Şimdi Ara

Ekran kararması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. Sistemim r5 2600 rx 570 ekran kartı vs... güç kaynağı cooler master anakart b450 tomahawk monitör 27 inç aoc ips ekran.

Pc açılıyor ama ilk andan itibaren bir titreme geliyor daha sonra ekran görüntü gidiyor. Daha bios yükleme ekranında bile görüntü gidiyor siyah ekran veriyor. Şu aşamaları uyguladım. Pc-monitör arası display port kullanıyorum.

1) Pc yi televizyona bağladım sıkıntı yok.
    2) Monitöre mi box bağladım görüntü alıyorum (sadece 1 denememde sanki ekran karardı)
    3) Pc ye gelen tüm grup prizleri değiştirdim farklı prizlere taktım denedim.
    4) Display port yerine hdmi kablo kullandım. HDMI 2 ye takınca titreme ve kapanma oldu, HDMI 1 e takınca sıkıntı yok. Sadece böyle oyunlara girerken falan 1 sn ye liğine görüntü kararıp geri geliyor.
    5) Burnin test programıyla tüm donanımları test ettim sıkıntı çıkmadı.
    6) Ekran kartı driverını kontrol ettim en günceli sıkıntı yok.

Şu an pc de sıkıntı yok gibi bir şey. HDMI 1 de takılı pc-monitör arası. Sorun neyden olabilir monitör 5 yıl garantili kaskolu. Götürmeli miyim sizce. İnternette black screen ekran kartı sorunları çok fazla var.

Monitördeki portların sağlam olup olmadığını nasıl test edebilirim kafam basmıyor artık belki 10 saat uğraştım çalıştırana kadar pc yi kafayı yicem sorun nerde olabilir ?

• hocam tekrar bu arada display port kabloyu taktım görüntü geliyor fakat oyunlarda şöyle bir tekleme var arada lag gibi bir şey. Bu olanlara ne neden olmuş olabilir ? Yani adam önümde gidiyor mesela bir bakıyosun bir kaç cm aniden zıplıyor resmen. Lag gibi delay gibi bir şey.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.