Şimdi Ara

EGR-KATALİZÖR-DPF BİLGİLİ ARKADAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arac hakkında bilmedigim kavramlar internetten baktım ama pek bi bilgi bulamadım bilen arkadaslar cevaplarsa sevinirim Rica ediyorum dalga geçmeyin ögrenmek için burdayım

1)ORTA VE SON SUSTURUCU : Orta susturucu dedikleri katalizör müdür ? Son susturucu egzozun sonundaki kazan mıdır ?
    Bunların iptalinin zararı veya susturucu olmasının faydası nedir

2) İnternetten baktım ama EGR emme manifoldunda kurum yapmaması için olan bir sistem midir ? Euro 4 kadar dizel araclardamı bulunur DPF'den farkı nedir ?

• Ben Benzinli bir araç sahibi olarak sana şunu önerebilirim sakın ha sakın katalizör susturucu iptali yapma. Ben yaptırdım cok pişmanım araçdan kötü koku geliyor ve araç aşırı ses yapıyor aracın icinden camlar kapalıyken bile aşırı rahatsız oluyorum,bunlar eksileri artıları ise bence hiç yok. Aracım 1,6 Turbolu değişen tek şey alt devirlerin ölmesi buda kötü bişey,turbo geç doluyor.
    Dizel araçda daha berbat koku cıkar katalizör iptal edilince.Susturucu olunca ve katalizör olunca aracın back presure dediğimiz olay daha iyi oluyor ve ivmelenmesindeki farkı görebiliyorsun artı olarak turbo erken doluyor.

Yani ben boşa gidip 600 tl verip downpipe yaptırıp aracı rahatlatıcam diye kafamı şişiriyorum şuan aracın icinde.Hemde ceza yemek an meselesi sesden dolayı.Eklemeyi unutmuşum muayeneden geçmeyeceği için katalizörü tekrar takmak zorundayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 20 Kasım 2018; 14:14:49 >
  • 1) Orta susturucu dedikleri katalizör müdür ?
    Aracınızın Marka - Model ve Motor'unu bilmek gerekir bu soruya cevap vermek için ancak,
    katalitik konvektör bir diğer adıyla katalizatör genelde eksoz manifoldu ile entegre edilmiş bir parçadır. Eksoz manifoldu ile entegre olması hasebiyle direk motorun eksoz çıkışına montelidir.Bazı Marka-Model araçlarda alt orada olabiliyor yada em eksoz çıkışında hemde alt ortada konumlandırılabiliyor. daha önce de dediğim gibi Aracınızın Marka - Model ve Motor'unu bilmek gerekir, Günümüz araçlarında orta susturucu diye tabir ettiğiniz parça DPF Filitresidir

KATALİTİK KONVEKTÖR NEDİR ?

Katalitik konvertör ya da katalitik dönüştürücü, motorların egzozlarındaki (dışarı verdikleri gaz) çevreye zararlı maddeleri daha az zararlı maddelere dönüştüren aygıt. ... Bir katalitik konvertörün yaptığı, tam olarak yanmamış hidrokarbonlara ikinci bir yanma ve kirletici gazlara bir indirgenme ortamı sağlamaktır.

Son susturucu egzozun sonundaki kazan mıdır ?
    Evet son susturucu, egzozun sonundaki kazandır.

2) EGR NEDİR ?

Egzoz gazı geriçevrimi, egzoz gazının bir kısmını yeniden motor içine, silindirlere çevirerek yanma sonucunda oluşan ısıyı düşürmeyi, bu şekilde çevre açısından zararlı azot oksit gazlarını kontrol altında tutmayı hedefleyen sistemdir.

DPF NEDİR ?

Dizel son işleme sistemi, hidrokarbonlar (HC), karbon monoksit (CO) gibi egzoz emisyonlarını ve partikülleri azaltmak için, emisyon düzenlemesini karşılamak için tasarlanmışlardır ve ön-katalitik konvertör (Precat) ve bir katalitik konvertörden (ana dizel oksidasyon katalizörü + kaplanmış dizel partikül filtresi) oluşmaktadır.
    Dizel partikül filtresi, katalitik konvertör ile benzer amaca sahip olsa da çok daha yeni ve teknolojik bir filitredir.

Euro 4 kadar dizel araclardamı bulunur DPF'den farkı nedir ?
    hayır EGR euro 5 ve 6 araçlarda da bulunabilmektedir. Ancak bazı üreticiler Normları tuturabilmek ve daha iyi bir performans yakalabilmek için EGR'den SCR'ye geçiş yaptılar

SCR NEDİR ?

SCR katalitik konvertörü, egzozdan gelen azot oksit (NOx) gaz bileşenini istenmedik yan ürünler oluşmadan seçici bir şekilde azota ve suya dönüştürür. Bu dönüştürme işlemi, AdBlue adıyla anılan ve sentetik olarak oluşturulan, sulu bir üre çözeltisi kullanılarak gerçekleştirilir ve ayrı bir hazneye yönlendirilir.

• 1)Euro 4 kadar egr, euro 4 den sonra yerini Dizel araçlarda DPF Almadı mı yani ?

2) Peki Bi arkadaşım orta susturucadan vanalı egzoz yaptırmıştı ordan aklımda kaldı , şimdi katalizörü mü iptal etmiş oldu ? tamam marka modelini bağlı ama hem susturucu hem katalizör mü var yd ayrı parçalar mı ?

3) SCR hangi nesil euro sistemlerinde oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdilAdemSaril -- 20 Kasım 2018; 14:48:48 >
  • AdilAdemSaril A kullanıcısına yanıt
    DPF Karıştırıyorsunuz,
    EGR euro 4'e kadar ve sonrasında da kullanıldı (yani Euro 4 öncesinde SCR sistem yoktu ), ancak bağzı üreticiler Euro 4 ve sonrasında, EGR yerine SCR sistemi geliştirip kullanmaya başladılar,

Arkadaşınızın aracının marka modelini ve motorunu bilmeden bu soruya cevap vermek çok zor

bazı araçlarda ortada ki tüp, sadece susturucudur , bazılarında katalitik könvetör'dür , bazılarında ise DPF'dir.

SCR Euro 4 ve sonrasında geliştirilmiş ve kullanılan bir sistem , ancak bazı üreticiler daha önce de dediğim gibi Euro 5 ve Euro 6 da da SCR yerine EGR'yi kullandılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egr ve dpf iptali sonrası koku
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.