Şimdi Ara

EGEA 2019 - İNSİGNİA 2011

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar yakın zamanda babam arabayı değiştirmeyi düşünüyor ve oda kararsız 2019 model egeami yoksa 2011 model insigniamı her özellik bakımından parça kolaylığı vs rahatlık sportiflik yakıt tüketimi sağlamlık yardımcı olurmusunuz teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basar222 -- 13 Haziran 2020; 3:10:48 >

• 2011 insignia cosmo 1.6 t'yi 8 ay, 2017 egea 1.6 dct comfort'u 1.5 sene kadar kullandım.

İç hacim; insignia daha üst sınıf olmasına rağmen yaşam hacimleri aynı sayılır. Hatta egea daha ferah olabilir.

Konfor; insignia sert ve gergin bir araç. Şehir içinde egea daha konforlu sayılır. Otoban sürüşlerinde ise işler değişir. Bir de insignia da flexride şase opsiyonu varsa şehir içinde de daha konforlu sayılabilir.

Performans; Her ne kadar egea'nın güçlü dizel motoru 120hp olsada insignia'nın 180 hp motoru karşısında performans namına hiç şansı yok. Özellikle 100kmh hızdan sonra insignia'yı tutabilene aşkolsun. ( hatırladığım kadarı ile insignianın 100-200 değeri bmw f30 320d'den daha hızlı)

Yakıt; Ne egea dizel araç kadar az yakıyor, ne de insignia korkulduğu gibi fazla yakıyor. İnsignia'nın şehir içinde 11lt yaktığı yerde egea 7.5lt rahat yakar. ( insignia şu an kullandığım 115 hplik eşek ölüsü 1.6 fsi passat ile aynı yakıyor )

Donanım; Muhtemelen egeanın dolusu bile 2011 insignia'nın en boşundan daha boş olacaktır.

Güvenlik; Kısaca insignia için tank diyebilirim. Egea'da ufak tefek şehir içi kazalarında her 2017 model sacdan yapılmış araba kadar koruyacaktır, daha fazlasını beklemek hata olur.

İşçilik; Egea'ya sıfır olarak binme şansım olmasına rağmen bir kaç fabrikasyon hatası gözüme çarpmıştı. Boya hatası, kaporta birleşim yeri hataları, iç mekan plastik trimlerde kalıp hatası ( çapak vardı ) , soğuk havalarda kapı içlerinden gelen zırıltılar.. İnsignia'da ne işçilik hatası, ne de kronik bir problem ile karşılaştım.

İkinci el; İnsignia'nın ikinci el kısmında egea'ya göre şansı yok.

Arıza potansiyeli; Egea daha yeni bir araç olduğu için arıza potansiyeli yok gibi. Kafa daha rahat olacaktır. Ama bu insignia kötü araç anlamına gelmemeli.

Her iki aracın da kendine has artıları olabilir. Seçim size bağlı.
    Insignia tabiki daha keyifli, hele uzun yolda kullanması. Yol tutuşu, aracın verdiği his epey iyi.

Ama arıza ihtimali var tabi haksız değil babanız.

Kafam rahat olsun yeni yenidir derseniz egea. Malzeme kalitesi daha iyi olsun daha keyifli olsun derseniz insignia.

