Şimdi Ara

Ekran kartı çizgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
3
Favori
6.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Yeni sistem topladım fakat ekran kartımı değiştirmedim. Bilgisayarı açtığımda ekranda çizgiler oluştu. Ekran kartını söktüm üfledim falan tekrar taktım sorun çözüldü. Anlık bir şeydir belki dedim ve o gün kullandım ekran kartımı ve hiç problem yaşamadım. Ertesi gün tekrar bilgisayarımı açtığımda yine aynı çizgiler oluştu. Yine ekran kartını söktüm taktım ve tekrar açtım düzeldi. Kullanırken herhangi bir problem yaşamıyorum. Oyun oynarken de problem yaşamıyorum. Fakat bilgisayarı ilk açarken neden yapıyor olabilir bu problemi.

Ayrıca ekranda çizgiler olduğu zaman "aygıt yöneticisine" baktığım zaman Radeon (TM) RX 470 Graphics de sorun gösteriyor. Ekran düzgün olarak açtığında aygıt yöneticisinde sorun kalmıyor.

Yüklü olan Ekran kartı driver en son sürüm "whql-amd-software-adrenalin-edition-24.7.1-win10-win11-july19-vega-polaris"

OCCT testi yaptım, herhangi bir problem vermedi. Ben yazılımsal mı yoksa donanım problemi mi var emin olamadım. Donanım problemi olsa testte hata verirdi diye düşünüyorum. Sıcaklık 33-44 aralarında. Yazılımda olmaz diye düşünüyorum da.

MSI Tomahawk B650 anakart

Ryzen 7 7800x 3d işlemcim

Kingston 64GB 6000 RAM lerim var.

Ekran kartı çizgiler

Ekran kartı çizgiler

Ekran kartı çizgiler

Ekran kartı çizgiler

Ekran kartı çizgiler

Ekran kartı çizgiler

Ekran kartı çizgiler

• Tony'nin (NorthWestRepair) şu videosunu anımsattı bana, yaşadığınız durum:

Ekran kartı çizgilernorthwestrepairyoutube
    For repair, please contact me on discord https://discord.gg/DyKfG8scg Or email me at tony@northwestrepair.com (ignore automatic reply) Also my thingiverse page https://www.thingiverse.com/tonycstech/designs Resources and much more are available on Discord. =================================================================================== #gaming #games #gameplay #gpu #repair #nvidia #amd #fix #fixed #
    https://www.youtube.com/watch?v=37XmA-M60Qw

Yine de... başka monitör... kablo... çıkış ile denediniz mi?

• cafyon C kullanıcısına yanıt

Başka HDMI kablosu ile denedim sorun yine aynı. Ekran kartı üzerinde 2 tane HDMI çıkışı var, ikisini de denedim sorun aynı. Başka monitör ile denemedim. Bilgisayar ilk açılınca böyle oluyor. Tekrar başlatınca da böyle oluyor. Ekran kartını çıkardım taktım ve açtığımda düzeliyor. Düzeldikten sonra yeniden başlatsam da problem olmuyor. Gayet düzgün çalışıyor. Hatta dün gece ekran kartını söküp taktım, düzgün olarak açıldı. Sonra Total war Three Kingdoms ve age of empires 4 oynadım. Toplamda 4-5 saat oynamışımdır. Hiç hata çizgi vs vermedi. Gayet normal şekilde oyunu oynadım. Oyundan çıkıp masaüstüne geldim. Yine problem yoktu ve yarım saat kadar sonra bilgisayarı tam kapatacaktım ki ekran resimdeki gibi oldu ve bilgisayar dondu. Normalde çizgiler olsa da bilgisayar kullanılabiliyordu ama bu sefer donup kaldı. Tekrar başlattım ve ilk fotoğraftaki gibi çizgilerle başladı. Monitörden kaynaklı değil sanırım.

Ekran kartı çizgiler

• 2. pci express girişinde denediniz mi kartı?

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    Anakartı yeni aldığım için denemedim henüz, ama aklıma da gelmedi değil slot arızası olabilir mi diye. Akşam üzeri deneyeyim iştem çıktıktan sonra. Daha önceki DDR3 sistemimde sorunsuz kullandığım bir ekran kartı. Ama önceki sistemde anakartım arıza yaptığı için boşta durdu 5-6 aydır. İşten çıktıktan sonra bir deneyeyim diğer slotu da.
    Ekran kartı çizgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yourself88 -- 20 Ağustos 2024; 14:30:45 >
    Maalesef. İlk slotta söküp, ikinciye takınca normal açıldı. Fakat söküp takınca açılıyor. Sonra 1 2 saat kadar palworld oynadım sıkıntısız. Sonra kapattım bilgisayarı. Dışarıdan geldim eve gece tekrar açtım aynı ekran çizgili. 2. Slotta da aynı sıkıntıyı yaptı. Ben anlam veremedim bu işe. Ekran kartı simgesinin yanında hata işareti var yine. Çizgili açıldığı zaman böyle hata gösteriyor. Ekran kartı çizgiler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ekran kartının vram in de arıza var sanırım bazı vram ler bozulmuş gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 21 Ağustos 2024; 10:19:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran kartı
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Bu OCCT taraması da yaptırdım. Arıza orada görünmeme ihtimali varmı. Bir de bu arıza tamiri mümkün olur mu acaba. Ben sistemi yeni topladım. Ekran kartına ayıracak bütçem de kalmadı.

