Arkadaşlar merhaba.Size Ebay'de yaşadığım bir problemi anlatacağım.Burada bu konuda bilgili arkadaşlar var ise ve bana yardımcı olurlarsa sevinirim. Olay şu:Ben Ebay üzerinden iPad için bir klavye siparişi verdim.Ürünün kendi 23 dolar,kargo ücreti de 7 dolar.Toplam 30 dolarlık bir ürün bu.Ürün normal kargo süresi içinde 3-5 hafta gelecekti.Bana ürününüz kargolandı diye mesaj geldi.Kargo bilgileri de yazılıydı.Fakat 6-7 hafta oldu kargo yok.Ben adamlara mail attım ve durumu belirttim;bana cevap olarak size ürün fiyatının %30unu verelim ya da tekrar gönderelim dediler.Dedim tamam tekrar gönderin.Tekrar gönderdiler.2-4 hafta içerisinde gelmesi lazımdı kargonun.6 hafta oldu kargo yok.İşte dün mesaj attım ve durumu belirttim.Gelen cevap şöyle:"Thank you for your time.We are sorry to hear that you still have not received the item yet.But we have sent the item to you twice.Facing with this issue,after discussing with our manager,we will refund 30% of the item's price to you as compensation.Is it OK?All our items have only a little profit.Hope you can understand.Looking forward to your reply." Yani kısaca yine ürün fiyatının %30 unu verelim diyor.Çünkü size iki kere gönderdik.Zaten ürünlerden az kar ediyoruz laga luga. Şimdi benim merak ettiğim durum şu:Bu ürün herhalde bana gümrükten geçemediği için gelmedi.O halde burada sorumluluk kimde?Ben ne ürünü aldım ne de bir şey ve o kadar da bekledim.Şimdi ebay'e şikayette bulunsam bu durumda paramı geri iade alabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar yardımcı olabilecek varsa çok iyi olur.Hemen cevaplamam gerekiyor.
Sorumluluk sana bağlıdır gümrükte takıldıysa. Sonuçta adamlar bilmiyor gümrüğe takılıp takılmayacağını.
quote:
Orijinalden alıntı: Iron Maiden
Sorumluluk sana bağlıdır gümrükte takıldıysa. Sonuçta adamlar bilmiyor gümrüğe takılıp takılmayacağını.
Klavyenin gümrükte takılması mümkün mü?Bir de bir malın gümrükte kalıp kalmadığını nasıl anlarız?
quote:
Orijinalden alıntı: interestoftech33
quote:
Klavyenin gümrükte takılması mümkün mü?Bir de bir malın gümrükte kalıp kalmadığını nasıl anlarız?
Bence takılmaz. 7 dolarlık kargosu var ve takip kodu yok mu? Eğer giriş yaptıysa PTT'nin sitesinden de bakabilirsiniz.
Gümrükte takılırsa eğer sana mesaj gelir zaten. Gümrük dışında kargonun sana gelmesi adamların sorumluluğunda. Kargo iletilmeli sana. Kargo takip numarası verdilerse eğer bak oradan. Muhtemelen vermemişlerdir bile.
Geçenlerde ben de Galaxy Note2 için kılıf aldım. 13$ 5-6 hafta oldu, fakat gelen giden yok. Ondan sonra verdiğim bütün kargolar geldi. Gümrükte takılsa yazı gelirdi. Mesaj attım. Dedi işte gümrükte takılmıştır vs. Beklediğiniz için paranın bir kısmını verelim, size ulaşınca bize o kısmı iade edersiniz. Dedim bana kanıtlayın kargoyu gönderdiğinizi. Yok, ne fişi ne kargo takip numarası.
Dedim ben 1 ay daha Türkiye'deyim. Ben gidene kadar gelmeze tekrar görüşürüz. Mesajlar iyi niyetli gibi görünüyor, fakat adamların kargo numarası değil, gönderildiğine dair bir fiş gösterememesi bile garip.
Söyle adamlara, eğer sana kargonun gönderildiğine dair bir kanıt gösterebiliyorlarsa ne güzel. Yoksa eğer, bence iade iste. 30$ büyük para.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: interestoftech33
quote:
Bence takılmaz. 7 dolarlık kargosu var ve takip kodu yok mu? Eğer giriş yaptıysa PTT'nin sitesinden de bakabilirsiniz.
İlk gönderdikleri kargoda bir takip numarası vermişlerdi.Verdikleri linke takip kodunu girdiğimde şunlar çıkıyor: Shipment Status Date/Time CLEARED CUSTOMS 10/28/2012 10:36:00 RECEIVED AT DESTINATION AIRPOR 10/26/2012 17:55:00 FLOWN AS BOOKED 10/25/2012 22:55:00 SCANNED AT DEPOT - JFK 10/23/2012 11:20:00 Barkod numarasını bilmiyorum hocam.
Gümrükte takılırsa eğer sana mesaj gelir zaten. Gümrük dışında kargonun sana gelmesi adamların sorumluluğunda. Kargo iletilmeli sana. Kargo takip numarası verdilerse eğer bak oradan. Muhtemelen vermemişlerdir bile.
Geçenlerde ben de Galaxy Note2 için kılıf aldım. 13$ 5-6 hafta oldu, fakat gelen giden yok. Ondan sonra verdiğim bütün kargolar geldi. Gümrükte takılsa yazı gelirdi. Mesaj attım. Dedi işte gümrükte takılmıştır vs. Beklediğiniz için paranın bir kısmını verelim, size ulaşınca bize o kısmı iade edersiniz. Dedim bana kanıtlayın kargoyu gönderdiğinizi. Yok, ne fişi ne kargo takip numarası.
Dedim ben 1 ay daha Türkiye'deyim. Ben gidene kadar gelmeze tekrar görüşürüz. Mesajlar iyi niyetli gibi görünüyor, fakat adamların kargo numarası değil, gönderildiğine dair bir fiş gösterememesi bile garip.
Söyle adamlara, eğer sana kargonun gönderildiğine dair bir kanıt gösterebiliyorlarsa ne güzel. Yoksa eğer, bence iade iste. 30$ büyük para.
İlk kargoda takip numarası vermişlerdi.Verdikleri linke takip numarasını yazdığımda şu çıkıyordu:
Shipment Status Date/Time CLEARED CUSTOMS 10/28/2012 10:36:00 RECEIVED AT DESTINATION AIRPOR 10/26/2012 17:55:00 FLOWN AS BOOKED 10/25/2012 22:55:00 SCANNED AT DEPOT - JFK 10/23/2012 11:20:00
Bu kaç aydır böyle.Bir şey değişmedi.İkinci gönderimde ise kargodan dolayı böyle bir bilgi veremediklerini söylediler.Ne dersiniz,eBay'e sorun bildireyim mi?
Arkadaşlar güncel.Hemen cevap vermem gerek.Eğer ben haksızsam %30 iade alacağım ve boş yere beklemiş olacağım+param gidecek.Diğer türlü Ebay'e sorun bildirip paranın tamamını almayı deneyeceğim.
Hiç uğraşma Ebay e mesaj at ürün gelmediği diyerektan durumu anlat. Paypal 'dan dispute çek paranı geri al.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme