Şimdi Ara

Ekran kartı çizgiler (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
3
Favori
5.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet bence de.

• Videoyu şimdi izledim, diğer psu elektrik kablosu ile de denediniz mi? Bir de ben olsam ilk önce şalter kapatıp sonra o kabloyu çekerdim.

Elektrikten pek anlamam: Sanki bir kısa devre filan var gibi. Kontrol kalemi varsa toprak hattına ve kasanın arkasında farklı yerlere bir değdirip bakılabilir. Benim evde de ufaktan bir ilginçlik var, epey eski bir bina ama PC'de filan sorun çıkarmıyor.

Edit: Epey aşama kaydettiniz. Sanki son bir hamle gerekecek, sonunda yeni parçalardan birinde sorun yokmuş gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnAy -- 1 Eylül 2024; 17:39:33 >
  • qeceninprensi kullanıcısına yanıt
    Şu anda onboard ekran kartı ve başka bir HDMI kablo takılı 😆 onboard ekran kartından farksız eski ekran kartı da. Sistem kaldı böyle.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yani senin PSU' nun gücü yeni ekran kartına yetmiyor diyebilir miyiz?

• boyle abuk sabuk grafikler gosteriyorsa chipte temassizlik vardir ekran karti chipini reballing yaptir isitma usulu de yapiyorlar ama o ne kadar uzun gider bilinmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videodaki olay kısa devre korumasının devreye girip Psuyu korumaya almasına benziyor. Psuyu elektrikten keserseniz koruma sıfırlanır, Pc açılır.

Tahminim kablolardan birinde pvc dış kaplama kesilmiş, sıyrılmış olabilir, teller meydana çıkmış ve kasanın metaline temas ederse kısa devreye sebep olur. Kasanın arkasında kablolar bükülüyor, kıvrılıyor, kasılıyor bir yerde kasaya temas etme durumu var.

Resimlerde kablolar rahat gidip bağlandığı için sorun olmuyor.

Kabloları kontrol edin, sıyrık, kesik, soyulmuş tellerin göründüğü durum varsa oraya bant sarın idare eder.

750w lık yeterli olmaz mı acaba. Zaten ekran kartı girişi de 8 likti. Eski ekran kartı giriş6lık. Ama bu problemi yaparken onboard ekran kartı takılıydı. Harici ekran kartı takmadım.

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Aslında artık bu ekran kartına harcama yapmak istemiyorum. Verilen parayı en güzel yeni ekran kartı alırken kullanırım. 1000tl den aşağı masraf tutmaz sonuçta. 6 ay kadar idare edip yeni ekran kartı alırım durumum iyi olursa o zaman. Ekranda genelde düz çizgi oluyor. Sonra masaüstünde komple karıncalanma oluyor
    Ekran kartı çizgiler Ekran kartı çizgiler Ekran kartı çizgiler Ekran kartı çizgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yourself88 -- 1 Eylül 2024; 18:12:39 >

• yourself88 kullanıcısına yanıt

İlk satın alındığı gün 750W olduğu kesin de...ne bileyim...şu ilk enerjiyi verdiğiniz andaki fan açma ve bir anda durma hareketi...sanki PSU besleme katına bir haller olmuş gibi geldi bana videoyu izlerken..

Ve tam oyuna başladığın an bir anda ekranda bembeyaz karıncalanmalar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeceninprensi -- 1 Eylül 2024; 18:11:57 >
  • 750W arızalı değilse ve iyi bir modelse 7800x3D + 4080 rahat rahat çalıştırır.

psu dan oyle seyler olmaz psu sorunu olsa sistem yuku kaldirmaz reset atar onun disinda ekran kartina yansiyan boyle bir psu problemi yoktur.. bu laptop ve hatta eski nesil imaclerde de olan gpu artifact problemidir.. chip temassizligiyla ilgili..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Eylül 2024; 18:14:5 >

Yeni ekran karti yollari gorunmus o zaman..

• Şu anda sistemde sadece Ryzen 7 işlemci, anakart, NV HDD takılı. Yani evet kısa devre benim de aklıma geldi. Kabloları bir kontrol edeceğim olmadı. Çünkü kasa dışında Hard diskleri takmadan gayet iyi çalıştı. Acaba kablo içlerinde kırıklık olsa yapar mı böyle ?

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Malesef ekran kartından ümidim kesildi. O yüzden kendim sıcak hava tabancası ile deneme yaparım belki. Giderse de zaten yapacak birşey yok :D

HDD mi! Hani denemelerde SSD kullanacaktın dostum! :) Araya bir de tarihi eser HDD koyarsak tüm tezlerimiz çürümüş olur ben söyleyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeceninprensi -- 1 Eylül 2024; 18:18:42 >

Konuya hakimsin kesinlikle :D aynen. Şimdi sistemde yeni aldığım 1TB NV harddisk var. Bir önceki kullnadığım ana James Donkey SSD var 480GB lık. Bunları sistemde denemelerde kullandım. Birde noral depolama olarak eskiden bu yana kullandığım 3 ve 4 TB 2 tane HDD var. Bunları bağlamadım sisteme :D senden de kaçmıyor.

• HDDler bağlı değilken ekran kartı sorun yapıyor muydu? Ekran kartınının kesin arıza olduğu tespit edilmiş kmiydi? Kaçırmış olabilirim ben.

• gkhnAy G kullanıcısına yanıt
    Yaptı yaptı maalesef 😎 ekrana kartı her denemede, her kabloyla ekranda çizgileri verdi bana. Bol bol çizgi gösterdi 😁 arada bir açıldı ama. Bazen söküp taktım 3 4 kere açıldı. Hatta 4 5 saat oyun bile oynattı kesintisiz olarak. Sonra bilgisyarı kapatıp 1 gün sonra falan açtığımda yine çizgiler devam etti.

Aynen kaçmaz benden :) Elindeki en güvendiğin; ama HDD kesinlikle olmayacak. (Sistemin çok güzel çünkü). Temiz bir format çakıp, tüm driverları bir güncellesen nasıl olur; vaktin var mı buna.. Çünkü atmış olduğun SS lara baktım da; neredeyse ekran kartında 1-2 VRAM uçmuş gibi his uyandı içimde. HDD olduğu sürece buna karar veremiyorum bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeceninprensi -- 1 Eylül 2024; 18:24:46 >

onu firina koy firinda biraz isit ama abartiya kacmadan o sekilde de olur lehimler erir ve sogur 200 derece firinda 5 dakika yeterlidir

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.