• yourself88 kullanıcısına yanıt

Hocam kart raminden, chipten, kablodan olabilir. Kaybedecek bir şeyiniz yoksa kartı söküp fön makinesiyle chipleri ramleri ısıtın bir süre. Eski amd kartlar soğuk lehime düşebiliyor. Ekran kartı ram testleri var onları yapabilirsiniz. Farklı bir kart deneme imkanınız varsa deneyin.

En mantıklısı başka bir. Pc ye takıp ekran kartını denemek. Driver ını kurup oyın falan deneyin başka pc de. Vram arızası varsa kartın o pc de de aynı çizgiler çıkar. Tamiri mümkün sorunlu vram leri tespit edip yenisiyle değiştirecek ler. Sağlam bir tamirci bulun yoksa kartı perişan ediyorlar. Vram ı bozuk kartın işlemcisini söken bile var sonra toplayamıypr daha da bozup ekstra masraf çıkarıyorlar. Sağlam bir teknik servisin görmesi lazım. Ama dediğim gibi kartı başka bir pc de deneyin önce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ekran kartını DDR3 sistemimde kullanıyordum. Anakartım arıza yapınca 5 6 aydır boşta kenarda duruyordu. Yeni sistemi kurdum böyle oldu. Zaten olmazsa servise gönderirim garanti olsun.

OCCT testi mi Ram testleri. Yani fön makinesi ile deneyebilirim. Biraz videolar izledim chip i ısı tabancası ile ısırıyorlar. Fön makinesi yeterli olurmu. Bir de 5dakika kadar ısıtsam yetermi acaba?

• Benim vakti zamanında hd7870 i 2-3 ay bu sayede kullanabilmiştim. Sonrasında reballing yaptırdım 5-6 ay daha kullandım. Fön makinesi yeterli ısıyı veriyor hocam ne kadar süre yaptığımı hatırlamıyorum 2-3dakika yeterli olacaktır, fön makinesini kart üstünde gezdirerek yapabilirsiniz chipleri ve ramleri. Yaparken kartı düz bir yüzeyde bırakın. Soğumadan da kartı montaj yapmayın soğuyana kadar düz zeminde beklesin.

Biraz bekletirim zaten montaj için ama 5 6 ay ya da 1 sene kısa süre benim için. Ben şu anda birkaç sene ekran kartına bütçem kalmadı. Olmazsa servise gönderirim. Ama ısıtmayı deneyeyim diyorum yine de. Sonra kaliteli termal macun sürerim. Isı tabancam var ama yine de fön makinesi ile deneyeceğim. Çok riske atmak istemiyorum. Ekran kartı kenarda duruyordu hiçbirşeyi yoktu. Ne oldu durduk yere anlamadım.

• Hocam kartın garantisi bitmiştir, teknik servisi uğraşmaz bile. Ekran kartı tamiri yapan birine götürecekseniz doğrudan reballing işlemi yapar muhtemelen. Ömrü uzun olmuyor maalesef.

Teknik servis ücret karşılığı tamir etmezmi. O zaman mecbur iş değiştirmeye kalıyor. Hiç iyi olmadı bu. Ben ekran kartına güvendim topladım sistemi. Şimdi arıza vermesi iyi olmadı hiç

• snakefatih kullanıcısına yanıt

Elimde HD 5750 eski ekran kartım var. Onunla deneyeyim bakalım. Olmadı TV ye bağlayıp bir deneme yapayım. DDR3 sistemim vardı anakart arıza yaptığı için onunla deneme şansımda kalmadı, en son o sistemde çalışıyordu. DDR 2 lik bir sistem var, parçalarını toplayabilirsem ondan ekran kartını bakalım denemeye çalışacağım. Bu yeni aldığım (Anakart, işlemci,ram) lerde sorun yoktur ama değil mi? Yani işlemci ya da Ram kaynaklı olmaz zaten. Yeni sistemin arızalı olmasını istemem. Ekran kartıysa bile ilerde alırım artık ne yapim :D

Deneme yanılma yolu ile parçaları eleyin hocam yeni sistemde böyle bir orun yaşamak can sıkıcı olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 21 Ağustos 2024; 14:38:13 >

Anakartta olamaz sanırım değil mi böyle bir sorun. Yok yok kimsenin hakkına giremem emanet ekran kartı deneyip geri gönderemem, ama elimde HD 5750 eski ekran kartım var. Olmaz sa mesaiden sonra ya da gece onunla bir deneyeyim bakalım. Bir de ona bakayım.

Hem de nasıl canım sıkıldı biliyormusun. Eski sistemde ben 1 senedir sorunlar yaşıyorum. Ondan sonra son 1,5 aydır falan maddi durumumu ayarlamaya çalıştım ve 6 ay taksitlerle topladım bu sistemi zor zar. Tam da birleştirdim "oh tamam şükür" dedim. Tam gaz sorunlar devam. Acayip moralim bozuldu hemde. Haftaiçi çalışıyorum, akşam oğlum var oyun onumak, ilgi istiyor anca haftasonları falan bazen boş vakit kalırsa bilgisayarda bir oyun oynama zevkim var. Arada oyun oynayıp kafam dağılıyor günlük işlerden, streslerden. Onun için topladım sistemi. O da böyle yapınca moral alt üst oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yourself88 -- 21 Ağustos 2024; 14:45:26 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.