Şimdi Ara

Egea 1.3 multijet mi 1.4 fire mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
16.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler 1.4 sıfır benzinli egea mı yoksa 2.el %90ı şirket çıkması olan 1.3 multijet mi sizin tercihiniz bu durumda ne olurdu merak ettim açıkçası

• 1.4 motor egea ile 5. yılımız. bu süreçte 1 gr yağ eksiltmedi bilginiz olsun.
    kulaktan dolmacı değil gerçek kullanıcılardan tavsiye alın.

edit: ikisini de kullanmış biri olarak 1.4 urban ile 1.3 easy arasında kalırdım.
    biri donanım diğeri yakıt yönünden iyi. tercihe bağlı.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Egea 1.3 Multijet mi 1.4 Fire mi: Hangisi Daha İyi?

Fiat Egea, ekonomikliği ve geniş iç hacmiyle öne çıkan bir otomobil modelidir. Ülkemizde iki farklı motor seçeneğiyle sunulmaktadır: 1.3 Multijet ve 1.4 Fire. Bu iki motor seçeneği arasında kararsız kalanlar, hangisinin kendileri için daha uygun olduğuna karar vermekte zorlanabilirler. İşte Egea 1.3 Multijet ve 1.4 Fire motor seçeneklerini karşılaştıran bir rehber:

Motor Gücü ve Performans

1.3 Multijet motor, 95 beygir güç ve 200 Nm tork üretirken, 1.4 Fire motor 95 beygir güç ve 127 Nm tork üretir. Bu değerler ışığında 1.3 Multijet motor, daha yüksek tork değeriyle daha iyi bir çekiş gücü sunar. Ancak 1.4 Fire motor, daha düşük devirlerde maksimum gücüne ulaştığı için şehir içi kullanımlarda daha avantajlı olabilir.

Yakıt Verimliliği

1.3 Multijet motor, dizel yakıt kullanması nedeniyle 1.4 Fire motora göre daha düşük yakıt tüketimine sahiptir. Şehir içi kullanımda 1.3 Multijet yaklaşık 5,0 litre/100 km yakıt tüketirken, 1.4 Fire yaklaşık 6,5 litre/100 km yakıt tüketir.

Emisyon

1.3 Multijet motor, dizel partikül filtresi (DPF) sayesinde 1.4 Fire motora göre daha düşük emisyon değerlerine sahiptir. Bu, çevre dostu bir seçim arayanlar için 1.3 Multijet motorunu daha çekici hale getirir.

Bakım Maliyetleri

1.3 Multijet motor, dizel motor olması nedeniyle 1.4 Fire motora göre daha yüksek bakım maliyetlerine sahip olabilir. Dizel motorlarda periyodik olarak DPF temizliği ve enjektör bakımı gibi ek bakım işlemleri gerekebilir.

Sonuç

Egea 1.3 Multijet ve 1.4 Fire motor seçenekleri arasında seçim yaparken, kullanım amacınızı ve önceliklerinizi göz önünde bulundurmalısınız. Daha iyi çekiş gücü ve yakıt verimliliği arıyorsanız 1.3 Multijet motor daha uygun olacaktır. Ancak daha düşük bakım maliyetleri ve şehir içi kullanım avantajı istiyorsanız 1.4 Fire motor sizin için daha iyi bir tercih olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hutchinson atibaba kullanıcısına yanıt
    Ben şirket çıkması 1.3 aldım, akrabama 1.4 sıfır almıştık , hiç pişman olmadım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sungur16

Ben şirket çıkması 1.3 aldım, akrabama 1.4 sıfır almıştık , hiç pişman olmadım :)
    Hocam bu multijet motor hor kullanılsa da kolay kolay bir şey olmuyor dci de öyle
  • Sıfır sıfırdır, 1.4
  • 1.4 benzinde meşhur yağ eksiltme durumu var. 1.3 multijet ömürlük motorlardan ve taksicilerin gözdesidir. Yine de tercih sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Haziran 2020; 1:18:22 >
  • 1.3 multijet alırdım.
  • 1.3 multijet tabiki. 1.4 motor benzinde 50 kuruş yakıyor nerede ise .Az yaksın diye zorunlu olarak çoğu tüp yatırıyor. Zaten yokuşlarda yavaş.Tuplu olunca daga da çok güç kaybı oluyor. Multijet motoru çoğu zaten beğeniyor. Bazı arkadaşlar bahsetmiş 1.4 lerde yağ yakma sorunu da var. Bu iki aracında aynı yıl 2. el araçlarına bakıldığında multijet daha cok değer kaybetmiş nedense 2020 1 4 104 bin. 2020 1.3 135000. 2018 1.4 93000. 2018 1.3 107000. 1.3 u almak daha mantıklı gibi . Bu arada 1.3 uzun yolda 23 24 kuruş yakıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİAT DOBLO 1.3 mü 1.9 mu ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

