Şimdi Ara

Ek almış fiiller ve kelimeler neden kelime sayılmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Ek almış fiiller ve kelimeler neden kelime sayılmıyor?

(En Son Oy Tarihi: 8.12.2024)
Giriş
  • Türkçede ek almış fiiller ve kelimeler yani sondan eklemeli kelimeler kelime sayılmıyor.ama kelime sayılsalardı türkçede açık ara farkla ingilizceye kıyasla çok çok daha fazla kelime olurdu.yani sondan eklemeli kelimeler kelime kabul edilseydi türkçe ingilizceden daha zengin olurdu.ama gel gör ki sondan eklemeli kelimeler kelime sayılmıyor.buda haliyle türkçeyi son derece zayıf bir dil yapıyor.sizce dünyada kural olarak neden sondan eklemeli kelimeler kelime sayılmaz?

• hocam zayıf demişsiniz ama bence Türkçe'nin dil bilgisi yapısı daha gelişmiş. ve bu sebeple karmaşık bir şeyi Türkçe olarak anlatmak İngilizce olarak anlatmaya kıyasla daha net ve anlaşılır oluyor.

mesela yukarıdaki yazdığımı İngilizce yazmaya çalışayım:

dude, you say Turkish is weak but I think the gramer structure of Turkish is stronger, which makes it easier to express complex matters in Turkish than English.

bence bu iki paragraftan Türkçe olan daha güçlü.

özellikle teorik fizik kitabı okurken İngilizce gramer yetersiz kalıyo. mesela: "... tam da ...da olduğu gibi gerçekleşiyor" tarzı uzun cümleler çok geçer fizik kitaplarında. ama burda üç nokta koyduğum yerlerde upuzun cümleler var tamam mı. şimdi İngilizce kitapta bunu anlatırken uzun cümleleri "... that of the... " gibi bağlaçlarla bağlıyolar. bana saçma geliyo. alışamadım yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Aralık 2024; 7:44:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 01001101 kullanıcısına yanıt

kanka tamamda benim derdim ve anlatmak istediğim daha farklı.ben türkçedeki sondan eklemeli kelimeler neden kelime sayılmıyor diye soruyorum.eğer sondan eklemeli kelimeler kelime sayılsaydı ingilizcedeki toplam kelime sayısı türkçedeki toplam kelime sayısının yarısından bile daha az olurdu.hatta türkçede eklemeli kelimeler kelime sayılmadığı için türkçe diye bir dil yok diyen insanlar bile var.insan onuruna gururuna yediremiyor.

• Reallyboy R kullanıcısına yanıt
    Örnek verirmisin hocam sondan eklemeli fiil dediğin nedir?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt

gitmek - normal fiil

gidiyorum ya da gideceğim ya da gidiyordum ya da gittim ya da giderim - sondan eklemeli fiiller.

ok. bunlar neden ayri bi kelime sayilmiyo diyosun. Yani.. Gerek var mi bilemedim. Sayilsa bile sirf kelime sayisini cok gostermek icin zorlandigi cok belli olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "Türkçe dil mi ki yaa" diyen kişi normal değildir. büyük ihtimalle farklı motivasyonlarla bunu söylüyor. ırkçı birisidir muhtemelen, Türk halkı ve Türkçe ile sorunu vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Aralık 2024; 20:57:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

kanka benim tanıştığım bursalı hafız bir abi türkçe toplama dildir.aslında türkçe diye bir dil yok demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reallyboy -- 8 Aralık 2024; 22:42:51 >
    radikal ümmetçi görüşe sahip birisiyse ondan dolayı demiş olabilir.

• up.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.