Şimdi Ara

ekonometri hakkında bilgi..okuyan var mı?(acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ekonometri hakkında bilgisi olan varsa anlatabilir mi??

çok mu sayısal ağırlıklı? zor mu? alanı hakkında bilgi?

yarın tercih yapçam..oyüzden hemen bilgi alırsam çok iyi olur..netten biraz baktım ama tam olarak kafam da oturmadı...

saolun..

• ne iş yapar? bi iktisat,bir işletme işle aynı işi mi yapar yoksa alanı farklımıdır?

hadi arkadaşlar bilgi lütfen:)
  • yok mu bilgisi olan
  • bir işletme bölümü öğrencisi olarak ekonometriyi önermiyorum çok kıl bir bölümdür ve çalışma alanları da işletme iktisat mezununun alanlarından farksızdır.özellikle istatistik dersleri 3. ve 4. sınıfta ekonometri öğrencilerin anasını ağlatır ve gereksiz bir bölüm olduğunun kanaatindeyim.zaten genel olarak hepsi iktisadi ve idari bilimler fakültesinin altında yani temel olarak işletmeyi ve iktisatı baz alıyorlar
  • saolasın arkadaşım cevap için..
  • Sanırım dün cevapladıgım başlıkta senindi. Ekonometri oldukça agır istatistik ve ekonometri dersleri alır. içerik olarak matematik kullansada yeni teoriler ve farklı bir bilim çıkacak karşına. Zor bir bölümdür, özellikle EA dan girenlere tavsiye etmiyorum. Sayısal kökenliler tercih etmeli. Ezberin az ancak mantıgın ve soyut zekanın yogun oldugu bir bölüm. İksitatcılar ekonometri ve statistik alır ancak bazı okullarda iktisatcılar ekonometriyi yogun olarak alıyor. Yani dersleri fazla. Herzaman için ekonometriye göre iktisat avantajlıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.