Şimdi Ara

Egea 1.6 otomatik nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Halihazırda 2009 yarı otomatik fiat punto aracım var. arabamı sedan bir araçla değiştirmek istiyorum. Bu aracımla şanzuman robotuyla alakalı sorunlar yaşadım. egea 1.6 otomatik düşünüyorum ama vites acaba tam otomatik mi. yoksa manuel vites olarak ta kullanılabiliyor mu. alacağım araba robotize şanzıman olmamalı.80.000 civarı tam otomatik tavsiyeniz olurmu?

• Benzinli otomatikler Japon aisin marka 6 ileri tam otomatik şanzımana, dizel olanlar (sanırım fiat üretimi) 6 ileri yarı otomatik şanzımana sahipler. Benzinlinin yakıt tüketimi salt ş.içi kullanımda 10+ lt lerde geziyor, ş.dışı ise 5-6 lt arası duruma göre yakıt tüketimi olur. En azından benim aracımda durum bu şekilde.

Benzinli için konuşacak olursam, sorunsuz bir şanzımana sahip, vites geçişleri pürüzsüz (1-2, 2-1 çok azda olsa farkedilir dikkat edilirse), zaten japon aisin marka, sorunsuzluğu ile ünlü bir şanzıman. Motor zaten LPG uyumlu, yakıt sizi üzmeyecekse ya da LPG taktırır kullanırım derseniz benzin otomatik düşünülebilir.
  • Bezinli olanda manuel mod var. Arkadaşın dediği gibi vites geçişleri çok iyi. Hissedilmiyor. Kuzenim 3 yıldır kullanıyor LPG ile yakıt bayağı düşüyor.
    Arkası geniş, bagaj geniş.
    Ayrıca ikinci eli de iyi.
  • manuel mod var ise tam otomatik değil galiba
  • baylan1903 B kullanıcısına yanıt
    Manuel mod bütün şanzımanlarda oluyor, istisnalar hariç
  • Benzinli olan tam otomatik
    Dizel olan çift kavrama otomatik

Puntodaki gibi robotize şanzıman yok yani ikisini de gönül rahatlığıyla alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Benzinli otomatikler Japon aisin marka 6 ileri tam otomatik şanzımana, dizel olanlar (sanırım fiat üretimi) 6 ileri yarı otomatik şanzımana sahipler. Benzinlinin yakıt tüketimi salt ş.içi kullanımda 10+ lt lerde geziyor, ş.dışı ise 5-6 lt arası duruma göre yakıt tüketimi olur. En azından benim aracımda durum bu şekilde.

Benzinli için konuşacak olursam, sorunsuz bir şanzımana sahip, vites geçişleri pürüzsüz (1-2, 2-1 çok azda olsa farkedilir dikkat edilirse), zaten japon aisin marka, sorunsuzluğu ile ünlü bir şanzıman. Motor zaten LPG uyumlu, yakıt sizi üzmeyecekse ya da LPG taktırır kullanırım derseniz benzin otomatik düşünülebilir.
    Bu arkadaşın yorumu detaylı ve açıklayıcı olmuş 👍
    Başka söze gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.2 TSİ Nasıl Bilirsiniz?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Benzinli olan tam otomatik
    Dizel olan çift kavrama otomatik

Puntodaki gibi robotize şanzıman yok yani ikisini de gönül rahatlığıyla alabilirsiniz
    Çift kavrama dct şanzıman robotize olmuyormu?
  • tunc52 kullanıcısına yanıt
    Robotize şanzımanla mantıkları farklı o yüzden robotize gibi uğraştırmaz.
  • tunc52 kullanıcısına yanıt
    Fiat'ın robotize şanzımanı dualogic

DCT çift kavrama
  • Anlatmak istediğim tam otomatik gibi yağ ve selenoid valf ile vites değişimi olmuyor. Dualogic ve dct şanzımanda debriyajı çekip vites değiştiren elektromekanik bir parça söz konusu değilmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 16 Ağustos 2019; 22:50:44 >
  • Arkabamda var ve sürmüştüm. Motor-şanzıman gayet birbiriyle uyumlu ve atik tepkiler veriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.