Şimdi Ara

Ekran kartı çizgiler (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
450
Cevap
3
Favori
5.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında tam emin olmak için 4 pass bile yetmeyebilir. En az 4 pass, yani 4 satır 4/4 olması lazım. :) Pazartesi görüşürüz artık :p

Boş boş çalışmış olmaz, ne kadar pass o kadar iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnAy -- 29 Ağustos 2024; 22:35:51 >
  • gkhnAy G kullanıcısına yanıt
    Yarınlarda yaparım ben onu, haftasonu bir işler çıkmazsa fırsat buldukça deneyeceğim yöntemler yine 😁 Cuma da tatil. Duruma göre gerekirse 2 tur yaptırırım. Garanti olsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sistem kutu üstünde değil mi şu an? Kasa içinde değil?

Yok henüz çıkarmaya fırsatım olmadı. Hala kasanın içerisinde. Henüz zamanın olmadı

• yourself88 kullanıcısına yanıt
    Kisa sureli yasatmak icin firinlayin, VRAM arizasi veya cip arizasi ise duzelme imkani var. Soguk lehim olmus gpunuz.

Uzun sureli ixin reballing yaptirin. Firinlamanin gelismisidir. Cipler ve pcb qrasindaki lehim toplari yenidrn dizilir. Mesajinizin devamina baktigimda grafik hatasi (bozuk textureler) yasadiysaniz VRAMleriniz sorunlu. Firinlama ile duzelebilir ancak en sagliklisi reballing veya VRAM ciplerinin degismesi olacaktir ki Rx470e reball yapmanizi onermem. Tahminen 1k tutar cikar ki onermem. Ikinci el 1070-2060 alin az ekleyip.

Ayni hatayi HD4870X2imde 5-6 kere yasadim ve en sonunda duzelmiyecek bir hale geldi. En son 2011de duzgun calisti, 2012de yeniden denedigimde olmadi. Dediklerim harici HDMI VEYA PCIE soket hatasi olma ihtimali mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhan -- 30 Ağustos 2024; 0:46:21 >
    Fon makinesi yerine firinlayin. Fon makinesi pek etkili degil.

• @qeceninprensi

Hemen cevap yazamazdım. 2 gün PC ile bir şeyler deneyip sonra yazmak istedim. Fırsat buldukça bazı parçalar inceleme yaptım. Öncelikle OCCT testinde ekran kartında herhangi bir problem olsa göstermesi gerekmiyor mu? yani arıza olur testte başarılı olarak geçmesi normal mi? Fırınlama taktiğini önceki sayfalarda önermediler. Üzerindeki devrelerin şişme, akma veya patlama ihtimali var demişlerdi sanırım. Bunun yerine ekran kartına artık yaptırmak için vs para harcamak istemiyorum. Fön makinesi zayıf kaldı evet biraz ama elimde sıcak hava tabancası var. Sıcak hava tabancası ile denemeye değer mi acaba?

İlk olarak %90 zaten ekran kartım arızalı, onu kabullenmiştim. Hafta sonu garantilemiş oldum. Uğraşırken artık sanırım güç kaynağımda sorun çıkarmaya başladı. Bilgisayarım kapandı aniden. Açma düğmesine bastığımda güç gelip aniden gidiyor. Durum böyle olunca, Bir bilgisayarcı arkadaştan biraz destek aldım. İşlemci, Ram veya anakart üzerine yoğunlaşmadan. Başka bir monitör ve VGA(HDMI dönüştürücü) kablo ile Onboard ekran kartını test ettim. Güç kaynağım, işlemci, anakart, ram ve ssd hdd benim sistem Monitör, VGA kablo arkadaşın sisteme bağladık. Evet onboard ekran kartı sorunsuz olarak açıldı. Evet beklemiyordum çünkü evde 2 farklı HDMI kablo ve hem TV hem de kendi monitörümde denedim. Sanırım bende ki 2 adet sağlam olan HDMI kabloları ikisi de düşük ihtimal gördüm ama arızalıymış. Aynı anda 2 kablo nasıl arızalandı şaşırdım.

Arkadaşın elinde sapphire 580 model ekran kartı ile denedim. Onda da sorunsuz olarak açıldı. Güç kaynağım evde sıkıntı yapıyordu ama orada çalıştı. Yani sorun olarak gördüğüm kadarı ile kablolar arızalıymış ve düşündüğüm gibi ekran kartım bitmiş.

Eve geldim hala bilgisayarımda aniden kapanma oluyor. Güç kablosunu söküp takıyorum ve düğmeye bastığımda elektrik geliyor tık deyip kapanıyor. Bugün(şu anda) onboard ekran kartım ve bu güç kaynağı ile açık bilgisayarım. Ama yine de sanırım güç kaynağımda problem olduğunu düşünüyorum(baya uzun zaman olmuştu alalı).

