburada ve amazon. kargo sistemi en iyi olan ise bence amazon. en azından amazon ve amazon ile anlaşmalı satıcılar için tek bir aylık ücret alıyor. üzerine en azından sosyal içerikler de veriyor. diğerlerinde hepsijet,trendyol express anlaşması olan satıcılar da her bir ertesi gün teslimatlı alışveriş için ayrı ayrı ödeniyor. açıkçası amazonun tek zayıf olduğu konu ürün yelpazesi, onu hallederse amazon liderliği geldimi epey bir ferahlarız. ben bugüne kadar ki alışverişlerimde kolay gelsin firması kadar iyi çalışan express kargoya rastlamadım.

• EBay globalde rekabette geri kaldı. Ebay.com da kötü gidiyor. Yıllardır sadece PayPal dışında ödeme yapılamaması, ürünlerin altına yorum yapılamaması, sitenin bir e-ticaretten çok forum tasarımına sahip olması, bireysellerin de satış yapmasına rağmen komisyon oranlarının yüksek olması satıcı sayısını çok düşürdü. Ayrıca bu sitelerin orataya çıkış mantığı açık artırma olmasına rağmen bu özelliği kapatmaları da ayrı bir kullanıcı kaybına neden oldu. Yerel hizmet veren firmalar hep bir kaç kargo firması işe anlaşıp satıcılara bu hizmetten yararlandırırlar ama bu GittiGidiyor da da yoktu. Bir 10 tllik kalemin bile kargo ücreti minimum 25 TL tuttuğu günümüzde diğer firmalarla zaten rekabet edemezsin. Keşke sıfır ürün piyasasına hiç girmeyip dünyanın ikinci elden satış yapan tek platformu olarak kalsaydılar popülerliği kolay kolay düşmezdi. Global de neredeyse herkes artık Amazon aliexpress kullanıyor. Ebay bitmiş vaziyette.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• bu_rock01 kullanıcısına yanıt

Hepsiburada da aynı şekilde bünyesindeki 3. taraf satıcıların sahte ürün satmasına göz yumuyor, geçen Samsung'un 45w şarj adaptörünü alırken araştırdım,

adamlar Samsung'un sitesindekinin 1/4 fiyatına aynı ürünü satıyor direkt kıllandım zaten. Utanmadan Samsung Türkiye garantili demiş bir de, adama gönderdikleri adaptörün

üstünde Samsung bile yazmıyor   Yabancı sitelerde falan araştırdım çakmasını nasıl ayırt ederiz diye, sonra altında kullanıcıların attıkları

fotoğraflara baktım ucuz satan satıcılardan alanlara hep çakma ürün gönderilmiş. Çoğu da çakma olduğunu anlamamış memnun kullanıyor öyle ancak telefona fazla

voltaj verse, yangın çıkarsa, arıza yaptırsa farkedilecek. Hepsiburada'nın kendi sattığı ürün orjinal geldi ama, aralarındaki görsel farklar o kadar yakın ki anlamak çok güç.

Piyasada Xiaomi, Samsung ve Apple ürünlerinin çok fazla sahtesi var.

• Daha kısa süre önce logo yenileyip her yere reklam vermişlerdi. İşe yaramamış demekki.

• Dianz kullanıcısına yanıt

Hocam, Alibaba' nın Group Trendyol' a ortak olması müşteri güvencesi açısından bir şey ifade etmiyor, Aliexpress de ki müşteri haklarını da getirirse o zaman anlamlı olur.

Ben bugüne kadar Aliexpress den onlarca alışveriş yaptım, o platformda da iyi ve kötü niyetli satıcılar var, ama resimli, videolu kanıtlarla haklılığımı kanıtladığım da Aliexpress beni kötü niyetli satıcıyla muhatap etmiyor, para iademi yapıyor, hakkımı koruyor.

Mevcut durumla Trendyol da bir müşteri temsilcisi hakem heyeti yok, tamamen satıcının insafına terkedilmiş bir sistem. Beğenilmeyen gittigidiyor' un müşt. temsilcileri bile çok iyiydi demiyorum ama Trendyol dan bir tık daha iyi hakkımızı koruyordu, 4 sene öncesinden bahsediyorum, en azından yazılı ve sözlü şikayetime cevap verecek bir müşt. temsilcisi bulabiliyordum, sonradan gitgide bozulmuş demek ki .

Mevcut durumla Trendyol benden uzak dursun. Dürüst satıcılar konu dışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 20 Haziran 2022; 16:37:58 >

• Aslında en büyümeye açık şirketti öyle oldu ebay çatısına girdiğinde ancak radikal kararlar alamadıkları için geride kaldılarda diyebiliriz gamespy'dan sonra üzüldüğüm gittigidiyor oldu :(

• 2006 yılından beridir üyeliğim vardı.çok eskisi kadar kullanmasamda,bazen kullanıyordum yazık olmuş.

• Sawasson kullanıcısına yanıt

Aynı şeyleri Almanya' da, Belçika' da, ya da herhangi bir ülkede Türk şirketleri için söyleselerdi, nasıl karşılardınız merak ediyorum.

• Sanıyorum 2006-2010 arası altın çağını yaşamıştı. Üniversite yıllarında çok alım satım yapmıştım. Tehlike çanları n11 için de çalıyor. Getir ortaklığından sonra toparlanırlar umarım. Piyasayı turunculara bırakmak iyi bir fikir değil. Amazon henüz beklenen pazar payına ulaşamadı çünkü.

• Yıllar önce ilk olarak gittigidiyor ile online alışverişe başladım, ilk olarak ekran kartı almıştım. Fakat bu zamana kadar kendini geliştirmedi ve diğer pazar yerlerinin gerisinde kaldı, son zamanlarda TV reklamları yapsalar da maalesef olmadı.

N11 ve Trendyol, Gittigidiyor'dan sonra kurulmalarına rağmen çok iyi işler başardı. Hem rekabet adına hem de ilk alışveriş yaptığım site olduğu için üzüldüm açıkçası.

• İkinci el satışını arka plana atıp sıfır ürünü ön plana çıkarmaya çalışsalar da beceremediler. İkinci el pazar yeri algısından çıkamadılar. Sebebi sitenin arayüzüne yeterince yatırım yapmadılar. Kendilerini geliştirmediler. Sıfır ürün satışına yönelik bir kaç iyileştirmeler yapıp teklif usulü zamanındaki arayüzle devam etmeye çalıştılar. İkinci el satış piyasasını da letgo, dolap ve zebramo gibi uygulamalara kaptırdı. Daha çok başka birisine neden devredilmediğine şaşırdım. Sonuçta belli bir marka değerine ulaşmış pazar yerinin direk kapatılması ilginç.

• Hepsiburada gideydi keşke. Ne rezillikler yaşadım kendisinden. En sonunda tuttum hesabını kapadım aylar önce. GittiGidiyor idare ediyordu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Üzüldüm, içimi bir burukluk kapladı.

• "gittigidiyor" gitti gidiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Onlarda zaten söylüyorlar kimi içinden kimi dışından, çok seviyorlarsa neden yarım yüzyıldır Avrupa Birliğine kabul etmiyorlar o zaman?
    Yada bizi neden F-35 programından çıkardılar? Neden Natodan dahi neden çıkaracaklar?
    Bu ülkeler ve örgütler Türk düşmanlığı yapınca hepiniz pısırık kedi oluyorsunuz, biz onlara düşmanlık yapınca neden hepiniz aslan kesildiniz merak ediyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.