Egea urban ve üstü olursa yani 6 hava yastıklı olursa güvenlik konusunda fark yok onda emin olabilirsiniz. Insignia 2008 yılında girdi teste, egea 2016 yılında, 8 yılda neler neler değişti. Karton teneke diyenlere bakmayın yani. Yetişkin korumasında %82 alan araba karton olmaz. Yeni focus %85 aldı mesela.
  • Kafam rahat olsun diyorsan Egea, keyifli olsun dersen Insignia.
  • benim görüşürüm insigniadan yana fakat babam 9 yaşındaki bi aracın arıza çıkarır gibisinden konuşuyor egeadada araç karton yok teneke yok şöyle böyle diye söylemler ve bazı egealarda sorun çıkıyormuş ve ben buna şahit oldum araç durduk yere bilgisiyarı sıfırlandı km vs herşeyi araç bi anda çalışırken sıfırlandı sonra düzeldimi bi bilgim yok ama
  • egea nın sorun çıkarma ihtimali insignia ya göre çok daha düşüktür. sorun çıkarsa bile tamir maliyeti çok daha düşük olacaktır. ingsigniaların bazı kasaları ile ilgili şikayetler vardı. almadan iyice araştırmak lazım. egea daha güvenli bir tercih olur
  • Ben 2019 egea alırım ama 2011 insignia ya da daha eski model mercedes alana yanlış yapıyorsun demem. Tercih tamamen parayı verenin önceliği ile alakalı.
  • Alacağınız insignia ilk sahibinden falanda insignia iyidir. Yoksa 2019 egea alın geçin başınız ağrımaz. Araç alırken ben de eski olsun kaliteli olsun kafasındayım ama insanlardan tiksindim artık, yalancı üçkağıtçı insanlar çok. Alacağınız arabaya biriminizi yatırıyorsunuz ve sorun çıkarma ihtimali var.. Egea km olarak da yaş olarak da daha düşük olacaktır kafanız ağrımaz en azından
  • 2011 insignia cosmo 1.6 t'yi 8 ay, 2017 egea 1.6 dct comfort'u 1.5 sene kadar kullandım.

İç hacim; insignia daha üst sınıf olmasına rağmen yaşam hacimleri aynı sayılır. Hatta egea daha ferah olabilir.

Konfor; insignia sert ve gergin bir araç. Şehir içinde egea daha konforlu sayılır. Otoban sürüşlerinde ise işler değişir. Bir de insignia da flexride şase opsiyonu varsa şehir içinde de daha konforlu sayılabilir.

Performans; Her ne kadar egea'nın güçlü dizel motoru 120hp olsada insignia'nın 180 hp motoru karşısında performans namına hiç şansı yok. Özellikle 100kmh hızdan sonra insignia'yı tutabilene aşkolsun. ( hatırladığım kadarı ile insignianın 100-200 değeri bmw f30 320d'den daha hızlı)

Yakıt; Ne egea dizel araç kadar az yakıyor, ne de insignia korkulduğu gibi fazla yakıyor. İnsignia'nın şehir içinde 11lt yaktığı yerde egea 7.5lt rahat yakar. ( insignia şu an kullandığım 115 hplik eşek ölüsü 1.6 fsi passat ile aynı yakıyor )

Donanım; Muhtemelen egeanın dolusu bile 2011 insignia'nın en boşundan daha boş olacaktır.

Güvenlik; Kısaca insignia için tank diyebilirim. Egea'da ufak tefek şehir içi kazalarında her 2017 model sacdan yapılmış araba kadar koruyacaktır, daha fazlasını beklemek hata olur.

İşçilik; Egea'ya sıfır olarak binme şansım olmasına rağmen bir kaç fabrikasyon hatası gözüme çarpmıştı. Boya hatası, kaporta birleşim yeri hataları, iç mekan plastik trimlerde kalıp hatası ( çapak vardı ) , soğuk havalarda kapı içlerinden gelen zırıltılar.. İnsignia'da ne işçilik hatası, ne de kronik bir problem ile karşılaştım.

İkinci el; İnsignia'nın ikinci el kısmında egea'ya göre şansı yok.

Arıza potansiyeli; Egea daha yeni bir araç olduğu için arıza potansiyeli yok gibi. Kafa daha rahat olacaktır. Ama bu insignia kötü araç anlamına gelmemeli.

Her iki aracın da kendine has artıları olabilir. Seçim size bağlı.

• İnsigniada 2013-14 Makyajlı kasaya bütçe yetiyorsa ona bakılmalı bence. Motor seçeneği de önemli tabi.
  • Egea dizel urban olursa tadından yenmez
  • Alın 1.3 mjet egea kafanız rahat olsun
  • Insignia tabiki daha keyifli, hele uzun yolda kullanması. Yol tutuşu, aracın verdiği his epey iyi.

Ama arıza ihtimali var tabi haksız değil babanız.

Kafam rahat olsun yeni yenidir derseniz egea. Malzeme kalitesi daha iyi olsun daha keyifli olsun derseniz insignia.