Zaten buralar da bu seviye işlemci bulmak zor. Anakart, işlemci ve Ram denemelerini yapmadım artık. Ama ekran kartı masrafı yetmediği gibi güç kaynağı masrafı çıkarması da ayrı canımı sıktı :( Birde Ekran kartı için bir ucu HDMI diğer ucu DVI kablo buldum denedim ve sonuç aynı oldu. Ekran kartı soketlerde de sorun yok. Ama OCCT testlerinde sorunsuz çıkmaması kafamı karıştırıyor.

Şimdi ekran kartını nasıl ısıtmalıyım diye düşünüyorum. En azından 6 ay kadar idare eder de, diğer parçaların taksitleri biterse belki bir şeyler bakabilirim.

İkinci olarak bu elektrik sorunu güç kaynağından mıdır? Video çekme şansım olmadı henüz. Yaparsa çekeceğim. Anakart, işlemci, Hdd ve Ram lerden artık şüphe etmem gerekmiyordur sanırım değil mi ?

• Bahsettiğim sorun. Bilgisayar normal çalışıyor. Deneme amaçlı oyun açtıpımda aniden kapandı ve sonra açmaya çalıştığında açılmıyor. Kablo çıkarıp takınca da kısa bir elektrik gelip kesiyor.

• Yani şu an hedefi küçültmüş olduk; ama masrafı da büyütmüş mü olduk? :(

PSU' ya ilk power dediğinde PSU' nun fan hareketlerini anlatır mısın? Büyük ihtimal ilk önce PSU fanı arızalanmış. PSU fanı arızalanınca anahtarlama katına parazit göndermiş ve parazit ve yüksek ısı ile birlikte devre elemanlarından bir ya da bir kaçı zarar görüp arızalanmış. Şu an sadece switch mod besleme katı çalışır durumda olması lazım.

Ve ekran kartı da şu an kanser :( Takma o ekran kartını.

Power Supply' ında kanser olduğu için kasaya da takmamalısın. Aksi taktirde hasta Power Supply kanseri anakarta sıçratacak gibi görünüyor.

Gelelim ekran kartına: Ekran kartına hiç müdahele etmeden işini iyi yapan bir firmanın teknik servisine göndermelisin. Fırınlama ve ısıl işlem ile sen o hayalindeki oyunları hiç bir zaman verimli bir şekilde oynayamayacaksın. Sürekli mavi ekran ve OpenGl hataları ile karşılacaksın. Aksi taktirde malum ekran kartı fiyatları çok uçuk durumda. (Ülkemizde ekran kartı mecliste milletvekili ya; o derece maaş alıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeceninprensi -- 1 Eylül 2024; 17:18:50 >

• qeceninprensi kullanıcısına yanıt
    Valla bişeyler yaptık da ne yaptık ben de anlamadım 😁 çorba oldu. Bu arada arızalı dediğim 2 HDMI kablosunda Eski ekran kartım HD5750 sorunsuz çalışıyordu. 😆 Psu da bu şekilde yaptığı zaman kendi fanı çalışıyordu. Hatta soğutma fanı falan devrede. Pc kapansa bile powerın fanı çalışmaya devam ediyor. Birde bilgisayar dışına çıkardım denedim. Burada sorunsuz çalışıyor. Bu nedenle acaba diyorum HDD lere taktığım uç kabloları hariç şu anda. Acaba HDD kablolarında mı sorun olabilir diye düşündüm. Şu an sadece anakartta takılı kabloları var başka hiçbir kablo takılı değil

Ekran kartı çizgiler

Ekran kartı çizgiler Ekran kartı çizgiler

• Evde elektrik hattında bir ilginçlik olmasın? Farklı priz ve ayrıca başka bir sigortaya bağlı oda filan denemiş miydiniz?

Evet 2 tane farklı kablo ve iki farklı priz de denedim 🤓 ya var Bi tuhaflık bu işte de ben anlam veremedim. Kaç gündür çalışıyor tam birini çözüyorsun diğeri patlak veriyor. Komple değiştirmeden bana rahat vermeyecek

Evet hastalık ilk başta buradan musallat olmuş bence

Buda kullanmış olduğum priz. Ama düz prizden de denedim yine aynı yaptı.

Ekran kartı çizgiler

• Aslında yanında bir DC pensampermetre olsa; PC çalıştığı anda PSU' ya şebekeden ilk gelen akımı okuyup devrenin kaç W güç çektiğini öğrenebilirdik. Kasaya gelen gideni kurtarıyor mu onu gözlemlerdik.

Akım korumalı priz mi bu? Yoksa UPS mi?

Sadece akım korumalı priz. Ama kaliteli bişey diye düşünüyorum. Bilgisayar için aldım sadece

• Şu an eski ekran kartın mı takılı kasada :)

• Uzay montaj bu yüzden önemli, minimum gereken parçalarla başlayıp, ufak ufak ekleme yaparak ilerlemek ve her aşamada kontrol.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.