Şimdi Ara

Eczacılık biter mi sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilindiği üzere 5 yıllık bir bölüm ve maaşları hala yüksek özel sektörde bile. Sizce bu durumda gerileme olur mu ?

• Kesinlikle olacak.
  • Neden ?
  • Bence biter. Forumda da defalarca konusu açıldı yorumları yazıldı iş alanı daralıyor eczane kurmak için yer kalmadı diye. 5 yıla kadar binlerce kişi daha mezun olacak dar denen iş alanı daha da daralmaz mı?

Bence bunlardan da önemlisi ben eczacılık mesleğinin tamamen biteceğini düşünüyorum. Yapay zeka ile donatılmış bir sistem kurulsa her ilacın bir şifresi karekodu gibi bir sistemi olsa hasta doktordan aldığı reçeteyi sisteme okutup ilacını alsa? Neden olmasın eczacının esnaftan bir farkı yok çünkü. İlla insanımsı bir robot gelsin ilacımızı versin demiyorum bir makine ile bile bitebilecek bir meslek. İyi düşünün derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forumdakiler mi karar veriyor bitip bitmeyeceğine neden kısıtlıyorsunuz ki kendinizi

• Hastaneden MR sonucu almak için bile aylarca bekliyoruz sence öyle bir teknoloji nasıl gelişebilir?
  • +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 1 Nisan 2021; 22:28:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp gelir mi?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 50günde5k

Bence biter. Forumda da defalarca konusu açıldı yorumları yazıldı iş alanı daralıyor eczane kurmak için yer kalmadı diye. 5 yıla kadar binlerce kişi daha mezun olacak dar denen iş alanı daha da daralmaz mı?

Bence bunlardan da önemlisi ben eczacılık mesleğinin tamamen biteceğini düşünüyorum. Yapay zeka ile donatılmış bir sistem kurulsa her ilacın bir şifresi karekodu gibi bir sistemi olsa hasta doktordan aldığı reçeteyi sisteme okutup ilacını alsa? Neden olmasın eczacının esnaftan bir farkı yok çünkü. İlla insanımsı bir robot gelsin ilacımızı versin demiyorum bir makine ile bile bitebilecek bir meslek. İyi düşünün derim.
    Senin bu dediklerin bizim ülkede mi olacak? Ömrümüz yetecek mi bunları görmeye? Geliştirecek mühendisler bu ülkede iş bulamıyor, yurtdışından getirirsek belki olabilir ileride. Bizim ülkede geliştirilir evet ama o projenin yerine salavat çeken seccade ya da erik kompostosu seçilir.

• La_Muerte kullanıcısına yanıt
    Hocam neden gelişmesin ki geçen haberlerde okudum çinde karekod okutarak çalışan insansız market kurulmuş. Almak istediğin şeyi telefonda okutuyorsun makine sana veriyor. Onun gibi bir şey olabilir yani reçetelerde her ilaç için bir şifre,kod olur okutursun makine sana verir. Eczacı zaten bunu yapmıyor mu yani illa olacak diye demiyorum zaten forumda defalarca konusuldu iş alanı cok daraldı diye. Daralmanın yanında bir makineyle bile bitebilecek bir meslek onu anlatmak istedim.

• Zaten böyle bir sistem kurulsa biz kurmayız dedigin gibi organim hoşaf,seccade kurarız ;) ama böyle bir makine geliştirilse yurtdışından alıp kurmak çok zor olmasa gerek

• Siz arkadaşın dediğine bakmayın ölümsüzlük bulunmadığı sürece 2100lü yılları yaşayacağımız meçhul. Önünüzdeki hayatınızı severek yapacağınız bir işe adayın. Ülkemizde ne kadar mutlu olunabilecekse olmaya çalışın bence. Bu arkadaştan yola çıkarsak dünyada meslek kalmaz.
  • 50günde5k kullanıcısına yanıt
    +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 1 Nisan 2021; 22:27:47 >
  • +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 1 Nisan 2021; 22:27:28 >
  • Ben ohoooo 5 yıla makineler gelcek ilaç verecek demiyorum. Zaten iş alanı daraldı diye herkes bas bas bağırıyor. Bunun yanında insansız market yapılmışsa kullanılıyorsa insansız eczane de yapılabilir diyorum. Her şeyi düşünerek seçmek gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: __caesar

+
    Sığ düşüncelere bak, keşke sizin oradaki eczacı da düzgün yapsaymış işini. Neyse.
  • +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 1 Nisan 2021; 22:27:11 >
  • Öyle düşürsek kamuda bir çok meslek ilerde ölebilir . Okulda öğretmenin yerini , Noterde onaylama işini hatta sağlık ocağında reçete yazan doktorun yerini bile robotik sistem alabilir . O halde pek bir meslek kalmaz . Düşünceleriniz böyle ama uygulamada öyle olmuyor . Bunlar çok uzun süre sonra olabilecek şeyler .

Olaya gerçekçi bakarsak eczane eczacılığı batıda çok kısıtlı görünüyor çünkü heryer dolmuş .Ama başka alanlarda eczacı çalışamaz mı ? Çalışır .Bu türkiyede ilaç sanayisinin ne kadar gelişeceğine bağlı . Bence bu konuda en mantıklı bilgiyi yeni mezun olan veya birkaç senedir çalışan kişilerden alabilirsin .

Eczacılık aslında önemli işlevleri olan bir meslek .Gelişmiş ülkelerde eczane eczacısının da sorumluluğu çoktur ama bizde sistem böyle ...

• Hocam bende gelişmesini isterim ama görüyorsunuz en ufak teknolijide bile dışa bağımlıyız.Ülkede o kadar üretici meslekler ve bu mesleklerde o kadar zeki insanların olmasına rağmen halen gelişemiyoruz sadece bebeğin emeklemesini izliyoruz.

Edit:Bu arada eczalığın sadece ilaç satmaktan ibaret değildir dağıldığı alan oldukça fazladır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La_Muerte -- 18 Ekim 2018; 16:26:39 >
  • mesela kimse ilaçların çoğunu eczacıların yaptığı bilmez. Eczacı derken sizin dükkandaki değil. Bir şeyler üreten eczacılar.
  • Ona bakarsan doktorlarda insan tamircisi oluyor hatta hatta hastalıgı teşhis eden robotlar uretildi.Her seyi robotlara makinelere baglayacaksan isimiz yas kardesim cunku şu anki durumumuzda robotlara gereken yazılım yapıldıktan sonra yapamayacakları is yok neredeyse.

Her meslek gibi eczacılıkta rahat olmasada kendini gosterdigin ve cabaladıgıj takdirde is bulabilecek bir meslek

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.