Egea urban ve üstü olursa yani 6 hava yastıklı olursa güvenlik konusunda fark yok onda emin olabilirsiniz. Insignia 2008 yılında girdi teste, egea 2016 yılında, 8 yılda neler neler değişti. Karton teneke diyenlere bakmayın yani. Yetişkin korumasında %82 alan araba karton olmaz. Yeni focus %85 aldı mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 13 Haziran 2020; 17:8:2 >
  • 2 yıl önce 2018 egea mı 2010 mondeo mu diye kararsız kalmıştık.

Mondeoyu seçtik bi sorun olmadı memnunuzda arabadan rahat konforlu yakıtı eski focusumuz kadar ama sadece şu durum var egea geçen 2 yıl içinde daha çok değerlendi ve yarın satmaya kalksak egea daha kısa sürede satılır diye tahmin ediyorum. Ayrıca sonuçta sıfır arabaydı egea.
    Ufak tefekte olsa masraf oluyor mondeoda geçenlerde ön park sensörünün bi gözü bozulmuştu mesela. Yeni yenidir ne olursa olsun. Egeada böyle bir şey olmayacaktı tahminimce. Ki opelin bu tarz mevzuları forddan daha fazla olur, olacaktır istatislikler ortada
    Biz aşk evliliği yaptık ama türkiye bu konularda mantıktan şaşılmaması gereken bir ülke şimdiki fikrim.
  • Tabiki genc olan 👍
  • individual nick'li arkadaş çok güzel özetlemiş. Forumda böyle aklı başında, mantıklı ve tarafsız yorum zor bulunur. Tümüne katılıyorum.

Aralarında 2 segment ve 8-9 yıl bulunan araçlar arasındaki tercih bence foruma sorulacak bir tercih değil; Insignia keyif için, Egea ekonomi için tercih edilir; bu tercih de kişiseldir. Kişisel zevkler, aracın kullanım koşulları (şehir içi - şehirlerarası, çok yüksek km - düşük km gibi) vb pek çok "kişisel" faktör tercih etkiler.

Insignia'nın temizini bulmak çok önemli. Söylenenin aksine çok dertli bir araç değildir ama temizini bulmak gerekir.

2011 değil de 2013 sonrası makyajlı Insignia 2011 modele göre çok daha alınası bir araç. (170 ps'Lik benzinli versiyon önceki 180ps'lik benzinli versiyona göre daha az tüketir, dizeli 1.6 litre olduğundan vergi açısından kazançlıdır, konfor olarak makyaj öncesi kasadan çok daha iyidir)

• 1 haftadır 1.3 dizel Urban Plus Egea kullanıyorum ikame araç olarak. Araç 2020 model ve 1700 km'de daha. 0 olması ve yeni kokması dışında hiçbir artısı yok bence. 2012 model Exclusive C4'üm sulu getirir susuz götürür bu arabayı.

Siz de alacağınız aracın temiz olmasına vs dikkat edin. Öyle olursa sorun yaşamazsınız.
  • 2009 - 2011 kasaları çok arızalı diyorlar insignialar için bi kullanan arkadaşım varsa fikir verebilirmi ve babamın egea istemeside egeada daha az faiz oranlı kredi çekiliyormuş dediğine göre
  • 1.6T 180 hp ve 2.0 cdti motorları sorunludur dikkat edin. 1.6t 170 liklerde sorun yok. Ben egea alırım o modelde bir insignia feleğin çemberinden bir kaç kez geçmiş olabilir.
  • baban 10 yaşında insignia almaz egea ho
  • İnsignia o modellerde birçok donanım ve birçok arıza potansiyeli var. Yeni her zaman yenidir. Bunu sadece eski ve yeni araç sahibi olmuş olanlar anlar. Sanayide usta parça aramakla uğraşmak çok kötü bir durum. Paran olsa bile rezil olabilirsin. Yeni alıp kafan rahat binmek en doğrusu . Egea da kötü bir araba değil.
  • peki 2014 insigniaları nasıl onun hakkında iyi diyorlar fikri olan ayrıca egea şuan türkiyede şu ekonomide alınacak en iyi araç fakat araba piyasası bu kadar yüksek olmasa şahsen kimse egeanın yüzüne bakmaz kötülemek amacıyla söylemiyorum işçilik gerçekten çok berbat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basar222 -- 14 Haziran 2020; 0:6:59 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.