1.4 benzinde meşhur yağ eksiltme durumu var. 1.3 multijet ömürlük motorlardan ve taksicilerin gözdesidir. Yine de tercih sizin.
    Öyle olmasına öyle de hocam 1.3 multijet easy paketlerin ikinci elde nerdeyse hepsi şirket çıkması yoksa bende biliyorum multijetin ömürlük motor olduğunu
  • 1.3 multijet. 1.4 ü de kullanmış birisi olarak kesinlikle1.4 para verilip alınmaz. Sıfır araba fetişi varsa o başka.
    1.4 Üst vergi diliminde,yağ yakıyor , gitmiyor ,çok yakıyor.
    1.3 dizelde değer kaybının daha çok olduğunu yazmış arkadaş. 1.3 easylerde haklı olabilir bolca şirket çıkması sürülüyor piyasaya ama urban urban pluslarda o kadar değer kaybı yok.
  • İkisi de güçlü motor değil. En azından yağ yakmasın hocam. Sıfırda bir yere kadar.
  • 1.4 egea vites oranları çok kısa 6 vites var dakika bası vites değiştirmek zorunda kaliyorsunuz ayrıca motor verimsiz çok. 1.3 mjet alın
  • 1.3 easy çoğunlukla şirket çıkması olduğu için urbanlara bakıyorum 1.3
  • Hutchinson atibaba kullanıcısına yanıt
    2/3 yaşındaki araç şirket çıkması olsa nolur ki fiyatı uygun olduktan sonra
    (ciddi olarak soruyorum, bilmediğimden)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhazer

2/3 yaşındaki araç şirket çıkması olsa nolur ki fiyatı uygun olduktan sonra
    (ciddi olarak soruyorum, bilmediğimden)
    Öyle değil işte hocam ucuz olsa hadi neyse aynı fiyat gizliyorlar çıkma olduğunu şirket çalışanları çok hor kullanıyor bide km fazla yapıp düşürüyolar
  • 1.4 motor egea ile 5. yılımız. bu süreçte 1 gr yağ eksiltmedi bilginiz olsun.
    kulaktan dolmacı değil gerçek kullanıcılardan tavsiye alın.

edit: ikisini de kullanmış biri olarak 1.4 urban ile 1.3 easy arasında kalırdım.
    biri donanım diğeri yakıt yönünden iyi. tercihe bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 22 Haziran 2020; 17:13:27 >
  • 1.3 multijet ne kadar iyi ve mantıklı bir dizel motorsa 1.4 fire da o kadar mantıksız ve saçma bir atmosferik benzinli. Ben 1.3 multijet kovalardım olmadı kredi çeker temizini çeker kafam rahat binerdim.
  • 1.4 kullanıyorum bana yetiyor. 0 araba 0'dır. Lpg de takıp basa basa bile gitseniz dizelden az yakar
  • 1.4 de alınır fena değil atak motor.Özellikle üst devirlerde fena değil çekişi.

Ama yokuşlu ve şehir içi güzergahta kullanırken biraz fazla vitesle oynama istiyor.Az yokuş görürsen alt vitese alacak sonra bağıracak hemen üst vitese..

Ben dizel almaya bakardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

1.4 de alınır fena değil atak motor.Özellikle üst devirlerde fena değil çekişi.

Ama yokuşlu ve şehir içi güzergahta kullanırken biraz fazla vitesle oynama istiyor.Az yokuş görürsen alt vitese alacak sonra bağıracak hemen üst vitese..

Ben dizel almaya bakardım.
    Sıkıntı yok hocam biz şu anki dizel aracımızı da bağırta bağırta kullanıyoz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.