Şimdi Ara

Ekran kartı çizgiler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
3
Favori
5.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartını ısıtmak için açtım. Fakat kenarda işaretlediği alanda hafif lekeler var gibi geldi. Sıcaktan bir şeyler erimiş olamaz değil mi içinde ?

Ekran kartı çizgiler

Ekran kartı çizgiler

Ekran kartı çizgiler

Ekran kartı çizgiler

• yourself88 kullanıcısına yanıt

Çoğu yıllanmış kartta olan bir durum hocam sorun değil bu görüntü. Isıttınız mı?

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    Termal macunu temizledim. 3,5 dakika kadar ısıttım, benim kurutma makinesi küçük diye 3 dakikayı geçirdim. Tekrar termal macun yapıp taktım ama maalesef. Görüntü yine aynı. Kaç sene önce aldığım HD5750 ekran kartı bile hala sağlam. Onu taktım çizgi vs çıkmıyor ama onunda win11 driver yok. Kurulum yapılmıyor ama ekrana görüntü net geliyor. Sanırım bu ekran kartı ömrü bitti. Ekran kartı çizgiler Ekran kartı çizgiler Ekran kartı çizgiler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yeni kart almamak için sebep nedir merak ettim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt
    Yeni ekran kartı almamak için mi. Bende isterim şöyle güzel canavar gibi ekran kartım olsun. Ben de aylardır şu kasayı günde 10 defa söküp takmakla uğraşmamak istiyorum. Bu sistemi yeni topladım. Maddi olarak bana çok ağır geleceği için tüm parçaları 6 ay taksitle ancak alabildim. İmkanım çok kısıtlı olduğu için yeni kart alamıyorum. Tek sebep bu. Bilgisayar boş duracak taksitlerim azalana kadar. Durumum biraz düze çıkarsa ancak alabileceğim ekran kartı. O da Allah bilir kaç ay sürer artık bilmiyorum kartlar doldu. İşte bir ümit bu olur mu diye uğraşmamın sebebi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yourself88 -- 21 Ağustos 2024; 22:26:57 >
  • Ekran kartlarını söküp, anakart üzerinde bulunan HDMI girişi ile bilgisyarı açtığımda da böyle oldu. Bu normal mi? Ayrıca masaüstündeyken de küçük küçük beyaz noktalar var sürekli hareket eden.

Hocam anlıyorum fakat chip arızası gibi duruyor. Reballing işlemi yapacak ekran kartı tamircisi var sa verin

Yok ama mecburen arızalı ise tamir imkanını değerlendirmem gerekiyor. Birde bir önceki video da ekran kartını söküp bilgisayarı başlattım. Onda da çizgilerle başladı. Acaba anakartta problem olabilir mi ki. Ama eski ekran kartımla başlatınca problem olmadı. Anakartın kendi ekran kartı ile başlatınca da video da ki gibi çizgiler çıktı.

Farklı kablo dene hdmi yada displayp
    Farklı ekran kartı
    Sürücüyü kurmadan dene

• Bana sürücüsel bir şey gibi geldi üstadım be. Önce anakartın bios güncellemesi var mı ona bi bak. Sonra da yeni bir ekran kartı kurulumu yap. Aygıt yöneticisinden aygıtı kaldır dediğinde sürücüyü de sil seçeneği ile birlikte.

Dün farklı HDMI kablo ile denedim yine aynı yapmıştı. Ekran kartında arıza olsa sürekli çizgili göstermesi gerekir sanırım değilmi. Şimdi ekran kartını takıp başlattım normal olarak açıldı. Aygıt yöneticisinde driver da hatada göstermiyor. Ekran kartı arızalı olunca herzaman çizgiler olması gerekir sanırım değil mi.

Ekran kartı çizgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yourself88 -- 21 Ağustos 2024; 22:52:19 >
  • armyoflovers kullanıcısına yanıt
    İlk gün anakartı açmadan daha bios son sürümü güncellemesini yaptım. Sorunsuz tamamladı. Anakart üzerinde farkettim 1.ve 3.slotta çalışmıyor sanırım. Ben 2 ve 4.slotlara takmıştım. Aygıt yöneticisinde sürücüyü sil deyip sonra başlatıp tekrardan kurdum

Hocam problem yoksa kullan işte 😅

Var bir şeyler de ben çözemedim :) Kafam yandı kaç gündür. İşlemci sağlamdır diye düşünüyorum, güç kaynağı da sağlamdır diye düşünüyorum. RAM ler de çalışıyor. Geriye ekran kartı, anakart kalmıştı ve anakart sıfır olduğu için ekran kartından şüphe ettim hep. Ama ankart HDMI girişi ile başlatınca da yeşil çizgiler çıkıyor ve Ram slotlarından 1 ve 3 de çalışmıyor. Acaba anakarttan dolayı mı ki. Mesela şimdi ekran kartım ile açtım normal olarak açıldı. Ekran kartında problem olsa hiç normal olarak açılmaması lazım değil mi? Şu an sorunsuz olarak gösteriyor aygıt yöneticisinde.

Hocam bilmiyorum deneyerek problemi anlıycaksın

Buda dün ki ekran kartı OCCT testi. Hiç VRAM hatası da çıkmadı. Ben anakarttan şüphelenmeye başladım. Deneyecek başka sistemimde yok. Sadece DDR2 li sistemler var, DDR3 anakartım da bozuldu ama onu kullanırken ekran kartım sağlamdı. Bi oyun zevkimiz vardı o da yalan oldu

Ekran kartı çizgiler
  • FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

Reballing'i nerede yaptırdınız?

Özelden yazabilirsiniz.

DDR2'li bir sistemde PCI Express bulunmaz diye biliyorum.

Ancak PCI veya AGP olur. AGP de ayrı fantazi. 1X, 2X, 4X...

• cafyon C kullanıcısına yanıt
    Yok ben henüz yaptırmadım. Eğer ekran kartında arıza varsa yaptırmayı düşünüyordum fakat anakartta da problem var gibi görünüyor. İşte o yüzden ekran kartımı deneyecek sistem yok elimde ama anakart onboard ekran ile başlatırken de ekranda çizgiler oluştu.

• Geriye monitör kalıyor belki monitör bozuktur. Varsa başka bir HDMİ ve DP kablosu ile deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 22 Ağustos 2024; 1:28:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.